جوش نخوردگی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۸ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۲:۲۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

جوش نخوردن
جوش نخوردگی بزرگ‌شدن بیش از حد (هایپرتروفی) درشت‌نی (تیبیا)
تخصصارتوپدی
طبقه‌بندی و منابع بیرونی

جوش نخوردگی (به انگلیسی: Nonunion)، عدم التیام دائمی استخوان، پس از شکستگی است، مگر این که مداخله‌ای (همچون جراحی) صورت پذیرد. شکستگی همراه با جوش نخوردن، اغلب موجب شباهت ساختاری با مفصل رشته‌ای می گردد، و ازین رو به آن اغلب "مفصل کاذب" یا سودو-آرتروزیس (به انگلیسی: pseudoarthrosis) (یا آرتروزیس کاذب) گفته می شود (از یونانی pseudo- به معنای کاذب، و arthrosis به معنای مفصل). تشخیص عموماً هنگامی صورت می پذیرد که بین دو تصویربرداری پزشکی چون اشعه X یا CT اسکن، التیامی صورت نپذیرفته باشد. فاصله این دو تصویربرداری اغلب ۶-۸ ماه است.[۱]

جوش نخوردگی، عارضه جدی شکستگی بوده و ممکن است در چنین مواردی روی دهد: هنگامی که شکستگی حرکت زیادی داشته باشد، تغذیه خون ناکافی وجود داشته یا محل آسیب دیدگی دچار عفونت شده باشد. بیمارانی که سیگار می کشند، با احتمال بیشتری دچار جوش نخوردگی می گردند.

از آنجا که فرایند التیام استخوان کاملاً متغیر است، جوش نخوردن ممکن است در موارد معدودی، بدون مداخله برطرف شده و ترمیم گردد. در کل، اگر جوش نخوردگی پس از گذر ۶ ماه از جراحت هنوز برقرار باشد، بدون درمان ویژه ارتوپدیک درمان نشده باقی خواهد ماند. جوش نخوردگی که پس از طی مدتی التیام یابد را "جوش نخوردگی تأخیری" می نامند.[۲]

منابع

  1. Page 542 in: Rigmor Texhammar, Christopher Colton (2013). AO/ASIF Instruments and Implants: A Technical Manual (2 ed.). Springer Science & Business Media. ISBN 9783662030325.
  2. "Nonunions - OrthoInfo - AAOS". Retrieved 2018-09-02.

پیوند به بیرون