تحریم اسرائیل

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Q2020 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۰۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

جمعی از یهودیان عضو ناتوری کارتا اعتراض به عملکرد اسراییل

تحریم اسراییل به مجموعه تلاش‌های صورت گرفته برای قطع روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با کشور اسرائیل، افراد اسرائیلی، شرکت‌ها و سازمان‌های اسرائیلی است. این تحریم‌ها توسط برخی در سرتاسر دنیا مطرح شده و شامل مواردی نظیر خروج سرمایه از اسرائیل و عدم سرمایه‌گذاری در آن کشور، نخریدن کالای اسرائیلی و تحریم علمی اسرائیل می‌شود.

برخی از فعالان جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل از جنبش تحریم حکومت آپارتاید آفریقای جنوبی الگو برداری کرده‌اند، زیرا رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها و اقلیت عرب آن را همانند سیستم آپارتاید در آفریقای جنوبی در دهه ۸۰ میلادی می‌دانند.[۱][۲][۳][۴]

جهان اسلام

اتحادیه جهانی علمای مسلمان با انتشار بیانیه ای حکم به تحریم کالاهای اسرائیلی تا خروج این کشور از تمام سرزمین فلسطین داده‌اند و اعلام نموده‌اند هرکس محصولات و کالاهای اشغالگران غاصب را خریداری یا به بازار عرضه کند، مرتکب گناه شده و در این جنایت شریک است.[۵]

در کشور عمان علمای این کشور نیز با صدور فتوایی تحریم اقتصادی اسرائیل را خواستار شدند و رابطه با اسرائیل را گنار کبیره دانستند.[۶]

علی سیستانی از مراجع دینی عراق نیز با صدور فتوایی خرید کالاهای اسرائیلی را حرام اعلام کرد.[۷]

جستارهای وابسته

منابع

  1. Mitchell G. Bard; Jeff Dawson (Fall 2012). "Israel and the Campus: The Real Story" (PDF). AICE. Retrieved 27 October 2013.
  2. Barghouti, Omar (2011-03-15). Boycott, Divestment, Sanctions: The Global Struggle for Palestinian Rights (به انگلیسی). Haymarket Books.
  3. Carey, Roane (2001). The New Intifada: Resisting Israel's Apartheid (به انگلیسی). Verso.
  4. Ageel, Ghada (2016-01-07). Apartheid in Palestine: Hard Laws and Harder Experiences (به انگلیسی). University of Alberta.
  5. «اتحادیه علمای مسلمان: خرید و فروش محصولات صهیونیست‌ها گناه است». ۱۵ دی ۱۳۹۹.
  6. «50عالم مسلمان اردن فتوای تحریم رژیم اسرائیل را صادر کردند». ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۹.
  7. «فتوای آیت الله سیستانی دربارهٔ کالاها و شرکت‌های رژیم صهیونیستی». ۲۶ مهر ۱۳۹۹.