پرش به محتوا

لی هائه چان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Renamed user dnlzlqorrhkxkfxhlgkqslek (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۷ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۶:۲۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

لی هائه چان
이해찬
پرونده:Lee Hae-chan prime ministerial portriat (cropped).jpg
رهبر حزب مینجو کره جنوبی
آغاز به کار
۲۵ اوت ۲۰۱۸
پس ازچو می آئه
۳۲مین نخست‌وزیر کره جنوبی
دوره مسئولیت
۳۰ ژوئیه ۲۰۰۴ – ۱۵ مارس ۲۰۰۶
رئیس‌جمهوررو مو هیون
پس ازگو کان
پیش ازهان میونک سوک
عضو مجلس ملی
آغاز به کار
۳۰ مه ۲۰۱۲
پیش ازحوزه انتخابیه جدید
حوزه انتخاباتیسجونگ
دوره مسئولیت
۳۰ مه ۱۹۹۶ – ۲۹ مه ۲۰۰۸
پس ازلی هائه چان
پیش ازکیم هوی چول
حوزه انتخاباتیمنطقه گوانک B (سئول)
دوره مسئولیت
۳۰ مه ۱۹۸۸ – ۳۰ ژوئن ۱۹۹۵
پس ازییم چون سورل، کیم سو هان
پیش ازلی هائه چان
حوزه انتخاباتیمنطقه گوانک B (سئول)
وزیر آموزش
دوره مسئولیت
۳ مارس ۱۹۹۸ – ۲۴ مه ۱۹۹۹
رئیس‌جمهورکیم دای جونگ
پس ازلی میونک هیون
پیش ازکیم دوک چونگ
اطلاعات شخصی
زاده۱۰ ژوئیهٔ ۱۹۵۲ ‏(۷۱ سال)
جانگ پیونگ، South Chungcheong, کره جنوبی
حزب سیاسیدموکراتیک
محل تحصیلدانشگاه ملی سئول
وبگاه
نام کره‌ای
هانگول
هانجا
لاتین‌نویسی اصلاح‌شدهI Haechan
مک‌کیون–ریشاورI Haech'an

لی هائه-چان (کره‌ای: Lee Hae-chan) (زاده ۱۰ ژوئیه ۱۹۵۲) یک سیاستمدار کره جنوبی است که هم‌اکنون هفتمین دوره خدمت خود را در مجلس شورای ملی (کره جنوبی) می‌گذراند. وی در ۲۷ اوت ۲۰۱۸ به عنوان رهبر میانه‌رو لیبرال حزب مینجو کره جنوبی انتخاب شد. او سابقاً نخست‌وزیر کره جنوبی بود.[۱] وی در انتخابات مجلس کره جنوبی به عنوان رهبرحزب مینجو در ائتلاف با دیگر احزاب نیز موفق شد اکثریت مطلق مجلس ملی کره جنوبی را به دست آورد.

وی در ۸ ژوئن ۲۰۰۴ توسط رو موو هیون رئیس‌جمهور کره جنوبی معرفی شد، در ۲۹ ژوئن توسط مجلس شورای ملی مورد تأیید قرار گرفت و در تاریخ ۳۰ ژوئن به ریاست آن رسید. در ۱۴ مارس ۲۰۰۶، او در جریان یک رسوایی به اصطلاح بازی گلف استعفا داد.

وی همچنین از سال ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ به عنوان وزیر آموزش و پرورش تحت رئیس‌جمهور سابق کیم دائونگ خدمت کرده‌است، وی ریاست اصلاحات بحث‌برانگیز در آموزش و پرورش از جمله اصلاح روند ورود به کالج و کاهش سن بازنشستگی معلمان را بر عهده داشت. اولین اصلاحات او به ویژه در آن زمان با این شعار خلاصه می‌شد که خوب بودن در یک چیز برای ورود به دانشگاه کافی است، او به دلیل کاهش ظاهراً سطح دانش دانش‌آموزان دبیرستانی به اصطلاح «نسل لی هائه چان» مورد انتقاد قرار گرفت.

جستارهای وابسته

منابع

  1. "Archived copy" 이해찬 (به کره‌ای). Nate people. Archived from the original on 22 February 2012. Retrieved 22 January 2010.{{cite web}}: نگهداری یادکرد:عنوان آرشیو به جای عنوان (link)