سعیدآباد (آوج)

مختصات: ۳۵°۴۵′۱۲″ شمالی ۴۹°۰۴′۵۵″ شرقی / ۳۵٫۷۵۳۳۳°شمالی ۴۹٫۰۸۱۹۴°شرقی / 35.75333; 49.08194
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Q2020 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۰ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۵۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

سعیدآبادقاراقان
روستا
سعیدآبادقاراقان در ایران واقع شده
سعیدآبادقاراقان
سعیدآبادقاراقان
مختصات: ۳۵°۴۵′۱۲″ شمالی ۴۹°۰۴′۵۵″ شرقی / ۳۵٫۷۵۳۳۳°شمالی ۴۹٫۰۸۱۹۴°شرقی / 35.75333; 49.08194
شهرستانشهرستان آوج
بخشبخش مرکزی شهرستان آوج
مساحت
 • کل۰٫۳۰ کیلومتر مربع (۰٫۱۲ مایل مربع)
بلندی
۱۷۲۰ متر (۵۶۴۰ پا)
جمعیت
 • کل۱٬۰۰۰ نفر
پیش‌شماره(های) تلفن0283

سعیدآباد یک منطقهٔ روستایی در ایران است که در دهستان حصار ولیعصر بخش مرکزی آوج واقع در استان قزوین است و در ۲۲۰ کیلومتری شهر تهران قرار دارد.

روستای قدیمی در زلزله سال 1381 آوج تخریب گردید و روستای جدید با جابجایی در محل دیگری ساخته شد.

این روستا از جاده مناسب آسفالت ، آب آشامیدنی سالم ، برق ، گاز و تلفن برخوردار است و شغل اهالی کشاورزی ، دامداری و پرورش زنبور عسل می باشد.

طبیعت زیبای سعیدآباد بسیار دیدنی و تماشایی و دارای باغات میوه ، انگور و کشتزارهای گندم دیم و آبی است و یکی از تولید کنندگان بزرگ گندم و همچنین بزرگترین تولید کننده عسل طبیعی منطقه قاراقان است و بزرگترین درخت گردوی منطقه در این روستا می باشد.

آب کشاورزی روستا از مسیل روستای خنداب و منصور تامین می شود و نسبتاً در همه ایام سال کم و بیش جریان دارد و اخیراً بزرگترین حوضچه ذخیره آب کشاورزی استان قزوین به همت اهالی و کمک نهادهای دولتی درحال ساخت است.

از جاهای دیدنی می توان به « کهنه باغلار » « خان باغو » « کوه های مریخی » « امام داغو » « شورچای » « چشمه کورجا بولاغ » « جیران بولاغو » و جاهای دیگر اشاره کرد و همچنین دارای معدن گچ با قدمتی چندین ساله است.

روستای سعید آباد آوج در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر آبگرم (آوج)و جزو دهستان حصار ولیعصربوده و در جوار همسایگی روستاهای شورآب (آوج)، منصور (آوج)، اسدآباد (آوج)(خنداب)، حسین آباد آوج، آب‌داره (آوج)، طبل شکینو قمشلو (آوج)قرار دارد.[۱]

براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت سعیدآباد حدود ۱۰۰۰ نفر است که بیشتر این تعداد بصورت فصلی به روستا رفت‌وآمد می کنند و دارای حدود ۱۴۰ باب منزل مسکونی است.[۲]

جستارهای وابسته

منابع

  1. مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Saidabad, Avaj». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۱۳ فوریه ۲۰۱۹.
  2. «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵». درگاه ملی آمار ایران. دریافت‌شده در ۱۳ فوریه ۲۰۱۹.

پیوند به بیرون