ساینتیا ایرانیکا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط جهان بینش140 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۳ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۲۰:۲۶ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

ساینتیا ایرانیکا
Scientia Iranica
سردبیردکتر ابوالحسن وفایی
دسته‌بندیژورنال علمی
ناشرانتشارات دانشگاه صنعتی شریف
نخستین شماره۱۳۷۰ (۱۹۹۱)
کشور ایران
زبانانگلیسی
شاپا۱۰۲۶-۳۰۹۸

ساینتیا ایرانیکا (به انگلیسی: Scientia Iranica) نام یک فصلنامه یا ژورنال علمی و معتبر ایرانی است که زیر نظر دفتر مطالعات و همکاری‌های بین‌المللی و معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف در تهران به چاپ می‌رسد.

این ژورنال بر روی مقالات پژوهشی در رشته‌های مهندسی و علوم پایه تمرکز دارد. زبان انگلیسی زبان اصلی کار ژورنال است. آخرین ضریب تاثیر این ژورنال ۰.۴۷۵ در سال ۱۳۹۸ هجری شمسی (تیر ماه) است.

تاریخچه

ساینتیا ایرانیکا در سال ۱۳۷۰ (۱۹۹۱ میلادی) با حمایت دانشگاه صنعتی شریف کار خود را به عنوان ژورنال علمی برای انعکاس پژوهش‌های علمی تجربی و نظری آغاز کرد. نسخه‌های آغازین این ژورنال توسط دانشمندان بنامی همچون پروفسور لطفی‌زاده مرور و بررسی می‌شد.

در سال‌های آغازین، هر نسخه از ژورنال بر روی مقالات یک رشته مهندسی یا علوم پایه تمرکز داشت. اما پس از مدتی این شیوه تغییر یافت و در حال حاضر هر نسخه از این فصلنامه دارای گزیده‌ای از مقالات در رشته‌های مختلف علوم و مهندسی است.

هیأت ویراستاران

این ژورنال دارای یک هیأت ویراستار ایرانی، یک هیأت ویراستار منطقه‌ای و یک هیأت ویراستار بین‌المللی است. این سه هیأت در کنار هم زیر نظر ویراستار اصلی به کار نظارت بر کیفیت مقالات پژوهشی ارائه شده به ژورنال می‌پردازند. پایه‌گذار و سردبیر این نشریه ابوالحسن وفایی است.

جایزه عمرخیام

ساینتیا ایرانیکا به بهترین مقاله قبول شده از خارج از ایران، جایزه‌ای به نام «جایزه عمرخیام» اختصاص می‌دهد. این جایزه شامل لوح تقدیر و ۱۵۰۰ دلار وجه نقد است.

پیوند به بیرون