پایش زیستمحیطی
پایش زیستمحیطی، فرآیندها و فعالیتهایی را که باید برای مشخص کردن و نظارت بر کیفیت محیط، انجام شود، شامل میشود. پایش محیط زیست در تهیه ارزیابی اثرات زیستمحیطی و نیز در بسیاری از موارد که فعالیتهای انسانی اثرات مضر روی محیط طبیعی میگذارد، استفاده میشود. تمام استراتژیها و برنامههای پایش دارای دلایل و توجیهاتی هستند که اغلب برای حفظ وضعیت فعلی محیط یا ایجاد روند در پارامترهای محیطی طراحی شدهاند. در همه موارد، نتایج نظارت بررسی و به صورت آماری تحلیل میشوند و منتشر میشوند؛ بنابراین طراحی یک برنامه پایش باید قبل از شروع به نحوه استفاده نهایی از دادهها بپردازد.
پایش کیفیت هوا
[ویرایش]آلایندههای هوا، مواد شیمیایی هستند که بهطور طبیعی یا به دست انسان ایجاد شدهاند و ممکن است بهطور بالقوه تأثیر منفی بر محیط زیست و سلامت ارگانیسمها داشته باشند. به دلیل پیشرفت تولید مواد شیمیایی جدید و فعل و انفعالات صنعتی که باعث افزایش آلایندهها درجو زمین شدهاست و همچنین به دلیل تحقیقات و قوانین زیستمحیطی، تقاضا برای نظارت بر کیفیت هوا افزایش پیدا کردهاست.[۱]
پایش خاک
[ویرایش]پایش (مانیتور کردن) خاک، شامل جمعآوری و تجزیه و تحلیل آن برای مشخص کردن کیفیت مواد تشکیل دهنده وتعیین وضعیت فیزیکی آن جهت تضمین استفاده مفید و مناسب از آن میباشد. خاک پدیدهای است که با تهدیدهای زیادی روبرو است. این تهدیدها عبارتند از: فشردگی، آلودگی، از بین رفتن مواد آلی، از دست دادن تنوع حیاتی، مقاومت آن در شیب، فرسایش، شور شدن و اسیدی شدن آن. براساس این تهدیدها و سایر خطرات احتمالی برای خاک، پایش خاک و محیط اطراف، به سلامت حیوانات و سلامت انسان کمک میکند.[۲]
جستارهای وابسته
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ Forbes, P.B.C. (2015). "Chapter 1: Perspectives on the Monitoring of Air Pollutants". In Barcelo, D. (ed.). Monitoring of Air Pollutants: Sampling, Sample Preparation and Analytical Techniques. Comprehensive Analytical Chemistry. Vol. 70. Elsevier. pp. 3–9. ISBN 978-0-444-63553-2. Retrieved 31 May 2018.
- ↑ Cachada, A.; Rocha-Santos, T.; Duarte, A.C. (2017). "Chapter 1: Soil and Pollution: An Introduction to the Main Issues". Soil Pollution: From Monitoring to Remediation. Academic Press. pp. 1–28. ISBN 978-0-12-849872-9. Retrieved 30 May 2018.