وب کست
این مقاله نیازمند ویکیسازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوهنامه، محتوای آن را بهبود بخشید. |
![]() | لحن یا سبک این مقاله بازتابدهندهٔ لحن دانشنامهای استفادهشده در ویکیپدیا نیست. |
![]() | این مقاله نیازمند تمیزکاری است. لطفاً تا جای امکان آنرا از نظر املا، انشا، چیدمان و درستی بهتر کنید، سپس این برچسب را بردارید. محتویات این مقاله ممکن است غیر قابل اعتماد و نادرست یا جانبدارانه باشد یا قوانین حقوق پدیدآورندگان را نقض کرده باشد. |
![]() | این نوشتار به هیچ منبع و مرجعی استناد نمیکند. |
رسانه درسیر تحولات تاریخی خود از انتشار کلامی تا چاپ روزنامه، نشریه و توسعه رادیو و تلویزیون در چند سال اخیر با رشد چشمگیر اینترنت به سرعت متحول شده و همه انواع رسانههای قبلی را در خود جای داده و به سرعت و به سادگی در اختیار همگان قرار میگیرد.
امروزه با گسترش فعالیت اطلاعرسانی در فضای مجازی اینترنت که شامل همه انواع رسانههای نوشتاری، عکس، فیلم و … میشود، سایبر مدیا نامیده میشود. با انتشار اولیه وب در قالب وب نسخه یک با محدودیتهای محدودی همراه بوده و لی امروزه با گسترش وب و قابلیتهای تعامل با مخاطب و فراهم نمودن امکان تأثیر کاربر در تولید محتوا به مانند شبکههای اجتماعی تحت وب به سمت وب نسخه دو و بیشتر سوق داده شدهاند.
از این رو سایتهایی شامل Facebook , Youtube , Cloob ،... و رسانههای خبری که به صورت تلویزیون وب، وب کست، رادیو پادکست و … تحولی شگرف را در اطلاعرسانی نسل جدید بوجود آوردهاند.
امروزه شاهدیم که بسیاری از سازمانها، شرکتهای بزرگ و عمده، اطلاعات زندهای از نشستهای سالیانه خود را از طریق اینترنت انتقال میدهند. این کار به دلایل چندی بسیار جالب توجه است.
ایستگاه رادیویی و تلویزیونی از عرضه گستردهتر برنامهها (عرضه جهانی در مقایسه با منطقهای) سود میبرد. این ایستگاههای آنلاین فرصتی عالی برای پخش برنامهها و تبلیغ آنلاین در اختیار متقاضیان قرار میدهند. سایتهای مسافرت و گردشگری میتوانند بسیاری از گردشهای مجازی از مکانهای مورد نظرشان را به وسیلهٔ فناوری انتقال اطلاعات برگزیده و ارائه دهند. یک تصویر و صدا گاهی ارزش هزاران کلمه را دارد، و این در مورد بازاریابی برای هتلها، پارکهای موضوعی، جاذبهها و دیگر مقاصد مسافرتی قطعاً صادق است. همچنین شاهد افزایش روزافزون سازمانهای آموزش حرفهای و دانشگاههای مجازی هستیم که واحدهای آموزشی آنلاین یا «سمینارهای مجازی» را در وب سایتهای خود ارائه میدهند. بیشتر شدن محبوبیت آموزش آنلاین به خاطر انعطافپذیری و به صرفه بودن، برنامه ایی است که این سازمانها عرضه میکنند. برای آنکه علاقهمندان دچار دردسرهای فراوان از جمله زمان حضور در محل تحصیل، هزینههای ثبت نام و مسافرت، غیبت از سر کار نشوند.
Webcasting پدیدهای است که راه تازهای را پیش پای شرکتهای اینترنتی، سازمانهای Broadcast و شرکتهای سنتی میگذارد، تا به مخاطبین خویش برسند. بسیاری از غولهای اینترنت و رسانه از همین حالا مهار این فناوری نوین را در دست گرفتهاند و رسانه و تبلیغات به جهان عرضه میکنند. از جمله پیش قراولان آنها شبکههای تلویزیونی BBC , CNN ,VOA, APTN,AFP و …
با پیدایش اینترنت و رسانههای سایبر تعامل میان مخاطب و رسانه به وجود آورده و در این حالت در نتیجه مصرفکنندگان نیز میتوانند نقش تولیدکنندگان را در فضای رسانهها ایفا کنند بنابراین هرگروه، نقش عمده یی در شکلگیری اخلاق رسانه یی در دنیای امروز داشتند باشند.