زارا محمدی

زارا (زهرا) محمدی فعال مدنی و مسئول انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» است که در سال ۲۰۲۲ جز ۱۰۰ زن بیبیسی قرار گرفت.[۱] او فارغالتحصیل کارشناسی ارشد ژئوپلیتیک است و در شهر سنندج و روستاهای اطراف آن به صورت داوطلبانه به آموزش زبان کردی مشغول بودهاست.[۲] زارا محمدی در خرداد ۱۳۹۸ بازداشت و در تیر ۱۳۹۹ به اتهام تشکیل گروه علیه امنیت کشور به ۱۰ سال حبس محکوم شد. این حکم بعدتر در دادگاه تجدید نظر به پنج سال زندان تبدیل شد.[۲][۳] نهایتاً در بهمن ۱۴۰۱ از کانون اصلاح و تربیت سنندج بدون تقاضای عفو و به زور، آزاد شد.[۴][۵]
منابع[ویرایش]
- ↑ «۱۰۰ زن بیبیسی سال ۲۰۲۲: امسال چه کسانی در این فهرست هستند؟». بیبیسی فارسی. ۶ دسامبر ۲۰۲۲. بایگانیشده از اصلی در ۶ دسامبر ۲۰۲۲. دریافتشده در ۶ دسامبر ۲۰۲۲.
- ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ «زهرا محمدی، فعال مدنی و مدرس زبان کُردی، برای اجرای حکم خود راهی زندان شد». رادیو فردا. ۱۸ دی ۱۴۰۰. بایگانیشده از اصلی در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳. دریافتشده در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳.
- ↑ «زهرا (زارا) محمدی، معلم زندانی به مرخصی اعزام شد». رادیو زمانه. ۷ تیر ۱۴۰۱. بایگانیشده از اصلی در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳. دریافتشده در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳.
- ↑ «زنان زندانی که آزاد شدند». بیبیسی فارسی. ۱۱ فوریه ۲۰۲۳. بایگانیشده از اصلی در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳. دریافتشده در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳.
- ↑ «زارا محمدی، زندانی سیاسی و مدرس زبان کردی: بدون تقاضای عفو و به زور آزاد شدم». بیبیسی فارسی. ۲۲ بهمن ۱۴۰۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۱ فوریه ۲۰۲۳. دریافتشده در ۲۱ فوریه ۲۰۲۳.