اداره فرهنگ و میراث فرهنگی امارت ابوظبی
ادغامشده با | اداره گردشگری و فرهنگ ابوظبی |
---|---|
بنیانگذاری | ۲۰۰۶ |
انحلال | ۲۰۱۲ |
گونه | دولتی |
هدف | میراث فرهنگی |
ستاد | ابوظبی، امارات متحده عربی |
منطقه | امارات متحده عربی |
سازمان مادر | بنیاد فرهنگی ابوظبی |
وبگاه |
ادارهٔ فرهنگ و میراث فرهنگی امارت ابوظبی (عربی: هيئة أبو ظبي للثقافة والتراث) یک نهاد قانونی در امارات متحده عربی بود که مدیریت میراث فرهنگی در امارت ابوظبی را بر عهده داشت.[۱] این اداره در سال ۲۰۱۲ در سازمان گردشگری و فرهنگ ابوظبی ادغام شد.
تاریخچه
[ویرایش]ادارهٔ فرهنگ و میراث فرهنگی امارت ابوظبی (شناختهشده با نام اختصاری ADACH) در ۴ اکتبر ۲۰۰۵ با حکم محلی (قانون ۲۸/۲۰۰۵) بهعنوان نهاد حاکمیتی اختصاصی امارت ابوظبی برای حفاظت از میراث فرهنگی تأسیس شد.[۲] هم بخش بناهای تاریخی و هم بخش باستانشناسی امارت ابوظبی توسط این سازمان اداره میشدند.[۳] مقر این سازمان در یکی از قدیمیترین بناهای میراث فرهنگی شهر در نزدیکی قصرالحسن قرار داشت. این ساختمان یک سالن نمایش، یک آمفیتئاتر و یک گالری داشت.[۴]
ابتکارات
[ویرایش]این سازمان حضور امارات متحده عربی را در پنجاه و سومین دوسالانه ونیز در سال ۲۰۰۹ سازماندهی کرد.[۵] ادارهٔ فرهنگ و میراث فرهنگی رویدادهایی هنری را نیز در ابوظبی برگزار کرد و با همکاری شورای فرهنگی بریتانیا رقصنده اکرم خان را در سال ۲۰۱۰ معرفی کرد.[۶] در همان سال، این اداره برای ارائه بورسیه تحصیلی به افراد علاقهمند به اقتصاد دانشبنیان، با شورای توسعهٔ منطقه غرب، نیروی دفاع اتحادیه و دپارتمان خدمات شهری امارات متحده عربی به همکاری پرداخت.[۲] تا سال ۲۰۱۰، این سازمان با «مشکلات سازمانی و مالی» روبرو بود.[۴]
ادارهٔ فرهنگ و میراث فرهنگی امارت ابوظبی در سال ۲۰۱۱ یک پروژهٔ حفاظتی را برای فهرستکردن و تحقیق پیرامون میراث فرهنگی و زندگی کسانی که پیش از نوسازی در دههٔ ۱۹۶۰ در این منطقه زندگی میکردند، راهاندازی کرد.[۷] این سازمان همچنین یک پایگاه دادهٔ جیآیاس را برای سایتهای میراث فرهنگی راهاندازی کرد و برنامهای را نیز برای حفاظت تاریخی از بناهای تاریخی در مناطق روستایی کشور سازماندهی کرد.[۳] این سازمان همچنین میزبان اولین جشنوارهٔ وومد در خاورمیانه بود.[۸] علاوه بر این، برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی کتاب ابوظبی و جشنوارهٔ فیلم ابوظبی، و همچنین تأسیس مرکز هنری القطره نیز توسط این اداره انجام شد.[۴]
در فوریهٔ ۲۰۱۲، ادارهٔ فرهنگ و میراث فرهنگی ابوظبی اعلام کرد که در حال گسترش محل استقرار موزه ملی العین و حفاظت پارک باستانشناسی حلی در العین است. هدف از این پروژه، نشاندادن تاریخ فرهنگی العین در خارج از شهر مرکزی و در نواحی نزدیکتر به مرزهای واحه بود. حفاظت از پارک باستانشناسی العین، شامل یک مرکز تفسیری پیرامون مردم و تاریخ این منطقه بود.[۹]
ادغام و وضعیت کنونی
[ویرایش]ادارهٔ گردشگری و فرهنگ ابوظبی در فوریهٔ ۲۰۱۲ تأسیس شد و ادارهٔ فرهنگ و میراث فرهنگی امارت ابوظبی در همان زمان در آن ادغام شد.[۱۰] این ادغام توسط خلیفه بن زاید آل نهیان و با هدف داشتن یک سازمان واحد حاکم بر همهٔ جنبههای گردشگری انجام شد.[۱۱]
پس از ادغام، جشنوارههای وومد و صدار عربستان بههمراه کنسرتهای موسیقی کلاسیک ابوظبی لغو شدند. نام این سازمان همچنان نمایندهٔ نمایشگاه بینالمللی کتاب ابوظبی و آکادمی موسیقی عربی بیت العود است.[۴] این سازمان با کتابخانه دیجیتال جهانی همکاری میکرد و محتوای آنها همچنان از طریق وبگاه کتابخانه دیجیتال جهانی در دسترس است.[۱۲] این سازمان با آکادمی فیلم نیویورک، که همچنان برقرار است نیز شریک بود.[۱۳]
مجموعهها
[ویرایش]مجموعهٔ عکاسی ادوارد «تاگ» ویلسون از جملهٔ مجموعههای این سازمان بود.[۱۴]
برای مطالعه بیشتر
[ویرایش]- Dunston, Lara and Sarah Monaghan. Top 10 Dubai. New York: Penguin (2012). ISBN 0756695392
منابع
[ویرایش]- ↑ Abu Dhabi Authority for Culture and Heritage بایگانیشده در دسامبر ۲۴, ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine, Abu Dhabi Classics.
- ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ Oxford Business Group (2009). The Report: Abu Dhabi 2009. Oxford Business Group. p. 26. ISBN 978-1-907065-04-0.
- ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ Zeynep Aygen (5 March 2013). International Heritage and Historic Building Conservation: Saving the World's Past. Routledge. p. 144. ISBN 978-0-415-88814-1.
- ↑ ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ ۴٫۳ "The ADACH, the Abu Dhabi Authority for Culture and Heritage". Neil. Gulf Art Guide. Archived from the original on 24 December 2013. Retrieved 24 December 2013.
- ↑ "Abu Dhabi - ADACH Platform". Venice Biennale 2009. Universes in Universe. Retrieved 21 December 2013.
- ↑ Darwish, Reda. "British Council and Abu Dhabi Authority for Culture & Heritage: Akram Khan to Visit UAE". Global Arab Network. Archived from the original on 24 September 2015. Retrieved 21 December 2013.
- ↑ Chabbi, Amel; Hossam M. Mahdy (2011). "Virtuous Circle or Vicious Cycle?" (PDF). Retrieved 21 December 2013.
{{cite journal}}
: Cite journal requires|journal=
(help) - ↑ Paul Baines; Chris Fill; Kelly Page (2013). Essentials of Marketing. Oxford University Press. p. 300. ISBN 978-0-19-964650-0.
- ↑ "Museum and archaeological park for Abu Dhabi". News. Past Horizons. Archived from the original on 6 March 2012. Retrieved 21 December 2013.
- ↑ "Abu Dhabi Tourism and Culture Authority (TCA)". Departments. Abu Dhabi Government. Retrieved 24 December 2013.
- ↑ Thomas, Jen. "New tourism authority to replace two agencies for Abu Dhabi". Business. The National. Retrieved 24 December 2013.
- ↑ "About the World Digital Library: Partners". World Digital Library. Retrieved 21 December 2013.
- ↑ "Abu Dhabi Campus". New York Film Academy. 2014. Archived from the original on June 19, 2014. Retrieved June 19, 2014.
- ↑ "Mosque in Al-Ain". World Digital Library. Retrieved 28 May 2013.