پرش به محتوا

اکتشاف و حفاری چاه‌های نفت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
خط ۷: خط ۷:
امروزه با وجود کامپیوتر روشهای چندبعدی [[سنجش از دور]] و ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی سطحی ابزار جدید مهمی می‌باشند.
امروزه با وجود کامپیوتر روشهای چندبعدی [[سنجش از دور]] و ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی سطحی ابزار جدید مهمی می‌باشند.



== حفاری نفت ==
----

----
<math>[[مدیا:درج فرمول در اینجا]][[تصویر:
== مثال.jpg ==
[[[http://www.example.com عنوان پیوند]]'''''متن ایتالیک''''']]]</math>--[[ویژه:Contributions/217.219.108.3|217.219.108.3]] ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵ (UTC)--[[ویژه:Contributions/217.219.108.3|217.219.108.3]] ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵ (UTC)--[[ویژه:Contributions/217.219.108.3|217.219.108.3]] ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵ (UTC)== حفاری نفت ==
:حفاری نفت به دو صورت ضربه‌ای و دورانی انجام می‌گیرد.
:حفاری نفت به دو صورت ضربه‌ای و دورانی انجام می‌گیرد.
كه هر يك در ايران بسته به نياز ثبت مي گردد.
كه هر يك در ايران بسته به نياز ثبت مي گردد.

نسخهٔ ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵

از گذشته تا به امروز روشهای متفاوتی برای اکتشاف نفت بکار برده شده است. در آمریکا برای کشف نفت به گورهای سرخ پوستان نقب می‌زدند. نفت یابی دیگر، کلاهی کهنه بر سر می‌گذاشت و در چمنزاری می‌دوید تا اینکه کلاه می‌افتاد و وی آن محل را حفاری می‌کرد. بعد از آن حفاران برای کشف نفت در بستر رودخانه‌ها به کندوکاو پرداختند. سپس جستجو برای تاقدیسها یکی از راههای معتبر کشف نفت در طول تاریخ شد.

در اوایل قرن بیستم اکتشاف نفت بر مبنای نقشه برداری سطحی تاقدیسها بود.در میانه دهه ۱۹۲۰، بکارگیری روشهای ژئوفیزیکی اکتشاف نفت را وارد مرحله تازه‌ای نمود. روشهای لرزه‌ای و گرانشی در یافتن نفتهای گنبدهای نمکی سواحل خلیج مکزیکو ایالات متحده بسیار کارآمد بوده است. در سالهای بعد روشهای چاه نگاری الکتریکی، صوتی و پرتوزایی مورد استفاده وسیعی قرار گرفتند. سپس استفاده از عکسهای هوایی بخصوص در مناطق فاقد پوشش گیاهی بسیار کارآمد نشان دادند.

امروزه با وجود کامپیوتر روشهای چندبعدی سنجش از دور و ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی سطحی ابزار جدید مهمی می‌باشند.




شکست در تجزیه (خطای نحوی): {\displaystyle [[مدیا:درج فرمول در اینجا]][[تصویر: == مثال.jpg == [[[http://www.example.com عنوان پیوند]]'''''متن ایتالیک''''']]]} --217.219.108.3 ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵ (UTC)--217.219.108.3 ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵ (UTC)--217.219.108.3 ‏۱ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۵ (UTC)== حفاری نفت ==

حفاری نفت به دو صورت ضربه‌ای و دورانی انجام می‌گیرد.

كه هر يك در ايران بسته به نياز ثبت مي گردد.

جستارهای وابسته

كاربردهاي نانو مواد در گل حفاري صنايع بالادستي نفت نانوتکنولوژي به مواد و سيستم‌هايي مربوط مي‌شود که ساختار و اجزاي آن به دليل ابعاد نانومتري، خواص، پديده‌هاي فيزيکي، شيميايي و بيولوژيکي، رفتار جديدي را نشان مي‌دهند. مواد داراي اندازه ذره نانومقياس در حوزه‌اي بين اثرات کوانتومي اتم‌ها و مولکول‌ها و خواص توده قرار مي‌گيرند. با توانايي ساخت و کنترل ساختار نانوذرات مي‌توان خواص حاصل را تغيير داده و خواص مطلوب را در مواد طراحي کرد. نانو تكنولوژي هم اكنون در حال متحول كردن زندگي بشر است و در صنايع تحول زيادي ايجاد نموده و پيش بيني مي شود اين روال با سرعت بيشتري طي سالهاي آتي ادامه يابد. از جمله حوزه هايي كه نانو تكنولوژي در آن وارد شده است ، صنايع بالادستي نفت است كه مطابق تعريف از اكتشاف تا قبل از پالايشگاه را شامل مي شود. مركز مطالعات تكنولوژي شريف در نظر دارد طي يك سلسله گزارشات، كاربردهاي متنوع نانو تكنولوژي را در صنايع بالا دستي ارايه نمايد. اين گزارش به كاربردهاي نانو مواد در گل حفاري مي پردازد.