هانا آرنت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Mmohammadmousavi (بحث | مشارکت‌ها)
Sarve2010 (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۳۴: خط ۳۴:
== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
* [http://philosophers.atspace.com/arnet.htm سایتی درباره هانا آرنت]
* [http://philosophers.atspace.com/arnet.htm سایتی درباره هانا آرنت]
*[http://www.sarve.se/said/past_and_future.pdf کتاب میان گذشته و آینده به فارسی ]

{{چپ‌چین}}
{{چپ‌چین}}
* Wikipedia contributors, "Hannah Arendt," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Hannah_Arendt&oldid=213002996 (accessed May 17, 2008).
* Wikipedia contributors, "Hannah Arendt," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Hannah_Arendt&oldid=213002996 (accessed May 17, 2008).

نسخهٔ ‏۱۶ اکتبر ۲۰۱۰، ساعت ۱۸:۴۸

پرونده:Stamp Hannah Arendt-2.jpg
آلمان ۱۹۸۸ - یک‌دوره تمبر به نام (زنان در تاریخ آلمان)

هانا آرنت (زاده ۵ اکتبر ۱۹۰۶ در لیندن, هانوفر - درگذشته ۴ دسامبر ۱۹۷۵ در نیویورک، امریکافیلسوف (فلسفه سیاسی) و تاریخ‌نگار آلمانی - یهودی تبار به دنیا آمد.

او در آمریکا سال‌ها استاد دانشگاه در رشتهٔ تئوری سیاسی بود و از چند کشور، ده‌ها دکترای افتخاری گرفت، و جایزهٔ آلمانی زبان لسینگ و فروید را نیز از آن خود کرد.

زندگی

هانا آرنت در سال ۱۹۰۶ در لیندن واقع در نزدیکی هانوفر و در یک خانوادهٔ مرفه یهودی چشم به جهان گشود. والدین وی اگر چه لیبرال و غیرمذهبی بودند، اما هانا را با این روحیه تربیت کردند که در مقابل یهودی‌ستیزی ساکت ننشیند. هانا آرنت پس از پایان دورهٔ متوسطه، در ۱۸ سالگی در وارد دانشگاه ماربورگ شد.[۱] او در دانشگاه در رشته‌های فلسفه، ادبیات یونان و الهیات مسیحی، درس خوانده بود و پایان‌نامهٔ دکترایش را نزد یاسپرس با موضوع «مفهوم عشق مسیحی نزد آگوستین قدیس» به اتمام رسانده بود. او با قدرت‌گرفتن فاشیسم، دو بار دچار خطر جانی شد؛ یک‌بار در سال ۱۹۳۳ مدتی در زندان آلمان و بار دیگر در سال ۱۹۴۰ در فرانسهٔ اشغال‌شده، زمانی که در اردوگاه‌های موقت انتقال به کوره‌های آدم‌سوزی هیتلری بود؛ ولی سرانجام موفق به فرار به آمریکا شد و در آن‌جا در سال ۱۹۵۱ تبعهٔ آمریکا گردید. او بعدها نوشت که زبان اول تبعیدش، فرانسوی و زبان دوم مهاجرتش، انگلیسی شد. آرنت در آمریکا سال‌ها استاد دانشگاه در رشتهٔ تئوری سیاسی بود.[۲]

رابطه او با هایدگر

در دوران دانشجویی هانا آرنت به مارتین هایدگر استاد فلسفهٔ خود دل بست. اما متاهل بودن هایدگر، چشم‌انداز رسیدن به او را برای هانا آرنت تیره می‌ساخت. او در کتاب «سایه‌ها» سعی می‌کند گذشته و سیمای روحی خود و احساسش را نسبت به‌هایدگر شرح دهد هرچند که نامه‌های خصوصی بین این دو در اختیار محققان قرار نمی‌گیرد، امّا این کتاب گویای ناگفته‌های بسیاری است‌. آرنت برای دوره کارشناسی ارشد و فرار از پیامدهای روحی و مادی این رابطه به «هایدلبرگ» مهاجرت می‌کند و زیر نظر کارل یاسپرس، در نقطه مقابل هایدگر به ادامه تحصیل می‌پردازد، و رساله دکتری‌اش را پیرامون «مفهوم عشق از نظر آگوستین قدیس» می نویسد.[۳]

آثار

در سال ۱۹۵۱ یکی از مهمترین آثار او تحت عنوان «عنصرها و خاستگاه‌های حاکمیت توتالیتر» به انگلیسی منتشر شد. آلمانی همین اثر در سال ۱۹۵۵ به چاپ رسید. آرنت در این اثر با رژیم‌های توتالیتر ناسیونال سوسیالیستی و استالینیستی از نظر سیاسی تسویه‌حساب کرده است. این اثر بازتاب گسترده‌ای در میان متفکران و محافل سیاسی جهان داشت و آوازهٔ هانا آرنت را به عنوان اندیشمند سیاسی تثبیت کرد.

آثار اوعبارتند از:
  • توتالیتاریسم
  • بیوگرافی راحل فارنهاگن؛ یک زن رمانتیک یهودی آلمانی
  • نامه‌های فلسفی، سیاسی به یاسپرس بین سال‌های ۱۹۲۶ تا ۱۹۶۹
  • پیرامون انقلاب
  • دربارهٔ زندگی مشغول
  • فلسفهٔ هستی چیست؟
  • مفهوم عشق مسیحی نزد آگوستین قدیس.
  • سایه‌ها
  • انقلاب

منابع

  • The Cambridge Companion to Hannah Arendt (Cambridge Companions to Philosophy) by Dana Villa, Cambridge University Press, 2001
  • The Reluctant Modernism of Hannah Arendt by Seyla Benhabib, Rowman & Littlefield Publishers, Inc., 2003

پیوند به بیرون

الگو:Link FA الگو:Link FA