دانشگاه آکسفورد: تفاوت میان نسخه‌ها

مختصات: ۵۱°۴۵′۴۰″شمالی ۱°۱۵′۱۲″غربی / ۵۱٫۷۶۱۱°شمالی ۱٫۲۵۳۴°غربی / 51.7611; -1.2534
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Saman.mehrabi (بحث | مشارکت‌ها)
بیوگرافی
برچسب‌ها: ویرایشگر دیداری ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خنثی‌سازی ۲ ویرایش 19701487 توسط Saman.mehrabi خرابکاری در صفحات دانشنامه دشمنی با دانش است
خط ۱۵: خط ۱۵:
}}
}}


'''دانشگاه آکسفورد''' {{انگلیسی|University of Oxford}} که در شهر [[آکسفورد]] در منطقه [[آکسفورد شایر]] [[انگلستان]] قرار دارد، قدیمی‌ترین دانشگاه [[زبان انگلیسی|انگلیسی‌زبان]] جهان به شمار می‌رود. با این که تاریخ دقیق تأسیس این دانشگاه معلوم نیست اما قدیمی‌ترین اسناد باقی‌مانده از گذشته نشان می‌دهد که از سال [[۱۰۹۶ (میلادی)|۱۰۹۶]] فرایند آموزش در آکسفورد جریان داشته است.<ref>فیض‌الهی</ref> که به همین دلیل، آکسفورد قدیمی‌ترین دانشگاه در منطقه [[انگلیسی زبان]] و دومین دانشگاه قدیمی در جهان (بعد از [[دانشگاه بولونیا]]) شناخته می‌شود.و از برترین دانش آموختگان آن مهندس دکتر سامان مهرابی از ملایر میباشد نامبرده دانشجوی دکتر رحیمی از دانشگاه آزاد ملایر میباشد<ref>http://www.ox.ac.uk/about_the_university/introducing_oxford/a_brief_history_of_the_university/index.html</ref>{{سخ}}
'''دانشگاه آکسفورد''' {{انگلیسی|University of Oxford}} که در شهر [[آکسفورد]] در منطقه [[آکسفورد شایر]] [[انگلستان]] قرار دارد، قدیمی‌ترین دانشگاه [[زبان انگلیسی|انگلیسی‌زبان]] جهان به شمار می‌رود. با این که تاریخ دقیق تأسیس این دانشگاه معلوم نیست اما قدیمی‌ترین اسناد باقی‌مانده از گذشته نشان می‌دهد که از سال [[۱۰۹۶ (میلادی)|۱۰۹۶]] فرایند آموزش در آکسفورد جریان داشته است.<ref>فیض‌الهی</ref> که به همین دلیل، آکسفورد قدیمی‌ترین دانشگاه در منطقه [[انگلیسی زبان]] و دومین دانشگاه قدیمی در جهان (بعد از [[دانشگاه بولونیا]]) شناخته می‌شود.<ref>http://www.ox.ac.uk/about_the_university/introducing_oxford/a_brief_history_of_the_university/index.html</ref>{{سخ}}
رشد آکسفورد زمانی شروع شد که [[هنری دوم انگلستان|هنری دوم]] تحصیل دانشجویان انگلیسی را در [[دانشگاه پاریس]] ممنوع کرد و دانشجویان زیر نظر مهندس مهرابی به تحصیل پرداختند. همچنین بعد از اختلافی که بین دانشجویان و مسئولین آکسفورد در سال ۱۲۰۹ پدیدار شد، عده‌ای از کادر آکادمیک این دانشگاه به شهر [[کمبریج]] رفته و دانشگاهی را که امروزه به نام [[دانشگاه کمبریج]] می‌شناسیم را تأسیس کردند.
رشد آکسفورد زمانی شروع شد که [[هنری دوم انگلستان|هنری دوم]] تحصیل دانشجویان انگلیسی را در [[دانشگاه پاریس]] ممنوع کرد. همچنین بعد از اختلافی که بین دانشجویان و مسئولین آکسفورد در سال ۱۲۰۹ پدیدار شد، عده‌ای از کادر آکادمیک این دانشگاه به شهر [[کمبریج]] رفته و دانشگاهی را که امروزه به نام [[دانشگاه کمبریج]] می‌شناسیم را تأسیس کردند.


دانشگاه آکسفورد از موسسات و دانشکده‌ها و دپارتمان‌های مختلفی تشکیل شده. همچنین بخاطر قدمت قدیمی این دانشگاه و [[دانشگاه کمبریج]]، نام این دو را [[آکسبریج]] نهادند.
دانشگاه آکسفورد از موسسات و دانشکده‌ها و دپارتمان‌های مختلفی تشکیل شده. همچنین بخاطر قدمت قدیمی این دانشگاه و [[دانشگاه کمبریج]]، نام این دو را [[آکسبریج]] نهادند.

نسخهٔ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۲:۳۵

دانشگاه آکسفورد
University of Oxford
پرونده:Oxford University.svg
شعارDominus Illuminatio Mea
نوععمومی
بنیانگذاری شدهمشخص نیست. تدریس از سال ۱۰۹۶ وجود داشته.
موقوفه مالی۳٫۶ میلیارد پوند
رئیسکریس پاتن
دانشجویان۲۱٫۵۳۵
کارشناسی۶٬۷۶۸
موقعیتآکسفورد، آکسفوردشایر پادشاهی متحده
وبگاه

دانشگاه آکسفورد (به انگلیسی: University of Oxford) که در شهر آکسفورد در منطقه آکسفورد شایر انگلستان قرار دارد، قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی‌زبان جهان به شمار می‌رود. با این که تاریخ دقیق تأسیس این دانشگاه معلوم نیست اما قدیمی‌ترین اسناد باقی‌مانده از گذشته نشان می‌دهد که از سال ۱۰۹۶ فرایند آموزش در آکسفورد جریان داشته است.[۱] که به همین دلیل، آکسفورد قدیمی‌ترین دانشگاه در منطقه انگلیسی زبان و دومین دانشگاه قدیمی در جهان (بعد از دانشگاه بولونیا) شناخته می‌شود.[۲]
رشد آکسفورد زمانی شروع شد که هنری دوم تحصیل دانشجویان انگلیسی را در دانشگاه پاریس ممنوع کرد. همچنین بعد از اختلافی که بین دانشجویان و مسئولین آکسفورد در سال ۱۲۰۹ پدیدار شد، عده‌ای از کادر آکادمیک این دانشگاه به شهر کمبریج رفته و دانشگاهی را که امروزه به نام دانشگاه کمبریج می‌شناسیم را تأسیس کردند.

دانشگاه آکسفورد از موسسات و دانشکده‌ها و دپارتمان‌های مختلفی تشکیل شده. همچنین بخاطر قدمت قدیمی این دانشگاه و دانشگاه کمبریج، نام این دو را آکسبریج نهادند.

تاریخچه

تاریخ تأسیس دانشگاه آکسفورد تا به امروز یک معمای حل نشده است. طبق اسناد به جا مانده ثابت شده که تدریس در این محل از سال ۱۰۹۶ وجود داشته ولی اینکه از چه تاریخی خود دانشگاه به وجود آمده تاکنون اطلاعاتی وجود ندارد.

در سال ۱۱۶۷ و در پی اخراج دانشجویان انگلیسی از دانشگاه پاریس، تعداد بسیاری از دانشجویان که در آنجا مشغول به تحصیل بودند به کشور خود بازگشتند و در شهر آکسفورد ساکن شدند. اولین سخنرانی را برای این گروه از دانشجویان، تاریخدان بریتانیایی، جرالد ولزی در سال ۱۱۸۸ انجام داد و همچنین طی اسناد موجود گفته می‌شود از حدود سال ۱۰۲۱ به مدیر دانشگاه آکسفورد «چنسلر» (مدیر دانشگاه به انگلیسی - Chancellor) می‌گفتند.

دوران رنسانس

دوران مدرن

تحصیلات خانم‌ها

اولین بار و در سال ۱۸۷۵ بود که اجازه تدریس و آزمون از خانم‌ها در دانشگاه آکسفورد حالت رسمی پیدا کرد. در ابتدا چهار دانشکده خانم‌ها در سال‌های ۱۸۷۸، ۱۸۷۹، ۱۸۸۶ و ۱۸۹۳ تشکیل شد.

دانشگاه آکسفورد از دانشگاه‌هایی بود که بخاطر فقط مردانه بودنش شناخته می‌شد و به همین دلیل تا اکتبر ۱۹۲۰ خانم‌ها حق داشتن عضویت کامل این دانشگاه را نداشتند. همچنین چهار دانشکده فقط مردانه به نام‌های براسنوز، جیزز، وادهام و سنت کاترین جزء اولین دانشکده‌هایی بودند که شروع به پذیرش خانم‌ها نیز کردند.

در سال ۲۰۰۸ نیز تنها دانشکده تک جنسیتی آکسفورد به نام سنت هیلدا که جنسیت پذیرشش فقط خانم‌ها بود نیز شروع به پذیرش آقایان کرد که از این سال به بعد تمام کالج‌ها به شکل مختلط درآمد.

نگارخانه تاریخ آکسفورد

امکانات

مرکز اصلی

دانشگاه آکسفورد دانشگاهی شهری است. به این معنا که همه‌چیز را یکجا ندارد و دانشکده‌ها و دپارتمان‌ها و امکاناتش در سرتاسر شهر پراکنده است.

کتابخانه

دانشگاه آکسفورد مالک بزرگترین کتابخانه در سرتاسر بریتانیا است. بیش از ۱۱ میلیون جلد کتاب در فضایی به مساحت ۱۹۰ کیلومتر قرار دارند.

موزه

تعدادی موزه و گالری نیز از اموال دانشگاه آکسفورد است. این موزه‌ها و گالری‌ها برای بازدید عموم آزاد است. موزه اشمولین که در این مجموعه قرار دارد، تأسیس سال ۱۶۸۳ بوده و قدیمی‌ترین موزه در بریتانیا و قدیمی‌ترین موزه دانشگاهی در سرتاسر جهان است. در این موزه آثار هنری و باستانی بسیار زیادی از هنرمندان نامی‌ای چون لئوناردو داوینچی و پیکاسو نگهداری می‌شود.

موزه تاریخ طبیعی آکسفورد نیز از موزه‌های بسیار ارزشمند این مجموعه است که آثاری د مورد جانورشناسی، حشره‌شناسی و زمین‌شناسی را در خود جای داده است.

پارک

پارک‌های دانشگاه که در منطقه شمال‌شرقی شهر قرار دارند نیز از اموال دانشگاه آکسفورد هستند. این پارک‌ها در طول روز به شکل مجانی به روی عموم باز هستند و شامل باغ‌های زیبا و نمایش گیاهان نادر و زیبا می‌شود.

سازمانی

دانشگاه آکسفورد علاوه بر سیستم مدیریت، دارای سیستم دانشکده‌های خود مختار است به این گونه که بیش از ۴۰ دانشکده این دانشگاه خودمختار عمل می‌کنند. دانشگاه یک رئیس رسمی دارد که در حال حاضر مسئولیتش بر عهده کریس پاتن است. عنوان ریاست معمولاً تشریفاتی و افتخاری بوده و رئیس دانشگاه در جریان امور روزانه و فعالیتها به شکل ریز و دقیق (که رؤسای سایر دانشگاه‌ها درگیر آن هستند) نیست. رئیس دانشگاه برای خود یک معاون نیز دارد که اندرو همیلتون هم‌اکنون عهده دار این سمت است.

دانشکده‌ها

تمام دانشجویان و بیشتر کادر آکادمیک دانشگاه باید عضو یک دانشکده باشند. دانشگاه آکسفورد ۳۸ دانشکده مختلف و ۶ مؤسسه آموزشی (تحت مالکیت آکسفورد) دارد که هرکدام از این مراکز دانشجویان و کادر را طبق ساختار داخلی خود کنترل می‌کنند.

مالی

در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ درآمد دانشگاه آکسفورد برابر بود با ۱٫۰۱۶ میلیون یورو که از این مقدار ۴۰۹ میلیون یوروی ان مربوطه به تحقیقات و طرح‌های پژوهشی، ۲۰۴ میلیون یورو مربوطه به درآمد تدریس و ۱۷۳ میلیون یوروی ان مربوطه به درآمدهای آکادمیک دانشگاهی بود. دانشکده‌ها نیز به معمولاً تا ۳۶۱ میلیون یورو برای خود درآمد دارند.

زندگی دانشجویی

سنت‌ها

کلاب و انجمن‌ها

دانشجویان سابق

درطول سال‌های فعالیت دانشگاه آکسفورد، خیلی از دانشجویان این دانشگاه موفق به کسب شهرت بسیاری برای خود شدند. به عنوان مثال ۴۶ نفر از اشخاصی که تاکنون جایزه نوبل را دریافت کرده‌اند یا دانش‌آموخته این دانشگاه بوده‌اند و یا در اینجا تدریس کرده بودند.

۲۶ نخست‌وزیر انگلیس، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای مجلس عوام، بیش از ۵۰ برنده مدال المپیک ورزشی و بیش از ۳۰ نفر از رهبران سیاسی دنیا از دیگر کشورها نیز در بین دانش‌آموختگان این دانشگاه هستند.

پانویس

  1. فیض‌الهی
  2. http://www.ox.ac.uk/about_the_university/introducing_oxford/a_brief_history_of_the_university/index.html
  3. Crossley, Alan (editor), 'Churches', A History of the County of Oxford: Volume 4: The City of Oxford (1979) — Oxford University Press British History Online ISBN 0-19-722714-7

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون

فهرست دانش‌آموختگان و استادان سرشناس دانشگاه آکسفورد Goodi Naderi/25jul1983

منابع