موتور عقب: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Addbot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: انتقال 2 پیوند میان‌ویکی به d:q8216464 در ویکی‌داده
جز موثر --> مؤثر
خط ۱: خط ۱:


'''موتور عقب''' اصطلاحی است مربوط به [[صنعت خودروسازی]] که عبارتست از قرارگیری [[موتور خودرو]] در سمت انتهایی بدنه آن. موقعیت دقیق طولی و ارتفاعی قرارگیری موتور و متعلقات آن به ماکزیمم شیب عرضی مجاز جاده برای این خودرو، تاثیر بر روی نیروی موثر ترمز، [[گشتاور واژگون‌کننده]]، [[گرانیگاه]] کل خودرو، [[نیروی اینرسی|نیروهای اینرسی]] و نیروهای واکنشی که از طرف جاده بر [[چرخ|چرخها]] و سپس سایر اجزای خودرو وارد می‌آید، بستگی دارد. این خودروها اغلب سبک وزن هستند و می‌خواهند بیشتر وزنشان روی محور محرک باشد. بیشتر وزن خودرو به واسطه موتور روی محور عقب است و همین عامل سبب می شود چرخهای محور عقب از اصطکاک کافی برای حرکت پر شتاب برخوردار باشند. از نظر فرمان‌پذیری (هندلینگ) این خودروها فوق‌العاده بیش فرمان {{انگلیسی|oversteer}} و مناسب شرایط رانندگی مسابقه‌ای هستند. از معایب این طریق چیدمان می توان به تاثیرات منفی بر روی فرمان‌پذیری ([[خوش‌دستی]]) خودرو اشاره کرد.
'''موتور عقب''' اصطلاحی است مربوط به [[صنعت خودروسازی]] که عبارتست از قرارگیری [[موتور خودرو]] در سمت انتهایی بدنه آن. موقعیت دقیق طولی و ارتفاعی قرارگیری موتور و متعلقات آن به ماکزیمم شیب عرضی مجاز جاده برای این خودرو، تاثیر بر روی نیروی مؤثر ترمز، [[گشتاور واژگون‌کننده]]، [[گرانیگاه]] کل خودرو، [[نیروی اینرسی|نیروهای اینرسی]] و نیروهای واکنشی که از طرف جاده بر [[چرخ|چرخها]] و سپس سایر اجزای خودرو وارد می‌آید، بستگی دارد. این خودروها اغلب سبک وزن هستند و می‌خواهند بیشتر وزنشان روی محور محرک باشد. بیشتر وزن خودرو به واسطه موتور روی محور عقب است و همین عامل سبب می شود چرخهای محور عقب از اصطکاک کافی برای حرکت پر شتاب برخوردار باشند. از نظر فرمان‌پذیری (هندلینگ) این خودروها فوق‌العاده بیش فرمان {{انگلیسی|oversteer}} و مناسب شرایط رانندگی مسابقه‌ای هستند. از معایب این طریق چیدمان می توان به تاثیرات منفی بر روی فرمان‌پذیری ([[خوش‌دستی]]) خودرو اشاره کرد.


==جستارهای وابسته==
==جستارهای وابسته==

نسخهٔ ‏۲۳ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۰:۰۰

موتور عقب اصطلاحی است مربوط به صنعت خودروسازی که عبارتست از قرارگیری موتور خودرو در سمت انتهایی بدنه آن. موقعیت دقیق طولی و ارتفاعی قرارگیری موتور و متعلقات آن به ماکزیمم شیب عرضی مجاز جاده برای این خودرو، تاثیر بر روی نیروی مؤثر ترمز، گشتاور واژگون‌کننده، گرانیگاه کل خودرو، نیروهای اینرسی و نیروهای واکنشی که از طرف جاده بر چرخها و سپس سایر اجزای خودرو وارد می‌آید، بستگی دارد. این خودروها اغلب سبک وزن هستند و می‌خواهند بیشتر وزنشان روی محور محرک باشد. بیشتر وزن خودرو به واسطه موتور روی محور عقب است و همین عامل سبب می شود چرخهای محور عقب از اصطکاک کافی برای حرکت پر شتاب برخوردار باشند. از نظر فرمان‌پذیری (هندلینگ) این خودروها فوق‌العاده بیش فرمان (به انگلیسی: oversteer) و مناسب شرایط رانندگی مسابقه‌ای هستند. از معایب این طریق چیدمان می توان به تاثیرات منفی بر روی فرمان‌پذیری (خوش‌دستی) خودرو اشاره کرد.

جستارهای وابسته

منابع