حادثه قریب‌الوقوع

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
حادثهٔ قریب‌الوقوع
کارگردانسوسن تسلیمی
تهیه‌کنندهآنیتا اوکسبورگ
بازیگرانملیندا کینامان
کارولین رئوف
حسن بریجانی
ملیس کارلیه
بی‌بی عزیزی
موسیقیآله مولر
فیلم‌بردارروبرت نوردستروم
تدوین‌گرلاسه سومانن
تاریخ‌های انتشار
۲۰۰۲
مدت زمان
۹۲ دقیقه
کشورسوئد

حادثهٔ قریب‌الوقوع (سوئدی: Hus i helvete) نام فیلم درامی به کارگردانی سوسن تسلیمی است.

سوسن تسلیمی، کارگردان فیلم، در گفتگوی اختصاصی با «ماهنامهٔ سینماییِ فیلم»، دربارهٔ عنوان فیلم چنین گفت:[۱]

«این یک اصطلاح سوئدی است. اگر بخواهیم تحت‌اللفظی به فارسی ترجمه‌اش کنیم می‌شود «خانه در جهنم». ولی در واقع به معنی خانه در جهنم نیست. سوئدی‌ها اصطلاحی دارند، می‌گویند: «vi tar det hus i helvete». منظورشان این است که به زودی اتفاقی می‌افتد، حادثه‌ای در راه است. اسم فیلم را اگر بخواهیم ترجمه کنیم، باید چنین مفهومی را برساند…»

خلاصه داستان[ویرایش]

داستان این فیلم دربارهٔ تقابل فرهنگی میان دو نسل از مهاجران در یک خانواده در کشور سوئد است. در خانواده‌ای ۶ نفری متشکل از یک مادربزرگ، پدر، مادر، ۲ دختر و ۱ پسر، یک عروسی در راه است: عروسی دختر کوچکشان «گیتا». پدر خانواده که بیکار است، قدرت و اختیار سنتی خود را، مدتی است که از دست داده‌است و از این موضوع خشنود نیست، با این حال هنوز سعی می‌کند فرزندانش را تحت کنترل خود داشته باشد و عقاید و ارزش‌های خود را، به آنان بقبولاند. زندگی و امور خانواده، با خیاطی و تلاش مادر می‌گذرد. گیتا می‌خواهد با ازدواجش، از یوغ تحکم‌های پدر خارج شود. دختر بزرگتر خانواده «مینو» با یک پسر سوئدی آشنا و از او باردار شده بود و به اجبار خانواده، بچه را سقط کرده بود. او به دلیل این سرکشی و همچنین به آن سبب که مدتی، به‌عنوان استریپر کار کرده بود، از سوی خانواده طرد شده بود و پیش آنها زندگی نمی‌کرد. اینک بخاطر عروسی خواهرش گیتا، مینو به خانه آمده تا مراسم حضور داشته باشد؛ اما این مراسم، آنگونه که انتظار می‌رود، واقعه‌ای شاد و پرنشاط نیست، چرا که پدر سعی می‌کند قدرت و تحکم سابق خود را بازیابد و آن را بر خانواده اعمال کند و بدین ترتیب، وقایع و حوادثی در راه است…

منابع[ویرایش]

  1. بازیابی هویت گم‌شده: گفتگو با سوسن تسلیمی، چهارده سال بعد!، ماهنامهٔ سینمایی فیلم، سال نوزدهم، شمارهٔ ۲۷۲، صفحهٔ ۴۸ و ۴۹، مرداد ۸۰

پیوند به بیرون[ویرایش]