پرش به محتوا

بازار چارسو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
بازار چارسو
پاساژ چارسو
اطلاعات کلی
گونهتجاری، تفریحی، فرهنگی
سبک معمارینوین
موقعیتمنطقه ۱۲ شهرداری تهران
آدرستقاطع خیابان حافظ (تهران) و جمهوری اسلامی
کشورایران
کلنگ‌زنی۹۲–۱۳۹۱
آغاز ساخت۱۳۹۱
گشایش۱۳۹۴
ابعاد
ابعاد دیگرکل طبقات: ۶۷۱۵۰ مترمربع
جزئیات فنی
شمار طبقات۱۴ طبقه
مساحت زیربنازمین: ۵۵۷۴ مترمربع
طراحی و ساخت
توسعه‌دهندهگروه معماری بن‌سار
پیمانکار اصلیشرکت ساختمانی راهسازان و ساختمان هنزا
جوایزرتبه سوم جایزه معمار (بخش عمومی سال ۱۳۹۵)
وبگاه

بازار چارسو یا مرکز خرید چارسو یکی از مراکز خرید در تهران است. این مجتمع یک مرکز تجاری، فرهنگی و تفریحی است که در سال ۱۳۹۱ در تهران، تقاطع خیابان حافظ و جمهوری اسلامی ساخته شد. این مرکز در ضلع غربی پاساژ علاءالدین و روبروی آن قرار دارد.

بازار چارسو یکی از بزرگترین مراکز خرید کالاهای دیجیتال است که با نما و معماری مدرن،[۲] امکانات بسیاری را برای رفاه حال مشتریان و بازدیدکنندگان در خود جای داده‌است. این مرکز همچنین عنوان بزرگترین نمایندگی برندهای دیجیتال را به خود اختصاص داده‌است.[۳] پردیس سینمایی چارسو در این مجتمع قرار دارد.[۴]بازار چارسو به دلیل داشتن بستر مناسب خیلی زود تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری در تهران شده‌است و روزانه ده‌ها هزار نفر برای خرید و استفاده از دیگر امکانات تفریحی و فرهنگی به آنجا گذر می‌کنند.

کیانوش سنجری (ژورنالیست و از زندانیان سیاسی سابق در ایران)، در روز چهارشنبه ۲۳ آبان سال ۱۴۰۳ خورشیدی خودش را از طبقه چهارم پاساژ چارسو به پایین پرتاب کرد و به زندگی‌اش خاتمه داد. [۵]

فعالیت صنفی

[ویرایش]

این بازار در ۷ طبقه بنا شده‌است که در مجموع ۱۵۰۰۰ متر فضای تجاری دارد که شامل ۳۳۰ واحد تجاری است. طبقات اول تا چهارم در زمینه خرید و فروش موبایل و لوازم جانبی و طبقه همکف صوتی تصویری و زیرهمکف نیز در زمینه کامپیوتر و خدمات کامپیوتری مشغول فعالیت هستند. طبقه ششم آن تبدیل به یک فضای فرهنگی و سالن انتظار برای تماشاگران فیلم شده‌است، پردیس سینمایی در طبقه هفتم این مجتمع قرار دارد که دارای ۵ سالن و ۹۰۰۰ صندلی است و یکی از حرفه‌ای‌ترین و مجهزترین سینماهای کشور با بروزترین تکنولوژی صوت و تصویر و سینمای دیجیتال است.[۶] پارکینگ این ساختمان بزرگ نیز گنجایش حدود ۱۰۰۰ دستگاه اتومبیل را دارد.

در اوایل تیرماه سال ۱۳۹۷ جمعی از فروشندگان این بازار در اعتراض به نوسانات ناپایدار قیمت ارز و بالا رفتن مداوم قیمت دلار دست به اعتصاب زدند و ضمن بستن مغازه‌های خود شعار سر دادند که با دخالت مأموران نیروی انتظامی و حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات وقت و صحبت و دادن قول‌ها و توضیحاتی به کسبه پس از ساعاتی اوضاع به حالت عادی بازگشت.[۷][۸][۹]

خودکشی کیانوش سنجری

[ویرایش]

کیانوش سنجری، فعال دانشجویی، وبلاگ‌نویس و روزنامه‌نگار مستقل اهل ایران، در شامگاه روز چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در اعتراض به آنچه خود در ساعت ۱:۰۲ بامداد همان روز دیکتاتوری علی خامنه‌ای و شرکایش خوانده بود، از بالای پاساژ چارسو به پایین انداخت و به زندگی خود پایان داد.[۱۰][۱۱]

نگارخانه

[ویرایش]


جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. «مجتمع چارسو؛ یک مؤلفه مدرن شهری در قلب تهران». خبرگزاری هنر ایران. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۶-۲۹.
  2. میهن نما - طراحی نمای خیره کننده بازار چارسو / تهران
  3. «دیجیاتو - بزرگترین فروشگاه سامسونگ در ایران افتتاح شد». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱.
  4. «بانک اطلاعاتی اصناف - بازار چارسو». بایگانی‌شده از اصلی در ۹ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۴ دسامبر ۲۰۱۹.
  5. «کیانوش سنجری «در اعتراض به دیکتاتوری خامنه‌ای» به زندگی خود پایان داد». صدای آمریکا. ۲۰۲۴-۱۱-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۱۱-۱۳.
  6. Pinorest؛ خورشیدی، سبا. «بهترین جاهای تهران برای خرید موبایل و کامپیوتر». مجله پینورست. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۵-۱۵.
  7. BBC - اعتراض مغازه‌داران پاساژ علاءالدین و چارسو به افزایش نرخ دلار...
  8. مشرق نیوز - آذری جهرمی به بازار موبایل چارسو رفت
  9. عصر ایران - وزیر ارتباطات به بازار چارسو رفت/باید با سودجویی‌ها برخورد شود
  10. «گزارش‌ها از خودکشی کیانوش سنجری، فعال سیاسی و زندانی پیشین در تهران». BBC News فارسی. ۲۰۲۴-۱۱-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۱۱-۱۳.
  11. «گزارش‌ها از خودکشی کیانوش سنجری در اعتراض به ادامه بازداشت چند فعال سیاسی در ایران». یورونیوز فارسی. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۱۱-۱۳.


پیوند به بیرون

[ویرایش]