شبیه‌سازی انسان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Mojtabakd (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۹ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۰۰:۲۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

شبیه‌سازی انسانی یا کلون‌سازی انسانی (تولید مثل غیر جنسی) روشی است که در آن جنین انسان برای تحقیق در آزمایشگاه شبیه‌سازی می‌شود. در این روش پس از گذشت حدود پنج روز از شکل گیری نطفه، سلول‌های بنیادی برای شبیه سازی یا آزمایش برداشته می‌شود این سلولها تقریباً توانایی تولید هر نوع سلولی در بدن انسان را دارند و دانشمندان با استفاده از این سلولهای خاص امیدوار هستند که روزی بتوانند درمان قطعی بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی، انواع سرطان، و آلزایمر را پیدا کنند.[۱]

تاریخچه

اولین انسان تاگ‌سازی‌شده دختری است به نام حوا که در اواخر سال ۲۰۰۱ به وجود آمد، و دارای ۷ پوند وزن بود. چند نوزاد شبیه سازی شده نیز در ژاپن و هلند به دنیا آمدند.[۲] البته، امروزه مشخص شده‌است که شبیه سازی انسانی به‌طور کامل محقق نشده‌است.

انتقادات

موضوع شبیه سازی انسان باعث ایجاد بحث‌هایی در مورد اخلاقی بودن آن شده‌است یکی از این بحث‌ها به علت برداشته شدن سلول بنیادی از جنین می‌باشد که باعث ایجاد صدمه در جنین می‌شود[۱] از موضوعات مطرح شده دیگر موضوع شخصیت فرد تاگ‌سازی‌شده می‌باشد زیرا عده‌ای شخصیت را متأثر از ژن می‌دانند و بنابراین خواسته یا ناخواسته به جبر ژنتیکی قایل هستند و معتقد هستند که در این صورت دو فرد با یک شخصیت به وجود می‌آید.[۳]

در زبان فارسی، شبیه سازی انسانی از دیدگاه آیین کاتولیک و اسلام[۴] اثر سید حسن اسلامی اردکانی نقدهای واردشده را بررسی کرده و در مجموع آن‌ها را ناپذیرفتنی یافته‌است.

پانویس

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «شبیه سازی انسان». وبگاه مقالات علمی ایران. ۲ اسفند ۱۳۸۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ مه ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۱ شهریور ۱۳۸۷.
  2. «همسانه‌سازی». کانون سندروم دان ایران. ۱۷ دی ۱۳۸۶. دریافت‌شده در ۱۱ شهریور ۱۳۸۷.[پیوند مرده]
  3. «انسان کپی‌شده». وبگاه همشهری آنلاین. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ آوریل ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۱ شهریور ۱۳۸۷.
  4. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ اوت ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۲.

منابع