ورکش (طالقان)

مختصات: ۳۶°۰۸′۳۴″شمالی ۵۰°۴۷′۵۵″شرقی / ۳۶٫۱۴۲۶۳۸۸۸۸۸۸۸۹°شمالی ۵۰٫۷۹۸۵۶۱۱۱۱۱۱۱۱°شرقی / 36.1426388888889; 50.7985611111111[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط InternetArchiveBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۳ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۲۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.


ورکش
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانالبرز
شهرستانطالقان
بخشبخش مرکزی شهرستان طالقان
دهستانمیان‌طالقان
ورکش بر ایران واقع شده‌است
ورکش
۳۶°۱۵′۵۵″شمالی ۵۰°۴۶′۵۷″شرقی / ۳۶٫۲۶۵۳°شمالی ۵۰٫۷۸۲۵°شرقی / 36.2653; 50.7825
مردم
جمعیت۳۷۷ نفر (سرشماری ۹۵)
اطلاعات روستایی
کد آماری۲۶۱۴۴۲
وبگاه رسمیوب سات روستای ورکش

ورکش، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان طالقان در استان البرز ایران است. این روستا در دهستان میان‌طالقان واقع شده‌است. این روستا از روستاهای شهرستان طالقان است که دارای غار تاریخی (غار تاریخی ویا)، قبرستان قدیمی و … می‌باشد. این روستا شامل رود و باغ‌ها و مزارع فراوانی است. در این روستا جاده‌ای در حال احداث می‌باشد که به هشتگرد متصل می‌شود و تا سال‌های پیش رو جاده جدید و اصلی شهرستان طالقان می‌شود. روستای ورکش شامل محله‌های زیادی از قبیل:چَله گاهره، محله، علی‌آباد، سگرانچال، جیرمحله. اسامی سایر مناطق روستای ورکش:خلی زر، زرده گاهره، ورکش نو، پنجل تپه، دُروان، کَمَر، کوَریش، سنغر، باغان، تنگه و…

کتاب‌ها

حکایت دِهِ ما نوشته عباسعلی قدسی که درقالب شعر به ضمیمه تصاویری از گذشته ورکش می‌باشد.[نیازمند منبع]

جمعیت

این روستا در دهستان میان طالقان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۵۸ نفر (۸۲خانوار) بوده‌است.

زبان

تاتی زبان مردم این دیار است.[۲]

محصولات کشاورزی

گندم، جو، سیب زمینی، لوبیا، سیر، عدس، نخود و …سیب، آلبالو، گیلاس، زردآلو، گوجه سبز، گلابی، گردو، شلیل و …

صنایع دستی

درحال حاضر هیچ گونه صنایع دستی در این روستا تولید نمی گرددودر قدیم صنایع دستی از قبیل گلیم بافی، قالی بافی، جاجیم بافی و...درحد رفع احتیاجات خود مردم روستا بوده است (که همه در زمان قدیم انجام داده می‌شد

اماکن تاریخی

غار ویا: که یکی از قدیمی‌ترین غارها به‌شمار می‌رود و درون غار سه راه است که به دلایلی به دلیل ریزش مسدود شده‌است! البته اواسط غار مسدود شده‌است و حدود نیمی از آن باز است و دارای دو درب ورودی می‌باشد. قبرستان‌های قدیمی:که در قسمت خلی زر واقع شده‌اند و نمونه‌هایی از سنگ‌های قبرِ بسیار بسیار قدیمی در آن موجود است که دارای نوشته می‌باشد و تاریخ آن به قبل از میلاد حضرت مسیح بازمی‌گردد.

منابع

وب سایت روستای ورکش شهرستان طالقان

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.