باش محله

مختصات: ۳۶°۵۹′۰۱″ شمالی ۵۸°۰۷′۴۳″ شرقی / ۳۶٫۹۸۳۶۱°شمالی ۵۸٫۱۲۸۶۱°شرقی / 36.98361; 58.12861
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 83.123.143.133 (بحث) در تاریخ ‏۱۹ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۰۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

باش محله
روستا
باش محله در ایران واقع شده
باش محله
باش محله
مختصات: ۳۶°۵۹′۰۱″ شمالی ۵۸°۰۷′۴۳″ شرقی / ۳۶٫۹۸۳۶۱°شمالی ۵۸٫۱۲۸۶۱°شرقی / 36.98361; 58.12861
کشور ایران
استاناستان خراسان شمالی
شهرستانشهرستان فاروج
بخشبخش مرکزی شهرستان فاروج
دهستاندهستان سنگر (فاروج)
جمعیت
 (۲۰۰۶)
 • کل۶۶۱
منطقه زمانییوتی‌سی +۳:۳۰ (ساعت رسمی ایران)
 • تابستانی (DST)یوتی‌سی +۴:۳۰ (ساعت رسمی ایران)

باش محله یک روستا در شمال شرقی ایران است که در دهستان سنگر (فاروج) در خراسان شمالی واقع شده‌است.[۱] قبلاً باش محله یکی از پرجمعیت ترین روستاهای قوچان بوده است. هرچند هر سال در تابستانها جمعیت آن خیلی بیشتر می شود، ولی جمعیت ثابت آن 661 نفر است و در تقسیم بندی جدید جزو شهرستان فاروج می باشد.

فاصله باش محله-فاروج از مسیر بیرک که کاملاً آسفالته است تقریباً 40 کیلومتر است. اگر مسیر شمالی باش محله تا باغ محله که کمتر از 10 کیلومتر است آسفالت شود این فاصله برای اهالی دهستان سنگر بسیار کمتر و ایمن تر خواهد شد.

باش محله در موقعیتی ویژه قرار دارد: از سمت شمال به روستاهای باغ محله و سپس چری و شهرستان فاروج متصل می شود. از جنوب با راهی اسفالته به روستاهای بهار و استخری و سپس از داراب، نیشیب بهبخش مشکان و سبزوار متصل می شود.

از شرق به بیرک، فرهادان و کرتی و در ادامه به شهرستان قوچان متصل می شود (که این مسیر فعلاً فعال ترین مسیر می باشد). درنهایت از مسیر غربی به روستاهای آقچشمه، آرمواقاجی و خرق و از مسیر بام به شهر اسفراین متصل می شود.

شغل اصلی اهالی باش محله باغ داری و دامداری می باشد. هرچند، به خاطر داشتن زمین های دیم فراوان غلات دیم (گندم، جو و نخود) بسیار با کیفیتی نیز برداشت می شود. روغن حیوانی یا همان روغن زرد گوسفندی از عطر، رنگ و کیفیت بسیار مرغوبی برخوردار است که اغلب در تهران بفروش می رسد.

بادام دیم و گردو نیز از دیگر محصولات باش محله می باشند.

از قدیم دارای درمانگاه، نیروگاه برق، دبیرستان و مرکز مخابراتی بوده است که اخیرا راهداری، سالن ورزشی و درمانگاهی مجهز که بهتر است شبانه روزی شود، احداث و بهره برداری شده اند.

برای کشاورزی از آب چندین چشمه: اصلی در مرکز روستا، دین دل، قشلاق، شیرین چشمه، علی بوکه، سروان تخته، جیا و غیره استفاده می شود.

هوای باش محله در زمستان خیلی سرد است. ولی، در خرداد هوای آنجا بسیار دلنشین می شود. با این وجود، همواره اهالی باش محله با مهر و عطوفت به شما خوش آمد خواهند گفت.

اخیراً صنایع سبکی مانند جوجه کشی، چوب بری، گاوداری، بلوک زنی و دامپروری به همت جوانان و مسئولین در روستا رونق گرفته است.

منابع

  1. مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Bash Mahalleh». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۸ مارس ۲۰۱۸.

پیوند به بیرون