اسفیج (بهاباد)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Arman.Farsi57 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۵۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

اسفیج
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانیزد
شهرستانبهاباد
بخشآسفیج
دهستانآسفیج
نام‌های دیگراسب پیچ
اسفیج بر ایران واقع شده‌است
اسفیج
۳۱°۴۰′۱۳″شمالی ۵۶°۱۲′۵۶″شرقی / ۳۱٫۶۷۰۲۷۸°شمالی ۵۶٫۲۱۵۵۵۶°شرقی / 31.670278; 56.215556
مردم
جمعیت۶۱۹ نفر (سرشماری ۹۵)
رشد جمعیت۱۳٪ مثبت
اطلاعات روستایی
کد آماری۱۰۱۹۷۱
پیش‌شمارهٔ تلفن035

اسفیج روستایی که مرکز بخش آسفیج شهرستان بهاباد در استان یزد است.

جمعیت

بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۷۳۹ نفر (در ۱۹۷ خانوار) بوده است.[۱]

جمعیت تاریخی
سالجمعیت±%
۱۳۸۵۶۵۴—    
۱۳۹۰۷۳۹۱۳٪+

پیشینه

روستایی ۳۰۰۰ ساله نهفته در دل کویر . آسفیج روستای بزرگ و تاریخی با #طبیعت_بکر و باغهای سرسبز، #آبشار و جویبارهای روان در شهرستان #بهاباد یزد به فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتر از مرکز استان قرار داره. این روستا در سال ۱۳۸۷ مقام روستای نمونه گردشگری کشور را کسب نمود.‌ علاوه بر سرسبزی و جاذبه های طبیعی روستا که چشمتان را خیره خواهد کرد، جاذبه های گردشگری دیگری نظیر چنار ۳۰۰۰ ساله ، درخت بنه کهنسال معروف به درخت ۱۲ امام، مقبره #پهلوان_شیران ، زیارتگاه #پیر_سمکوئیه، مساجد تاریخی، قلعه ها و برجهای قدیمی آثاری از چند آسیابهای آبی که متاسفانه به علت نبود فهم و درک درست مسئولین بخش اعم از بخشدار واعضاهای شورای روستا و فرهنگیان و..ازز تاریخ در طی سالیان دراز بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در معرض نابودی کامل هستند و 20سال اینده از هیچکدام جز چندعکس اثری نخواهد ماند,را در این روستا خواهید دید.ضمنا در کنار درخت بنه دوازده امام در زیر صخره ها در سال 1386 تعدای پاره های سفالی مربوط به عصر هخامنشیان و اشکانیان بدست امده است.همینطور به فاصله 200متری شرق این درخت در پای دیواره های شمالی و شرقی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در همان سال شواهدی از کارگاه های ساخت و پرداخت توتیا مشاهده شده است.

محصولات

از جمله محصولات کشاورزی #آسفیج ، گندم، ارزن، #زیره، انار، پسته، #کلزا ، انگور، لوبیا سبز، #آفتابگردان و زعفران هست. . علاوه بر این، روستای آسفیج به لحاظ معادنی نظیر زغال سنگ، نمک، گچ، سنگ آهن، سرب و روی و سنگهای معدنی نیز غنی هست. . دیدن این روستا رادر تابستان به کسانی که میخواهند فارغ از هیاهوی زندگی شهری گوشه دنجی برای آرمیدن بیابند توصیه میکنم. بعلاوه آبان ماه هرسال در این منطقه #جشنواره_زعفران برگزار میشه که میتونید به صورت انفرادی یا در قالب تورهای گردشگری شرکت کنید و ضمن بازدید از مزارع #زعفران و دیدن برنامه های متنوع از آداب و رسوم مردم محلی، از زعفران مرغوب این منطقه نیز به عنوان سوغات با خود ببرید.

منابع

  1. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۹۰» (اکسل). درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۰ شهریور ۱۴۰۲.