بانوی گل سرخ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 178.71.162.107 (بحث) در تاریخ ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۶:۱۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

بانوی گل سرخ
کارگردانمجتبی میرطهماسب
تهیه‌کنندهمجتبی میرطهماسب
نویسندهمجتبی میرطهماسب
بازیگرانهمایون صنعتی زاده
پرسنل شرکت گلاب زهرا دوستان همایون صنعتی زاده
, اهالی دهستان لاله‌زار
موسیقیمحمدرضا درویشی
فیلم‌بردارعلی لقمانی و مجید گرجیان
تدوین‌گرژیلا ایپکچی
مدت زمان
۵۰ دقیقه
کشورایران
زبانفارسی

بانوی گل سرخ (به انگلیسی: Lady of the Roses) ساخته مجتبی میرطهماسب، مستندساز ایرانی است. بانوی گل سرخ نامی است برای شهین‌دخت سرلتی (صنعتی)؛ بانویی که قبل از انقلاب به منطقه لاله زار کرمان رفت و گُل را جایگزین خشخاش، و گُلاب را جایگزین تریاک کرد و به جایی رساند که گلاب زهرا سرنوشت کشاورزی یک منطقه را دگرگون کرد. این ماجرا را از زبان همایون صنعتی زاده، همسرِ شهین دخت و سه سال پس از درگذشت او می‌شنویم. مردی که خود بنیانگذار مؤسسه انتشارات فرانکلین در ایران، چاپخانه اُفست، کاغذسازی پارس و در کل یکی از چهره‌های نادر فرهنگ، صنعت و مدیریت ایران است. این فیلم ستایشی است از شور زندگی و ساختن در یک شرایط سخت. <جمع آوری شده توسط امیر محمد شهباء>

خلاصه فیلم

شهین‌دخت سرلتی (صنعتی) بانویی است که در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی در منطقه لاله زار کرمان - که همگان به کاشت خشخاش مشغول بوده اند- به کاشت گل سرخ و گلاب‌گیری و فروش آن می‌پردازد و در نهایت چنان در رونق این کار می‌کوشد که موفق می‌شود کاشت خشخاش را متوقف نموده و گل سرخ را جایگزین آن نماید. خانم صنعتی در زمان ساخت فیلم درگذشته و شخصیت اصلی فیلم همایون صنعتی زاده، شوهر اوست. این زوج هر دو در انجام کارهایی این چنین، و پشتکار در به انجام رساندن آن سابقه‌ای درخشان دارند.

جزییات

منابع

  • فصلنامهٔ بخارا یک شمارهٔ خود (۷۳–۷۲، مهر و آذر ۱۳۸۸) را به همایون صنعتی اختصاص داده که حاوی حکایات و خاطراتی بس آموزنده از زندگی او و همسرش می‌باشد.