خیابان ساری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط InternetArchiveBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۴ فوریهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۰۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

خیابان ساری
طول۵٫۱ کیلومتر (۳٫۲ مایل)
مکانقائم‌شهر
از میدان طالقانی
به میدان جانبازان

خیابان ساری (نام دیگر: خیابان کارگر) بلندترین خیابان شمال ایران و از صنعتی‌ترین خیابان‌های خاورمیانه در شهر قائم‌شهر با درازای ۵٫۱ کیلومتر است که از میدان جانبازان در میانهٔ شرقی قائم‌شهر آغاز شده و به میدان طالقانی در مرکز قائم‌شهر می‌رسد. این خیابان به دستور رضاشاه پهلوی ساخته شد. نام اولیه آن «خیابان ساری» است و پس از انقلاب ۱۳۵۷، به صورت رسمی «خیابان کارگر» نیز نامیده می‌شود.[۱]

پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در هر دو سوی خیابان چندین کارخانه و تولیدی ساخته‌شد و چنارهای بسیاری کاشته شد، اما اکنون وضعیت خوبی ندارند و چنارهای کمتری نیز قرار دارد.

بسیاری از مراکز خرید بزرگ، پارک‌های عمومی، رستوران‌ها، موزه‌ها، مراکز فرهنگی و دفاتر ملی و بین‌المللی در این خیابان قرار دارند. برخی از واحدهای تولیدی شرکت نساجی مازندران در این خیابان قرار دارد. این خیابان هم‌چنین از کانون‌های سنتی خرید قائم‌شهر است و بیمارستان بزرگ ولیعصر و بوستان بزرگ ولیعصر نیز در کنارهٔ این خیابان جای دارد.[۲]

منابع

  1. «جاذبه هاي تاريخي و طبيعي قائمشهر/ مدفنگاه شيخ طبرسي و صاحب بلندترين خيابان هاي شمال ايران». ایرنا.
  2. «خیابان ساری قائم شهر محل غروب آفتاب خاطرات نوستالژیهای این شهر». پایگاه خبری مازند پلاس. ۱۳۹۶-۱۲-۰۲\۱۱:۳۵:۱۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در 2019-09-27. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)