لیکوی تالابی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط InternetArchiveBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۷ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۱۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

لیکوی تالابی
وضعیت حفاظت
رده‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: گنجشک‌سانان
تیره: لیکویان
سرده: لیکوها
گونه: T. altirostris
نام دوبخشی
Turdoides altirostris
(هارترت، ۱۹۰۹)

لیکوی تالابی[۱] یا لیکوی خوزی[۱] با نام علمی Turdoides Altirostris که در انگلیسی به آن لیکوی عراقی[۲] گفته می‌شود پرنده‌ای از خانوادهٔ لیکویان و بومی کشورهای ایران، عراق و سوریه است.[۲]

مشخصات

لیکوی خوزی یا تالابی دارای ۲۱ سانتی‌متر طول بوده و از نظر ظاهری به لیکوی معمولی شباهت دارد با این تفاوت که از آن کوچکتر و لاغرتر به نظر می‌رسد. همچنین پرهایش کمرنگ‌تر از پرهای لیکوی معمولی است و بیشتر قهوه‌ای مایل به نارنجی، به ویژه در دو طرف گلو و سینهٔ پرنده می‌باشد. رگه‌های پشتی لیکوی خوزی کمتر و ظریفتر است و تارک و سینهٔ پرنده نیز کلاً هیچ رگه‌ای ندارد. منقارش نیز در مقایسه با منقار لیکوی معمولی کوتاهتر و تاحدودی کلفتتر است.

زیستگاه

لیکوی تالابی مناطق مرطوبی همچون نیزارهای اطراف تالابها را برای زندگی می‌پسندد[۱] و در ایران این پرنده را تنها می‌توان در جنوب کشور در خوزستان در تالاب‌های شادگان و هورالعظیم مشاهده نمود.[۳]

منابع

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «لیکوی تالابی (لیکوی خوزی)». پرندگان ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۱ مه ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۶ فروردین ۱۳۹۰.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ BirdLife International 2009. Turdoides altirostris. In: IUCN 2010. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2010.4 Downloaded on 05 April 2011.
  3. «کارگاه ملی پرنده‌شناسی و پرنده نگری در خوزستان برگزار شد». ببین نیوز. ۸ اسفند ۱۳۸۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۶ فروردین ۱۳۹۰.

پیوند به پیرون