چشم ونوس آبی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Javadth (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۴ مارس ۲۰۱۹، ساعت ۲۳:۲۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

چشم ونوس آبی
چشم ونوس آبی
رده‌بندی علمی
فرمانرو: گیاهان
(طبقه‌بندی‌نشده): نهان‌دانگان[۱]
(طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو[۲]
(طبقه‌بندی‌نشده): آستریده[۳]
راسته: (نامشخص)
تیره: تیره گاوزبان[۴]
سرده: چشم ونوس[۵]
گونه: O. verna
نام دوبخشی
Omphalodes verna

چشم ونوس آبی گیاهی بومی بومی کوه‌های آلپ در اروپای مرکزی و جنوب خاوری اروپا.

گیاهی است دائمی، دارای ساقه‌های خزنده زیرزمینی و گلهای کوچک و مسطح به رنگ آبی روشن که در بهار _ تابستان ظاهر می‌شوند. حداکثر بلندی ۲۰-۱۵ و گستردگی آن به ۲۵ سانتیمتر می‌رسد. نیازها: مکان سایه - آفتاب، خاک لومی مرطوب که دارای زهکشی خوب نیز باشد. حداقل دمای قابل تحمل آن ۱۵- درجه سانتیگراد است. ازدیاد آن از طریق کاشت بذر یا تقسیم گیاه در بهار امکان پذیر است.

خطر انقراض :

چشم ونوس گیاهی در خطر انقراض است

شهرام احمدی ( مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری ) با بیان این‌ که 14 گونه گیاهی استان در معرض خطر انقراض هستند، گفت: گونه‌های گل نرگس گونه تازتا، کرفس کوهی، کرفس سفید، مرزه کلاری و لاله واژگون زاگرسی با یک درجه حفاظت بالاتر در طبقه EN (احتمال بالای انقراض) و چشم ونوس، بومادران بختیاری، موسیر، رازیانه کوهی غشائی، باریچه، آنقوزه، عروس سنگ زردکوهی، عروس سنگ زاگرسی و زرین گیاه با یک درجه حفاظتی پائین‌تر در طبقه VU (احتمال بالای تهدید و در خطر بودن) هستند.

منابع و پانویس‌ها

  1. Angiosperms
  2. Eudicots
  3. Asterids
  4. Boraginaceae
  5. Omphalodes

نگارخانه