جمال یعقوبی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Huji (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۹ فوریهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۰:۳۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

جمال یعقوبی
زادهٔ۲۸ دسامبر ۱۹۵۴
تبریز
تحصیلاتکارشناسی‌ مهندسی مکانیک
محل تحصیلدانشگاه صنعتی شریف (۱۹۷۸)
دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین (۱۹۸۱, ۱۹۸۴)
پیشهدانشمند و مخترع
کارهای برجستهسرپرست بخش مهندسی هوافضا، مهندسی مواد و مهندسی مکانیک در دانشکده فناوری دانشگاه ایلینوی
عضو پیوسته انجمن مهندسان برق و الکترونیک

جمال یعقوبی (زاده ۲۸ دسامبر ۱۹۵۴) دانشمند و مخترع اهل ایران-ایالات متحده آمریکا است.

زندگی‌نامه

یعقوبی مدرک کارشناسی‌اش را در مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف تهران دریافت کرد و پس از مهاجرت به ایالات متحده موفق به کسب مدرک فوق لیسانس و دکترا در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه ایلینوی گردید. او سپس به عنوان مهندس تحقیقات با شرکت Westvaco مشغول به کار شد و در سال ۱۹۸۷ به دانشگاه ای اند ام تگزاس پیوست. او در این دانشگاه یک مرکز تحقیقاتی بنا نمود و آزمایشگاهی منحصر بفرد در زمینه الکتروهیدرودینامیکس ایجاد کرد. وی در سال ۲۰۰۲ به عنوان سرپرست بخش مهندسی هوافضا، مهندسی مواد و مهندسی مکانیک در دانشکده فناوری دانشگاه ایلینوی مشغول به کار شد.

موضوع تخصصی تحقیقات یعقوبی افزایش انتقال گرما و جرم در جریانات یک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای در مقیاس‌های خرد و کلان در حضور یا غیاب قوه جاذبه است. او جوایز متعددی برای آموزش و تحقیق دریافت نموده و حق ثبت اختراعات متعددی را نیز از آن خود کرده‌است. یعقوبی نویسنده بیش از ۹۰ مقاله تحقیقی و ۱۵۰ مطلب ارائه شده در کنفرانس‌ها است. او بیش از ۷۰ سخنرانی در کنفرانس‌های علمی دانشگاه‌ها، دولت‌ها، و صنایع سراسر دنیا ارائه داده‌است و بیش از ۹ میلیون دلار جایزه برای تحقیقاتی از بنیاد ملی علوم، ناسا، دفتر علوم و تحقیقات نیروی هوایی، آژانس‌های دولتی، شرکت‌ها و گروه‌های صنعتی دریافت کرده‌است.

منابع

  • «جمال یعقوبی». سفارت مجازی ایالات متحده در ایران. ۱ ژانویه ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۹.
  • «Jamal Yagoobi, Mechanical Engineering».
  • «Jamal Seyed Yagoobi Inventions, Patents and Patent Applications».
  • «dblp: Jamal Seyed-Yagoobi».
  • «Jamal Seyed-Yagoobi».