پایگاه مقاومت بسیج

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

پایگاه مقاومت بسیج، زیرمجموعهٔ حوزهٔ مقاومت بسیج و یکی از رده‌های ساختار سازمانی سازمان بسیج مستضعفین در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. پایگاه مقاومت ، پایین‌ترین ردهٔ در سازمان بسیج مستضعفین است و بیشتر پایگاه مقاومت در داخل مساجد ایجاد شده اند.

مکان های بسیج معاف از پرداخت قبوض خدمات برق و آب و گاز و مالیات هستند.

بنابر گزارش مهر

Basij military training in 2013 (01)

تا دی 1401 شصت هزار پایگاه در سرتاسر ایران مستقر هستند.[۱]

فهرست پادگان های بسیج[ویرایش]

Basij exercise in Birjand in 2015 (16)
چازت سازمان بسیج شهرداری تهران

زنجیره فرماندهی[ویرایش]

ناحیه مقاومت بسیج[ویرایش]

یکی از رده‌های ساختار سازمانی سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. در تمام کلانشهرا و شهرستان‌ها یک سپاه مرکز وجود دارد که مدیریت و فرماندهی نواحی مقاومت بسیج را بر عهده دارد. هر منطقه شهرداری، یک ناحیه دارد. به لحاظ اهمیت این رده در مدیریت نیروهای مقاومت بسیج در سطح شهرها، در این رده خیلی از قسمتهای تخصصی مدیریتی در نظر گرفته شده که مدیریت و کنترل و نظارت بر عملکرد حوزه‌ها و حتی پایگاها را نیز بر عهده دارد. این قسمتها بعضاً به لحاظ تخصصی بودن شامل زیر رده‌های مختلف می‌شوند که ساختار سازمانی مدونی را دارا می‌باشند.

حوزه مقاومت بسیج[ویرایش]

عبارت است از یکی از رده‌های ساختار سازمانی سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از نیروهای نظامی در جمهوری اسلامی ایران. این رده زیر مجموعه ناحیه مقاومت بسیج می‌شود. زیر مجموعه این رده شامل پایگاه مقاومت بسیج می‌شود.

  1. «۶۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج در کشور فعال است». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۲۳-۰۱-۰۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۵-۰۹.