نشست خاک
![]() ![]() | در جهت بالا بردن کیفیت ویکیپدیای فارسی، این بخش از مقاله، به علت نداشتن منبع، تا ۳۱ روز بعد از ۲ اوت ۲۰۲۰ حذف خواهد شد. لطفاً تا قبل از این تاریخ، براساس شیوهٔ ارجاع به منابع و تأییدپذیری، به آن منبع اضافه کنید. در صورتی که تا این تاریخ منبع مشخص نشد، لطفاً بخش موردنظر و این برچسب را حذف کنید. |
چنانچه خاک زیر سازه پارامترهای مقاومتی مناسب نداشته باشد، در طول اجرای ساختمان، فنداسیون سازه به داخل خاک فرو می رود و ممکن است داخل ساختمان ترک ایجاد گردد. [۱]. این تغییر شکل فنداسیون که ناشی از تغییر شکل خاک می باشد، نشست نامگذاری می شود. نشست می تواند بصورت متقارن یا نا متقارن ایجاد گردد. نشست های نا متقارن آسیب بیشتری به سازه وارد می کنند. زیرا تغییر شکل (مهندسی) بیشتری بین اجزای ساختمان ایجاد می کنند. به عبارت دیگر تیر (سازه) ها و ستون ها نسبت به یکدیگر جابجا شده و تنش (مکانیک) های بیشتری در ساختمان ایجاد می گردد. این تنش (مکانیک) ها سبب ترک خوردگی بیشتر در ساختمان می گردند. علاوه بر نوع خاک، عوامل دیگری نیز می تواند سبب نشست گردد. مهمترین این عوامل، جریان آب زیر سطحی می باشد. در بسیاری از موارد وجود آب ناشی از ترکیدگی لوله و یا جریان های زیرسطحی سبب نشست خاک و متعاقباً نشست فنداسیون ساختمان شده است.
پانویس
[ویرایش]- ↑ صافحیان, مجید; طاحونی, شاپور; نیکخواه, مریم (2017). "اولین کنفرانس بینالمللی پیشرفت های نوین در مهندسی عمران". Proceedings of the اولین کنفرانس بینالمللی پیشرفت های نوین در مهندسی عمران. ICCE. doi:10.22631/icceconf.2017.14906.1065. ISBN 978-964-03-7050-6.
منابع
[ویرایش]- روحانی، محمد. کتاب دانش. تهران: نشر، ۱۳۷۰.
- احمدی، احمد. پرونده در پرونده. تهران: نشر۲، ۱۳۷۵.