سامانه VRF
![]() |
جریان مبرد متغیر (VRF) از گونههای فناوری تهویه مطبوع بوده که در سال ۱۹۸۲ در شرکت دایکین ژاپن اختراع شدهاست. مانند اسپلیتها سامانه VRF از مبرد برای خنک کردن و گرم کردن استفاده میکند. این مبرد در یک مدار توسط یک پانل خارجی بین چندین پانل داخلی در گردش است.
توضیحات[ویرایش]
سامانه VRF معمولاً دارای کمپرسور DC inverter به منظور تأمین سرعت متغیر موتور و در نتیجه جریان مبرد متغیر است. (بر خلاف سامانه های ساده on/off). توسط عامل کار در سرعتهای متفاوتهای سامانه VRF قادر به صرفه جویی انرژی در حالتهای بار جزیی میباشد. با سامانه بازیافت انرژی سامانه VRF قادر به تأمین همزمان گرمایش و سرمایش هستیم. در مقایسه با سامانههای دیگر صرفه جویی انرژی سامانه VRF بیش از ۵۵ درصد میباشد.[۱][۲]

در سامانههای VRF بازیافت گرمایشی که برخی از پانلهای داخلی در حالت سرمایشی و برخی دیگر در حالت گرمایش اند، منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی میشود. اگر یک سامانه دارای ضریب عملکرد سرمایشیCOP 3، و ضریب عملکرد گرمایشی ۴ باشد آنگاه عملکرد بازیافت گرمایی میتواند ضریب عملکرد بالای ۷ به ما ارائه دهد. البته بعید است که این تعادل عالی در تقاضای گرمایش و سرمایش برای ساعتهای زیادی در سال اتفاق بیفتد، اما هر زمانی که حالت مخلوط اتفاق بیفتد در انرژی صرفه جویی میشود.[۳]
استفاده در ژاپن[ویرایش]
سامانههای VRF از سال ۱۹۸۰ در ژاپن استفاده شدهاست. در حال حاضر در ژاپن سامانهVRF در ۵۰ درصد از متوسط ساختمانهای اداری (تا 70,000 ft2 یا 6,500 m2) و ۳۳ درصد ساختمانهای تجاری بزرگ (بیش از 70,000 ft2 یا 6,500 m2)استفاده میشود.
تولیدکنندگان اصلی[ویرایش]
ژاپنی:
- پاناسونیک
- صنایع سنگین میتسوبیشی
- فوجیتسو
- هیتاچی
- میتسوبیشی الکتریک
- daikin
- توشیبا
- Yanmar (GHP)
کره ای:
چینی/دیگر:
هندی
- Blue Star Infotech
- Voltas
ایتالیایی
- Aermec
آمریکایی
- Trane
- Lennox Industries
- Johnson Controls
- Carrier
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
- ↑ Thornton, Brian (December 2012). Variable Refrigerant Flow Systems. General Services Administration (Report). US Federal Government. Archived from the original (pdf) on 24 September 2015. Retrieved 2013-08-06.
{{cite report}}
: More than one of|accessdate=
و|access-date=
specified (help) - ↑ "Variable Refrigerant Flow".
- ↑ رستمآبادی سید مهرداد، سیستمهای تهویه مطبوع VRF، شفاف 1396