پرش به محتوا

نپستر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Mardetanha (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Mardetanha (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۹: خط ۹:


==مشکلات حقوقی==
==مشکلات حقوقی==
در ماه آوریل سال 2000 نماینده حقوقی گروه متالیکا اولین شکایت از نپستر را تقدیم قاضی دادگاه فدرال آمریکا کرد<ref>http://www.iran-it.net/detail.asp?id=740</ref>.و از این تاریخ به بعد از نپستر شکایت های فراوانی شد. بعد از يك دوره طولاني دعواي حقوقي با آنها، خدمات نپستر در ژوئيه ۲۰۰۱ متوقف شد.فعاليت نپستر كمي بعد به صورت قانوني مجددا از سر گرفته شد.
در ماه آوریل سال 2000 نماینده حقوقی گروه متالیکا اولین شکایت از نپستر را تقدیم قاضی دادگاه فدرال آمریکا کرد<ref>http://www.iran-it.net/detail.asp?id=740</ref>.و از این تاریخ به بعد از نپستر شکایت های فراوانی شد. بعد از يك دوره طولاني دعواي حقوقي با آنها، خدمات نپستر در ژوئيه ۲۰۰۱ متوقف شد.فعاليت نپستر كمي بعد به صورت قانوني مجددا از سر گرفته شد<ref>http://www.tebyan.net/Science_Technology/ComputerMagazine/News/2006/8/7/19153.html</ref>.

==همچنین ببنید==
*[www.napster.com وبگاه نپستر]
==منبع==
*<references/>
*ویکیپدیای انگلیسی

نسخهٔ ‏۱۳ نوامبر ۲۰۰۷، ساعت ۱۵:۲۰

نپستر اولین شبکه P2P(نظیر-به-نظیر) بود.اولین شبکه ای بود که راه را برای شبکه های P2P غیرمتمرکز مانند کازا،لایم وایر،آی مش، باز کرد.در سالهای اولیه عمر نپستر این شرکت با مشکلات فراوانی مواجه شد.که اکثر این قوانین به نقص کپی رایت با توجه به قوانین آمریکا بر می گشت.

برناهه این شبکه توسط شان فنينگ در مدت 3 ماه نوشته شد.که بعدها در زمینه شبکه های رایانه منجر به انقلابی عظیم گردید.


نپستر نرم‌افزاری بود كه به كاربران مختلف اجازه ثبت نام و سپس Login می‌داد. پس از آن هر كاربر می‌توانست مجموعه فايل‌های موسيقی مورد نظر خود را كه روی هارد ديسك رايانه خود دارد با ديگران به اشتراك بگذارد. هر كاربر اين امكان را داشت كه در ميان فايل‌های به اشتراك گذاشته شده توسط كاربران مختلف به جست‌وجوی موسيقی مورد نظر خود بپردازد و پس از يافتن آن شروع به دريافت فايل كند. همچنين اين امكان وجود داشت كه كاربران عضو اين نرم افزار به گفت‌وگو با يكديگر نيز بپردازند. كاربران می‌توانستند تنها با داشتن بخشی از نام آهنگ يا نوازنده يا خواننده آن، فايل مربوط را جست‌وجو كنند و ان را روی هارد فرد ديگری در گوشه ديگری از دنيا بيابند و آن را دريافت كنند[۱].

پس از مسدود شدن سايت "نپستر" به حکم دادگاه ، شرکت "راکسيو" در سال ۲۰۰۲ اين شرکت برشکست شده را خريدارى کرد و آن را به يک مرکز دانلود قانونى و پولى ترانه هاى موسيقى از اينترنت بدل نمود[۲].

مشکلات حقوقی

در ماه آوریل سال 2000 نماینده حقوقی گروه متالیکا اولین شکایت از نپستر را تقدیم قاضی دادگاه فدرال آمریکا کرد[۳].و از این تاریخ به بعد از نپستر شکایت های فراوانی شد. بعد از يك دوره طولاني دعواي حقوقي با آنها، خدمات نپستر در ژوئيه ۲۰۰۱ متوقف شد.فعاليت نپستر كمي بعد به صورت قانوني مجددا از سر گرفته شد[۴].

همچنین ببنید

  • [www.napster.com وبگاه نپستر]

منبع

  • http://www.ccwmagazine.com/News/Public/CCW/Napster.ASP
  • http://www.iritn.com/?action=show&type=news&id=6190
  • http://www.iran-it.net/detail.asp?id=740
  • http://www.tebyan.net/Science_Technology/ComputerMagazine/News/2006/8/7/19153.html
    • ویکیپدیای انگلیسی