پرش به محتوا

سرینگ چونگتاک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

سرینگ چونگتاک (زاده: ۲۵ دسامبر ۱۹۸۴ - ۲۱ جولای ۲۰۱۶) مدل و ملکه زیبایی اهل تبت بود که سال ۲۰۰۶ در دوره ششم مسابقات دوشیزه زمین که با هدف حمایت از محیط زیست برگزار می‌شود، به نمایندگی از تبت شرکت کرد. او نخستین دختر از جامعه سنتی و محافظه‌کار تبت بود که در یک مسابقه زیبایی مهم شرکت می‌کرد[۱]. البته او اجازه شرکت در این مراسم را از دالایی لاما دریافت کرده بود[۲][۳][۴].

زندگی شخصی

[ویرایش]

چونگتاک دانشجوی رشته جامعه شناسی در دهلی نو است. او در سال ۲۰۰۶ در مسابقاتی برای انتخاب دوشیزه تبت در شهر دارمسالا در شمال هند، جائی‌که بسیاری از مهاجران تبتی در آن حضور دارند و مقر دالایی لاما در آن است، شرکت کرد و به این عنوان برگزیده شد[۵] و یک کمک هزینه تحصیلی به ارزش صد هزار روپیه را دریافت کرد[۶].

دوشیزه زمین

[ویرایش]

حضور سرینگ چونگتاک در مسابقات سال ۲۰۰۶ دوشیزه زمین با پرچم تبت، سرزمینی که از سال ۱۹۵۱ در اشغال نظامی جمهوری خلق چین است و حاکم پیشین آن دالایی لاما در پی یک شورش خونین در سال ۱۹۵۹ به هندوستان پناهنده شده‌است، موجب شد تا این رویداد با پوشش خبری گسترده‌ای در رسانه‌ها همراه شود[۷][۸][۹]. این موضوع همچنین موجب جلب توجه دوباره دنیا به مسئله اختلاف تبتی‌ها با حکومت مرکزی کشور و تلاش آن‌ها برای دستیابی به خودمختاری و آزادی شد[۱۰][۱۱]

دوشیزه جهانگردی

[ویرایش]

چونگتاک یک‌بار دیگر در دسامبر ۲۰۰۷ با کناره گیری از شرکت در مسابقات دوشیزه جهانگردی در مالزی، خبرساز شد. گردانندگان این رویداد تحت فشار مقامات بیجینگ از او خواسته بودند که به لباس خود نام چین را هم بیفزاید و با عنوان «دوشیزه تبت - چین» مسابقه دهد که این درخواست با مخالفت او روبه‌رو شد[۱۲][۱۳][۱۴][۱۵].

سرینگ در ۱۵ مه ۲۰۰۸ در تایپه، مقابل بنای یادبود چیان کای شک راهپیمایی تبتی‌های مقیم تایوان را برای برگزاری مسابقاتی با نام «المپیک تبت» در شهر دارمسالا در شمال هند، رهبری کرد[۱۶] عکسی که خبرنگار آسوشیتد پرس از او گرفته بود در جمع تصاویر برگزیده روز دنیا قرار گرفت[۱۷]

مرگ

[ویرایش]

چونگتاک در ۲۱ جولای ۲۰۱۶ در هند بر اثر ایست قلبی در گذشت او تنها ۳۱ سال سن داشت.[۱۸]

پانویس

[ویرایش]
  1. «Official Miss Tibet website, Miss Tibet in the Media 2006». بایگانی‌شده از اصلی در ۵ ژوئیه ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸.
  2. The Christian Science Monitor, 2006
  3. «Miss Tibet website». بایگانی‌شده از اصلی در ۳ اكتبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸. تاریخ وارد شده در |archive-date= را بررسی کنید (کمک)
  4. «Xeni website». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ ژانویه ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸.
  5. ABC News: Tibetan Quits Pageant Over China Title
  6. The Tribune, Chandigarh, India - Himachal Pradesh
  7. «Miss Tibet participates in Miss Earth - www.phayul.com». بایگانی‌شده از اصلی در ۷ فوریه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸.
  8. «Miss Tibet goes global!». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ فوریه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸.
  9. «Miss Tibet participates in Miss Earth | Miss Tibet History 2006». بایگانی‌شده از اصلی در ۳ اكتبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸. تاریخ وارد شده در |archive-date= را بررسی کنید (کمک)
  10. «AFP: Miss Tibet slams China over expulsion from pageant». بایگانی‌شده از اصلی در ۹ ژوئن ۲۰۰۷. دریافت‌شده در ۹ ژوئن ۲۰۰۷.
  11. China says Tibetan beauty must be called Miss Tibet China - International Herald Tribune
  12. Tibetan beauty quits pageant - CNN.com
  13. BBC NEWS | Asia-Pacific | China 'forced Miss Tibet to quit'
  14. Video - Breaking News Videos from CNN.com
  15. FOXNews.com - Tibetan Quits Pageant Over China Title - International News | News of the World | Middle East News | Europe News
  16. «Rompres Foto». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ فوریه ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۸.
  17. Xpress: null
  18. Staff (ژوئیه 22, 2016). "Former Miss Tibet Tsering Chungtak passes away". www.tibetsun.com. Tibet Sun. Archived from the original on July 23, 2016. Retrieved July 26, 2016.

پیوند به بیرون

[ویرایش]