پرش به محتوا

تیم پناهندگان در بازی‌های المپیک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
تیم پناهندگان المپیک در
المپیک
ورزشکاران در حال رقابت تحت پرچم المپیک.
شناسه آی‌اوسیEOR
(ROT در این بازی‌ها استفاده شده‌است)
مدال‌ها
طلا
۰
نقره
۰
برنز
۰
مجموع
۰
حضورهای تابستانی

تیم پناهندگان المپیک از المپیک ۲۰۱۶ ریو در بازی‌های المپیک تابستانی شرکت کرد. هدف تیم پناهندگان ارائه امید و نمایش مقاومت و توانایی‌های ورزشکارانی است که به دلیل جنگ، خشونت یا آزار و اذیت، کمبود امکانات و فشارهای مالی و سیاسی از خانه‌های خود آواره شده‌اند.[۱]

کد المپیک تیم پناهندگان در المپیک ۲۰۱۶، "ROT" بود که در المپیک ۲۰۲۰ به "EOR" تغییر یافت. این تیم شامل ۳۶ ورزشکار از ۱۱ کشور مختلف بود که در ۱۲ رشته ورزشی رقابت کردند. از مجموع ۳۹ نفری که از این تیم در بازی‌های المپیک شرکت کردند (۱۰ نفر در ۲۰۱۶ و ۲۹ نفر در ۲۰۲۰) هیچ ورزشکاری موفق به کسب مدال نشده و از این تعداد تنها کیمیا علیزاده، تکواندوکار ایرانی که از طرف کمیته ملی المپیک آلمان به این تیم معرفی شده بود موفق شد در المپیک ۲۰۲۰ برای کسب مدال رقابت کند؛ او در وزن ۵۷ کیلوگرم در نیمه‌نهایی مقابل تاتیانا کوداشوا از روسیه شکست خورد و به دیدار رده‌بندی راه یافت. در رده‌بندی نیز مقابل هدیچه کبری ایلگون از ترکیه شکست خورد و از کسب مدال برنز بازماند. او با قرار گرفتن در جایگاه پنجم بهترین رتبه را در میان ورزشکاران تیم پناهندگان دارد.

هامون درفشی‌پور، کاراته‌کای ایرانی نیز در همین المپیک در مرحله گروهی کومیته ۶۷ کیلوگرم مردان با دو برد و دو باخت در رتبه سوم قرار گرفت که اگر می‌توانست در رتبه دوم قرار بگیرد، به عنوان دومین ورزشکار برتر گروه به مرحله نیمه‌نهایی صعود می‌کرد و مدال برنز خود را قطعی می‌کرد.

بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۴ در پاریس برای سومین بار میزبان تیم پناهندگان شد.[۱] این تیم شامل ۳۶ ورزشکار از ۱۱ کشور است که در ۱۲ رشته ورزشی رقابت خواهند کرد.[۱]

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ سعیده فتحی (۲ مرداد ۱۴۰۳). «المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ از ورزشکاران ایرانی تیم پناهندگان چه می‌دانیم؟». BBC News فارسی. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۷-۲۶.

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Refugee Olympic Team at the Olympics». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۱۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۱.