افشین الیان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Sayenevisande (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۳۰ اوت ۲۰۲۰، ساعت ۱۷:۵۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

افشین الیان
افشین الیان ۲۰۱۵
زادهٔ۸ اسفند ۱۳۴۴ ‏(۵۸ سال)
تهران
ملیتایرانی
پیشهاستاد دانشگاه

افشین اِلیان (علیان) (زاده ۸ اسفند ۱۳۴۴ در تهران) یک استاد حقوق، فلسفه‌دان، شاعر و منتقد اسلام ایرانی-هلندی است. وی متخصص در حقوق جنایی بین‌الملل است و در لیدن هلند اقامت دارد. او در سال ۱۳۶۸ به‌عنوان یک پناهندهٔ سیاسی به هلند مهاجرت کرد. به‌علت تهدیدهای مسلمانان افراطی، او زیر محافظت شدید پلیس است.[۱]

زندگی

افشین الیان در تهران متولد شد. در دوره انقلاب ۱۳۵۷ ایران وی از هواداران فدائیان خلق بود. پس از انقلاب از آنها جدا شد و به حزب توده متمایل شد. با شروع سختگیریها در دهه شصت و غیرقانونی اعلام شدن حزب توده و احتمال دستگیری، (الیان) از کشور خارج شد و ابتدا به پاکستان رفت. پس از چند ماه راهی افغانستان شد و در کابل شروع به تحصیل در رشته پزشکی کرد. در آنجا با تعدادی از فعالان سیاسی ایرانی از جمله سیاوش کسرایی دیدار کرد.

در سال ۱۳۶۸ به هلند پناهنده شد و برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شد و در نهایت در سال ۲۰۰۳ دکتری خود را در رشته حقوق از دانشگاه تیلبورخ دریافت کرد. در حال حاضر وی استاد دانشکده حقوق دانشگاه لیدن هلند است.[۲] از او چند کتاب به زبان هلندی و نوشته‌هایی در نشریه‌های هلندی و بین‌المللی به چاپ رسیده‌است.

جایزه پیم فورتین

افشین الیان در سال ۲۰۱۵ او به خاطر شهامت و رُک‌گویی در بیان دیدگاه‌هایش دربارهٔ اسلام سیاسی برنده جایزه پیم فورتَین در هلند شد.[۳]

اهدای این جایزه به الیان با واکنش‌های مثبت و منفی همزمان در جامعه ایرانی هلند همراه شد. گروهی آنرا مایه افتخار و گروهی از آن شدیداً انتقاد کردند.[۴]

کتاب‌شناسی

  • نامه‌هایی از یک ایرانی (به هلندی: Brieven van een Pers)
  • رستاخیز واژه‌ها (به پارسی و هلندی: Verrijzenis van Woorden)

پانویس

  1. For Public Figures in Netherlands, Terror Becomes a Personal Concern - washingtonpost.com
  2. «Prof. dr mr A. Ellian». وبگاه دانشگاه. دریافت‌شده در ۴ ژوئیه ۲۰۱۵.
  3. پژمان اکبرزاده. «افشین الیان: اگر جهان‌بینی اسلامی را تحلیل نکنیم، به صلح نخواهیم رسید». بی‌بی‌سی فارسی. دریافت‌شده در ۴ ژوییه ۲۰۱۵. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  4. شبکه ایرانیان هلند. «اهدای جایزه پیم فورتین به افشین الیان و واکنش‌های گوناگون…». Persian Dutch Network. دریافت‌شده در ۲۵ ژوییه ۲۰۱۵. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)

پیوند مرتبط

ایرانیان هلند

پیوند به بیرون