پرش به محتوا

پیاده‌نظام خطی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Mehdi.moradisafar (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۳ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۲۱:۴۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

حمله پیاده‌نظام خط پروس در نبرد هوهنفریدبرگ در سال ۱۷۴۵

پیاده‌نظام خطی، نوعی پیاده‌نظام بود که اساس ارتشهای زمینی اروپا را از اواسط قرن ۱۷ تا اواسط قرن ۱۹ تشکیل می‌داد. موریس ناسائو و گوستاووس آدولفوس معمولاً به عنوان پیشگامان آن شناخته می‌شوند، در حالی که تورن و مونتکوکولی با توسعه تاکتیکهای پیاده‌نظام خطی ارتباط نزدیکی دارند.[۱] پیاده‌نظام خطی، چه برای رزمایش و چه برای رژه، از دو تا چهار درجه سرباز پیاده تشکیل شده بود که در یک هم ترازی سخت و محکم در کنار هم قرار گرفته بودند و در نتیجه تأثیر قدرت آتش آنها را به حداکثر می‌رساند. به مرور، این اصطلاح در هنگ‌های منظم «خط» و در مقابل پیاده‌نظام سبک استفاده شد، تیراندازان، شبه نظامیان، پرسنل پشتیبانی، در کنار برخی دیگر از رده‌های ویژه پیاده‌نظام که روی نبردهای سنگین خط مقدم تمرکز ندارند، از این قرارند.[۲] در اوایل قرن هجدهم، پیاده‌نظام سنگین‌اسلحه جای خود را به پیاده‌نظام خطی داد، نیرویی که دیگر زره نداشتند، ولی در عوض مسلح به تفنگ فتیله‌ای و سرنیزه بودند.

جستارهای وابسته

منابع

  1. Guthrie, William (2003). The Later Thirty Years War: From the Battle of Wittstock to the Treaty of Westphalia (Contributions in Military Studies). Praeger. p. 239. ISBN 978-0-313-32408-6.
  2. The Concise Oxford Dictionary, 1984, شابک ‎۰−۱۹−۸۶۱۱۳۱−۵. p. 585.

Wikipedia contributors, "Heavy infantry," Wikipedia, The Free Encyclopedia, https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Heavy_infantry&oldid=907912990 (accessed April 22, 2020