پرسش‌نامه اضطراب بک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 83.123.195.34 (بحث) در تاریخ ‏۲۷ نوامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۵۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

پرسشنامه اضطراب بک (به انگلیسی: BAI - Beck Anxiety Inventory) یک پرسشنامه خود گزارشی است که برای اندازه‌گیری شدت اضطراب در نوجوانان و بزگسالان تهیه شده‌است. این پرسشنامه یک مقیاس ۲۱ ماده‌ای است که آزمودنی در هر ماده یکی از چهار گزینه که نشان دهنده شدت اضطراب است را انتخاب می‌کند.

پیدایش

از آنجا که ارزیابی علایم اضطراب در تشخیص و درمان مشکلات روانی از اهمیت زیادی برخوردار است، تاکنون مقیاس‌های زیادی با توجه به دیدگاههای گوناگون برای آن پدید آمده‌است. مثل کاستلو،[۱] اندلر،[۲] زونگ.[۳] بررسی این مقیاس‌ها نشان می‌دهد که احتمالاً مشکلاتی در مفهوم ساری نظری و ویژگی‌های روش شناختی آن‌ها وجود دارد. (دابسون،[۴] ۱۹۸۵). با توجه به این مشکلات، آرون تمکین بک و همکارانش در ۱۹۹۰ پرسشنامه اضطراب بک، BAI،[۵] را معرفی کردند که به‌طور اختصاصی شدت علایم اضطراب بالینی را در افراد می‌سنجد.

اعتبار و روایی

این پرسشنامه از اعتبار روایی بالایی برخوردار است. ضریب همسانی درونی آن (ضریب آلفا) ۰٫۹۲، اعتبار آن با روش بازآزمایی به فاصله یک هفته ۰٫۷۵ و همبستگی ماده‌های آن از ۰٫۳۰ تا ۰٫۷۶ متغیر است.
پنج نوع روایی محتوا، همزمان، سازه، تشخیصی و عاملی برای این آزمون سنجیده شده‌است که همگی نشان دهنده کارایی بالای این ابزار در اندازه‌گیری شدت اضطراب می‌باشد.[۶]

نمره‌گذاری و تفسیر نمرات

این پرسشنامه یک مقیاس ۲۱ ماده‌ای است که آزمودنی در هر ماده یکی از چهار گزینه که نشان دهنده شدت اضطراب است را انتخاب می‌کند. چهار گزینه هر سؤال در یک طیف چهار بخشی از ۰ تا ۳ نمره‌گذاری می‌شود.
هر یک از ماده‌های آزمون یکی از علایم شایع اضطراب (علایم ذهنی، بدنی و هراس) را توصیف می‌کند.
بنابراین نمره کل این پرسشنامه در دامنه‌ای از ۰ تا ۶۳ قرار می‌گیرد.[۷]

تعیین درجه اضطراب

درجه اضطراب نمرات
هیچ یا کمترین حد ۰–۷
خفیف ۸–۱۵
متوسط ۱۶–۲۵
شدید ۲۶–۶۳

منابع

  1. Costello , C.G, Comery, A.L (1967). Scales for measuring depression and anxiety. J Psychol; 66: 303-13.
  2. Endler, N.S, Edwards, J.M, Vitelli, R. (1991). Endler Multidimensional Anxiety Scale s-Trait. Los Angeles: Western Psychological Services.
  3. Zung, W.W.K. (1965). A rating instrument for anxiety disorders. Psychosomatic, 12: 371-9
  4. Dobson, KS. The relationship between anxiety and depression. Clinical Psychology Review; 5: 307-2.
  5. Beck, AT, Steer, RA. (1990). The Beck Anxiety Inventory Manual. San Antonio, TX: Psychological Corporation.
  6. Beck, A.T. , Epstein, N. , Brown, G. , Steer, R. (1988). An inventory for measuring clinical anxiety: Psychometric properties. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 56, 893-897
  7. فتحی آشتیانی، علی؛ (1389). آزمون‌های روان شناختی: ارزشیابی شخصیت و سلامت روان. شابک ‎۹۷۸−۶۰۰−۵۱۱۶−۲۷−۴