آئورا (نشانه بیماری)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۲ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۱۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

آئورا (نشانه بیماری)
Artist's depiction of zig-zag lines appearing as part of a migraine aura phenomenon
تخصصعصب‌شناسی
طبقه‌بندی و منابع بیرونی

آئورا (انگلیسی: Aura) یک اختلال ادراکی است که توسط برخی با صرع یا میگرن تجربه شده‌است.

ایجاد صرع و میگرن به دلیل دخالت بخش‌های ویژه‌ای از مغز هستند که علائم آئورا را بروز می‌دهند؛ بنابراین، اگر ناحیه بصری تحت‌تاثیر قرار گیرد، آئورا از نشانه‌های بصری تشکیل خواهد شد؛ در حالی که اگر در ناحیهٔ حسی باشد، پس علائم حسی رخ خواهند داد.

آئورای تشنجی، پدیده‌های حسی، ذهنی یا روانی هستند، یعنی حمله از ناحیهٔ خاصی از مغز که مسئول این عملکردها می‌باشد، نشات می‌گیرد و پس از آن خود را با علائم آئورا بیان می‌کند. اهمیت آئورا این دلیل است که روشن می‌کند که تغییر در کجا باعث وقوع این حمله شده‌است. آئوراها همچنین به برخی از افراد مبتلا به صرع، کمک می‌کند که قبل از آنکه دچار صرع شوند، با آگاهی قبلی، از آسیب دیدن خود جلوگیری کنند.

آئورای میگرن در اکثر موارد بصری است، زیرا اختلال عملکرد از قشر بصری آغاز می‌شود. پس از گذشت زمان از چند دقیقه تا یک ساعت، فرد دچار سردردهای میگرن می‌شود. با این حال، آئورای میگرن ممکن است خود را به تنهایی آشکار کند، یعنی بدون آن که پس از آن سردرد بروز پیدا کند. برای مبتلایان به میگرن بسیار رایج است که بیش از یک نوع آئورا را در طول یک حملهٔ میگرنی تجربه کنند.

منابع

پیوند به بیرون