زیردریایی کی-۱۹

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Dexbot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۵ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۰۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

زیردریایی کی-۱۹
K-19
پیشینه
مالک
آب‌اندازی: ۱۷ اکتبر ۱۹۵۸
آغاز کار: ۸ آوریل ۱۹۵۹
تکمیل ساخت: ۱۲ نوامبر ۱۹۶۰
اعزام: ۳۰ آوریل ۱۹۶۱
نام مستعار: هیروشیما
مشخصات اصلی
وزن: ۴٬۰۳۰ تن بزرگ (۴٬۰۹۵ تن)
درازا: ۱۱۴ متر (۳۷۴ فوت ۰ اینچ)
پهنا: ۹٫۲ متر (۳۰ فوت ۲ اینچ)
آبخور: ۷٫۱ متر (۲۳ فوت ۴ اینچ)
سرعت: ۱۵ گره (۲۸ کیلومتر بر ساعت؛ ۱۷ مایل بر ساعت)

زیردریایی کی-۱۹ (به انگلیسی: Soviet submarine K-19) یک زیردریایی بود که طول آن ۱۱۴ متر (۳۷۴ فوت ۰ اینچ) بود. این زیردریایی در سال ۱۹۵۹ ساخته شد.

K-19 از نسل اولین زیر دریایی‌های هسته‌ای ساخت اتحاد جماهیر شوروی بود که توانایی حمل موشک‌های بالستیک با کلاهک هسته‌ای را دارا بود. K-19 با عجله فراوان و در رقابت با ایالات متحده امریکا ساخته شد و در طی ساخت آن ده نفر کارگر و ملوان در اثر آتش سوزی و حوادث کاری جان خود را از دست دادند.

این زیر دریایی در اولین سفر خود در ۴ جولای ۱۹۶۱ با نقص فنی و از کار افتادن سیستم خنک کننده راکتور هسته‌ای روبرو شد. پرسنل واحد مهندسی K-19 با فداکاری موفق به ایجاد سیستم خنک کننده ثانویه و جلوگیری از ذوب راکتور شدند. در طی دو سال پس از این حادثه ۲۲ نفر از پرسنل در اثر بیماری‌های ناشی از تشعشعات جان باختند. سلسله حوادثی که برای K-19 پیش آمد، الهام بخش نامگذاری آن به نام مستعار «هیروشیما» شد.

منابع