ولسوالی دهدادی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
دهدادی
چشم انداز این ولسوالی
موقعیت این ولسوالی روی نقشه ولایت بلخ
اطلاعات کلی
کشورافغانستان
ولایتبلخ
مرکز ولسوالیدهدادی
اداره
شوراهای ولایتیشورای ولایتی بلخ
مردم
جمعیت۷۶٬۲۶۱ نفر (۱۳۹۹)
پراکندگی۲۷۸ نفر بر کیلومتر مربع
دیناسلام
زباندری
اطلاعات جغرافیا
مساحت۲۷۴ کیلومتر مربع
منطقه زمانی۴:۳۰+ (وقت استاندارد افغانستان)

دهدادی، یکی از ولسوالی‌های ولایت بلخ در شمال افغانستان است[۱] با جمعیت نزدیک به ۶۵٬۶۰۰ نفر. این ولسوالی بخاطر سرسبزی و تولیدات زراعتی اهمیت خاصی دارد. (شهرک صنعتی و فابریکه کود و برق) و (قلعه جنگی) مناطق مشهور و دیدنی این ولسوالی می‌باشند.

کود و برق یکی از بزرگترین فابریکات صنعتی افغانستان است که توسط روس‌ها به ارزش ملیاردها دالر ساخته شده و دارای شهرک زیبای بنام شهرک رهایشی فابریکات کود و برق مشهور به (مسکو کوچک) که در سطح افغانستان شهرکی بی‌نظیر می‌باشد اهالی این شهرک مردم تحصیل کرده و کارمند فابریکه کود و برق می‌باشد و به دور از مسایل سیاسی، نظامی کشور بوده مصروف کار و زندگی خود می‌باشند.

  • جمعیت شهرک کود وبرق: حدود ۸۰۰۰ نفر می‌باشد که شامل اقوام پشتون، تاجک، ازبک و هزاره و سایر مردم می‌باشد.
  • مساجد شهرک کود و برق: دارای دو مسجد می‌باشد که مسجد جامع نمبر اول که در زمان ظاهر شاه ساخته شده و در حکومت ملا محمد عمر بخاطر گنجایش کم نماز گذازان این مسج توسعه داده شده و بعد یک مسجد جامعه بزرگ بنام مسجد جامع نمبر دوم در حکومت ملا محمد عمر اعمار گردیده.
  • مکاتب شهرک کود وبرق: در شهرک فابریکات کود و برق لیسه اناث و ذکور در تاریخ ۱۳۶۱ شروع به فعالیت نمود و بعدا لیسه عالی بی بی زینب برای طبقه اناث اعمار گردید.
  • میادین ورزشی شهرک کود و برق: کود و برق دارای دو میدان ورزشی بزرگ می‌باشد که در این میادین ورزشی فوتبال، بسکتبال، پنگ پانگ، والیبال، رنگ بوکسنگ، نت بال و سایر ورزش‌ها بوکسنگ، کانفو، تکواندو، زیبایی اندام، بال فکس، کرکت در نیز در این اواخر رشد چشم‌گیری نموده‌ است.
  • سینماهای شهرک کود وبرق: کود و برق دارای دو سینمایی بهاری و زمستانی می‌باشد که فعلاً استفاده نمیشود.
  • بلاک‌های شهرک کود و برق عبارتند از (دو فامیله‌ها، چهار فامیله‌ها، شش فامیله‌ها، دوازده فامیله‌ها، سی و شش فامیله‌ها، چهل و هشت فامیله‌ها می‌باشد و حویلی‌ها مجهز نیز ایجاد گردیده.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «GeoHack - ولسوالی دهدادی». دریافت‌شده در ۲۰۱۷-۰۹-۰۴.