پرش به محتوا

مسابقات دهگانه خورشیدی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مسابقات خورشیدی در سال۲۰۱۱ نمایش خانه‌های ساخته-دانشجویان که منحصراً انرژی خود را از خورشید تأمین می‌کند. برگزارکننده: ریچارد کینگ/سازمان انرژی خورشیدی ایالات متحده.

مسابقات دهگانه خورشیدی نام یک مسابقه بین‌المللی است که در آن ۲۰ تیم دانشگاهی برای طراحی، ساخت، و اجرای جذاب‌ترین، مؤثرترین، و مقرون به صرفه‌ترین خانه دارای نیروی خورشیدی را به چالش می‌کشد. برنده این مسابقه تیمی است که قدرت خرید، جاذبه مصرف‌کننده، و برتری در طراحی را با تولید بهینه انرژی در هم‌آمیزد.

اولین مسابقه دهگانه خورشیدی در سال ۲۰۰۲ برگزار شد. این مسابقه از آن هنگام تاکنون هر دو سال یکبار در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۰۷، ۲۰۰۹، ۲۰۱۱و ۲۰۱۳ برگزار شده‌است. این مسابقه برای عموم آزاد است؛[۱] در کالیفورنیا در سال ۲۰۱۵ برگزار می‌شود.[۲] و شرکت در آن رایگان می‌باشد، پس این مسابقه برای بازدیدکنندگان این امکان را فراهم می‌کند تا در خانه‌های فوق کارآمد گردش کنند، و ایده‌ها را برای استفاده در خانه‌های خود جمع‌آوری نموده، و بیاموزند که چگونه ویژگی‌های صرفه جویی در انرژی می‌تواند به کاهش قبض‌های نیرو کمک کند.

این مسابقه توسط سازمان انرژی ایالات متحده پیشنهاد شد و آزمایشگاه انرژی تجدیدپذیر ملی (NREL) آن را سازماندهی کرد. همچنین یک مسابقه دهگانه خورشیدی در اروپا برگزار می‌شود؛ که طی توافق نامه‌ای بین اسپانیا و ایالات متحده در سال ۲۰۰۷برقرار شد. مسابقه دهگانه خورشیدی چین با امضای تفاهم نامه‌ای بین سازمان انرژی ایالات متحده، سازمان انرژی ملی چین، دانشگاه پکن، و شرکت مصالح کاربردی در ۲۰ژانویه ۲۰۱۱ بنا نهاده شد. اولین مسابقه دهگانه خورشیدی چین در سال ۲۰۱۳برگزار خواهد شد. اولین مسابقه خورشیدی در چین در سال۲۰۱۳ بود.[۳]

تاریخچه[ویرایش]

مسابقه افتتاحیه برای عموم از ۱۹ سپتامبر تا ۶ اکتبر ۲۰۰۲ بازگشایی شد. چهارده تیم از سرتاسر ایالات متحده، از جمله پورتوریکو، در نخستین مسابقه دهگانه خورشیدی در تفریحگاه ملی در واشینگتن با یکدیگر رقابت کردند. در پایان این رویداد، دانشگاه کلورادو جایگاه اول را در میان تمام تیم‌ها کسب کرد. دومین مسابقه دهگانه خورشیدی در تفرجگاه ملی از ۶–۱۶ اکتبر ۲۰۰۵ برگزار گردید. هجده تیم از ایالات متحده، کانادا، و اسپانیا خانه‌های دارای نیروی خورشیدی را برای مسابقه طراحی نموده و ساختند. دانشگاه کلورادو از عنوان قهرمانی خود با موفقیت دفاع کرد. . سومین مسابقه دهگانه خورشیدی در تفرجگاه ملی از ۱۲–۲۰ اکتبر ۲۰۰۷ برگزار شد. بیست تیم از ایالات متحده، کانادا، اسپانیا و آلمان در سومین دهگانه خورشیدی با یکدیگر به رقابت پرداختند. دانشگاه فنی دارمشتات (تیم آلمان) به صدر جدول این مبارزه رقابتی صعود کرده و به مقام قهرمانی رسید. چهارمین دهگانه خورشیدی در تفرجگاه ملی از ۸–۱۸ اکتبر ۲۰۰۹، بیست تیم از کالج‌ها و دانشگاه‌های ایالات متحده، کانادا، آلمان و اسپانیا در سال ۲۰۰۹ با یکدیگر به رقابت پرداختند. تیم آلمان یکبار دیگر برنده این مسابقات شد. پنجمین دهگانه خورشیدی از ۲–۲۳ اکتبر ۲۰۱۱، با نوزده تیم از ایالات متحده، چین، نیوزیلند، بلژیک، و کانادا به وقوع پیوست. این رویداد در پارک پوتومارک غربی در واشینگتن، در کنار رودخانه پوتومارک، در کنار یادبودهای فرانکلین دلانو روزولت و تایدلبیسین، در امتداد جاده بین یادبودهای جفرسن و لینکولن برگزار شد. دانشگاه مریلند برنده نهایی این رقابت بود. s.[۴][۵] ششمین دهگانه خورشیدی از ۳–۱۳ اکتبر ۲۰۱۳، اولین مسابقات خورشیدی بود که در خارج از ایالات متحده صورت می‌گرفت در در پارک بزرگ شهر آرنج در آروین در کالیفرنیا، دانشگاه صنعتی وین (تیم استرالیا).[۶][۷] هفتمین مسابقات خورشیدی در کلمبیا برگزار شد٬و تمرکز آن بر روی خانه‌های خورشیدی بود.[۸] موزه ملی ساختمان برای تأکید بر «انرژی تجدیدپذیر، مقرون به صرفه گی، و سیستم‌های صلاحیت دار زیست‌محیطی» و نقش آن در حصول نسل جدیدی از مهندسین ساخت محیط زیست، دریافت نمود.

جوایز[ویرایش]

در سال ۲۰۱۲ دهگانه خورشیدی جایزه افتخار را از موزه ملی ساختمان برای تأکید بر "انرژی تجدیدپذیر، مقرون به صرفگی، و سیستم‌های صلاحیت دار زیست محیطی" و نقش آن در حصول " نسل جدیدی از مهندسین ساخت محیط زیست، ". ، دریافت نمود.".[۹]

مشروح مسابقات[ویرایش]

سازمان دهندگان دهگانه خورشیدی ده مسابقه زیر را برای رقابت در سال ۲۰۱۱ برگزیدند. هر مسابقه حداکثر ۱۰۰ امتیاز، و در مجموع ۱۰۰۰امتیاز دارد. تیم‌ها امتیازات را از طریق تکمیل کار، نظارت بر عملکرد، و ارزیابی هیئت داوری بدست می‌آورند.

مسابقه ۱: معماری[ویرایش]

تیم‌ها باید طراحی و ساخت خانه‌های با عملکرد بالا، جذابیتی که فناوری خورشیدی و مقرون به صرفگی را به صورت یکپارچه در یک طرح ادغام می‌کنند، انجام دهند. هیئت داورانی متشکل از معماران حرفه‌ای اسناد ساختمان‌سازی و خانه‌های ساخته شده نهایی تیم را ارزیابی می‌کنند. آن‌ها سه عامل مهم را مورد ارزیابی قرار می‌دهند: اجزای معماری، طرح کلی، و الهام بخشی.

مسابقه ۲: جذابیت بازاری[ویرایش]

برای مسابقه جذابیت بازاری، تیم‌ها خانه‌های خود را برای بازار بخصوصی که انتخاب می‌کنند، می‌سازند. سپس، از تیم‌ها خواسته می‌شود تا پتانسیل خانه‌های خود برای حفظ هزینه‌های قابل تقبل در آن بازار را نشان دهند. هیئت داوری از مهندسین صنعت خانه‌سازی به ارزیابی چگونگی تناسب هر خانه برای زندگی روزمره می‌پردازد؛ و تعیین می‌کند که آیا اسناد ساختمان‌سازی پیمانکار را برای ساخت خانه‌های مورد نظر قادر می‌سازد، و نیز ارزیابی می‌کنند که آیا آن خانه در بازار هدف برای یک خریدار بالقوه از ارزش مناسبی برخوردار است یا خیر.

مسابقه ۳: مهندسی[ویرایش]

خانه‌های دهگانه خورشیدی از شگفتی‌های مهندسی مدرن هستند، و این مسابقه «ساخت زیربنایی آن را کنترل می‌کند». هیأتی از مهندسین حرفه‌ای هر خانه را برای عملکرد، کارایی، نوآوری، و اطمینان آن ارزیابی می‌کنند.

مسابقه ۴: وسائل ارتباطی[ویرایش]

تیم‌های دهگانه خورشیدی برای ایجاد ارتباط در ابعاد فنی خانه‌های خود، و نیز تجربیاتشان، برای گروه وسیعی از مخاطبان از طریق وب سایت‌ها و نمایش خانه‌های خود در تفرجگاه ملی یکدیگر را به چالش می‌کشند. مسابقه وسائل ارتباطی به تیم‌ها بر اساس موفقیت آن‌ها در ارسال پیام‌های جدا و مداوم و تصاویری که نشان دهنده دید، پردازش و نتایج پروژه هر تیم باشد، امتیاز می‌دهد. هیئت ایجاد وب سایت و کارشناسان روابط عمومی وب سایت‌های تیم، برنامه‌های ارتباطاتی، و تورهای گردشگری راهنمای دانشجویان در خانه را برای تأثیر آن ارزیابی خواهند نمود.

مسابقه ۵: قدرت خرید[ویرایش]

مسابقه جدید قدرت خرید برای سازمان انرژی دهگانه خورشیدی ۲۰۱۱، تیم‌ها را به طراحی و ساخت خانه‌های ارزان ادغام شده از روش ساختمان‌سازی مقرون بصرفه و وسائل دارای سیستم‌های انرژی تجدید پذیر، تشویق می‌کند. یک ارزیاب حرفه‌ای هزینه ساخت هر خانه را مشخص می‌سازد. تیم‌ها می‌توانند حداکثر ۱۰۰ امتیاز را برای حصول هزینه ساختمان‌سازی مورد نظر ۲۵۰۰۰۰$ یا کمتر، بدست آورند. نمودار امتیازدهی لغزشی با هزینه ساخت و ساز محاسبه شده خانه‌ها بین ۲۵۰۰۰۱$ تا ۶۰۰۰$ بکار خواهد رفت. برای خانه‌هایی که دارای قیمت محاسبه شده‌ای با ارزش بیش از ۶۰۰۰۰۰$ داشته باشند، امتیاز صفر لحاظ خواهد شد.

مسابقه ۶: منطقه آسایش[ویرایش]

تیم‌های رقابت‌کننده در دهگانه خورشیدی خانه‌های خود را برای برقراری شرایط زیست‌محیطی ثابت و یکپارچه داخلی طراحی می‌کنند. در طول رقابت، امتیاز کامل را برای حفظ دمای اندک و دامنه تغییرات نسبی رطوبت در داخل خانه‌ها کسب می‌نمایند.

مسابقه ۷: آب گرم[ویرایش]

این مسابقه نشان می‌دهد که یک خانهٔ دارای نیروی خورشیدی می‌تواند تمام انرژی مورد نیاز برای گرم کردن آب برای مصارف خانگی را تأمین کند. تیم‌ها در این مسابقه با توجه به تکمیل موفقیت‌آمیز کشش‌های آب گرم روزانه امتیاز می‌گیرند.

مسابقه ۸: لوازم برقی[ویرایش]

مسابقه لوازم برقی برای تقلید کاربرد لوازم برقی و سازگاری در خانه قشر متوسط آمریکایی به منظور مصرف کمتر انرژی طراحی می‌شود. امتیازات برای سرد نگاه داشتن و خنک کردن غذاها، رختشوی خانه شستن و خشک کردن، و کار با ماشین ظرف‌شوئی بدست می‌آیند.

مسابقه ۹: سرگرمی‌های خانگی[ویرایش]

مسابقه سرگرمی‌های خانگی نشان می‌دهد توزیع انرژی در خانه‌هایی که انرژی آن‌ها فقط از نور خورشید تأمین می‌شود، می‌تواند از عملکرد خانه‌های ابتدایی بیشتر باشد، طراحی گردیده است. هم چنین آن‌ها می‌توانند یک مجموعه آرام همراه با نیرویی برای لوازم الکترونیکی، برقی، و وسائل رفاهی مدرن مورد علاقه ما را فراهم نمایند. این مسابقه می‌سنجد که آیا این خانه دارای همه آن چیزی هست که یک خانه می‌تواند داشته باشد یا نه. آیا این خانه می‌تواند لذت زندگی، مانند سهیم شدن غذا با دوستان و خانواده، تماشای تلویزیون، یا جستجو در اینترنت را فراهم آورد؟

مسابقه ۱۰: تعادل انرژی[ویرایش]

این مسابقه نشان می‌دهد که خورشید می‌تواند انرژی لازم برای تمام نیازهای انرژی روزانه یک خانه کوچک را تأمین نماید. برای این مسابقه، هر خانه با یک شبکه کنتور، یک وسیله اندازه‌گیری که انرژی تولید و مصرف یک خانه را در طول رقابت اندازه می‌گیرد، تجهیز می‌شود. هر تیم امتیاز کامل را برای تولید حداقل انرژی مورد نیاز یک خانه کسب می‌کند.

مسابقه‌دهندگان[ویرایش]

۲۰۱۳[ویرایش]

AIR House of Czech Technical University team. in 2014 rebuilt in Prague as the Information Centre of the CTU

Teams selected for the Solar Decathlon 2013 competition, the first one to be held outside Washington,_D.C.,[۱۰] were:[۱۱]

۲۰۱۱[ویرایش]

Teams selected for the Solar Decathlon 2011 competition were:

۲۰۰۹[ویرایش]

The competing teams in Solar Decathlon 2009 were:[۳۲][۳۳]

۲۰۰۷[ویرایش]

Georgia Tech's entry to Solar Decathlon 2007, located on Tech campus.
Team Montréal: École de Technologie Supérieure, دانشگاه مونترآل، and دانشگاه مک‌گیل

The 20 competing teams in Solar Decathlon 2007 were:

۲۰۰۵[ویرایش]

The 18 competing universities in Solar Decathlon 2005 were:

۲۰۰۲[ویرایش]

The 14 competing teams in Solar Decathlon 2002 were:

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. "History". Solar Decathlon. Archived from the original on 4 May 2015. Retrieved March 26, 2015.
  2. "FAQs". Solar Decathlon. Archived from the original on 3 May 2015. Retrieved March 26, 2015.
  3. "TEAM UOW'S ILAWARRA FLAME HOUSE 2013". Retrieved March 26, 2015.
  4. *"Energy,". Solar Decathlon News Blog. ایالات متحده در مسابقات انرژی. February 23, 2011. Retrieved فبریه 2288, 0201111. {{cite web}}: Check date values in: |accessdate= (help)
    *"Map: U.S. Department of Energy Solar Decathlon 2011: National Mall West Potomac Park" (PDF). U.S. Department of Energy Solar Decathlon. National Renewable Energy Laboratory. February 23, 2011. Archived from the original (PDF) on 4 March 2011. Retrieved January 27, 2013.
    *Fears, Darryl (February 23, 2011). "Solar Decathlon houses now have a home on the Mall". The Washington Post. Retrieved February 27, 2011.
  5. "Solar Decathlon 2011!". Solar Decathlon. October 1, 2011. Retrieved October 5, 2011.
  6. "About Solar Decathlon". United States Department of Energy Solar Decathlon. National Renewable Energy Laboratory. Archived from the original on 28 January 2013. Retrieved January 27, 2013.
  7. "Highlights". Solar Decathlon. February 4, 2014. Retrieved March 26, 2015.
  8. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ آوریل ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۳۱ مه ۲۰۱۵.
  9. "2010 Honor Award: A Salute to Civic Innovators". National Building Museum. 2010. Archived from the original on 29 March 2015. Retrieved March 26, 2015.
  10. "Solar Decathlon 2013: New Teams! New Location!". press release. U.S. Department of Energy. 2012-01-26.
  11. "DOE Announces Solar Decathlon 2013 Teams and Location".
  12. "نسخه آرشیو شده". Archived from the original on 1 August 2015. Retrieved 31 May 2015.
  13. "AIR House".
  14. "鶯谷の風俗について解説します!-鶯谷観光・スポット案内板-" (به ژاپنی). Archived from the original on 2 April 2015. Retrieved 31 May 2015.
  15. "نسخه آرشیو شده". Archived from the original on 1 March 2014. Retrieved 31 May 2015.
  16. "Solar House Team, Missouri S&T".
  17. "Norwich forges its own path at Solar Decathlon".
  18. "نسخه آرشیو شده". Archived from the original on 11 September 2015. Retrieved 31 May 2015.
  19. "Radiant House". Archived from the original on 4 June 2013. Retrieved 31 May 2015.
  20. "SCICal2013.com Home". Archived from the original on 25 April 2015. Retrieved 31 May 2015.
  21. "نسخه آرشیو شده". Archived from the original on 15 February 2015. Retrieved 31 May 2015.
  22. "EcoHabit, Stevens Solar Decathlon 2013". Archived from the original on 11 February 2014. Retrieved 31 May 2015.
  23. "Harvest - Team Capitol DC". Archived from the original on 30 May 2015. Retrieved 31 May 2015.
  24. "Urban Eden".
  25. "UTEP / College of Engineering". Archived from the original on 3 May 2013. Retrieved 31 May 2015.
  26. "نسخه آرشیو شده". Archived from the original on 11 May 2015. Retrieved 31 May 2015.
  27. "The Phoenix House". Archived from the original on 3 June 2015. Retrieved 31 May 2015.
  28. "نسخه آرشیو شده". Archived from the original on 17 May 2015. Retrieved 31 May 2015.
  29. "fluxHome". Archived from the original on 19 June 2015. Retrieved 31 May 2015.
  30. "LISI | HOUSE OF THE SOLAR DECATHLON TEAM AUSTRIA". Archived from the original on 10 May 2015. Retrieved 31 May 2015.
  31. "West Virginia University Solar Decathlon Team".
  32. "Energy Department Selects Student Teams to Compete in 2009 Solar Decathlon". press release. U.S. Department of Energy. 2008-01-24. Archived from the original on 6 January 2010. Retrieved 31 May 2015.
  33. "2009 Solar Decathlon contact list". Archived from the original on 28 December 2014. Retrieved 31 May 2015.

پیوند به بیرون[ویرایش]