کرین برینتون

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
کرین برینتون
زادهٔ۱۸۹۸
ویسنتد، کنتیکت ایالات متحده
درگذشت۷ سپتامبر ۱۹۶۸ (۷۰ سال)
کمبریج، ماساچوست
ملیتآمریکایی
محل تحصیل
پیشهتاریخ
شناخته‌شده براینظریه انقلاب
کارهای برجستهکالبدشکافی انقلاب (۱۹۳۸)
جایزه(ها)بورسیه رودز
امضاء

کلارنس کرین برینتون (به انگلیسی: Crane Brinton) در ۱۸۹۸ در ویسنتد، کنتیکت ایالات متحده زاده شد و در ۷ سپتامبر ۱۹۶۸ در کمبریج، ماساچوست درگذشت. او مورخ آمریکایی شد. در مشهورترین اثرش، «کالبدشکافی انقلاب» (۱۹۳۸) پویایی جنبش‌های انقلابی به پیشرفت تب تشبیه شده‌است.[۱]

تحصیلات[ویرایش]

در ویسنتد، کنتیکت زاده شد ولی خانواده او به زودی به اسپرینگفیلد، ماساچوست مهاجرت کردند. جایی که او بزرگ شد و در مدارس دولتی آنجا تحصیل کرد. نتایج عالی تحصیلی سبب شد برنده «بورسیه تحصیلی رودز» برای حضور در دانشگاه آکسفورد گردد. در سال ۱۹۱۵ وارد دانشگاه هاروارد شد. در سال ۱۹۲۳ مدرک دکترای فلسفه دریافت کرد.

اشتغال[ویرایش]

برینتون از سال ۱۹۲۳ تدریس در دانشگاه هاروارد را شروع کرد و در سال ۱۹۴۲ استاد تمام شد و تا زمان مرگش در هاروارد ماند.[۲] او از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۸ صاحب کرسی «پروفسور مک‌لین استاد تاریخ باستان و معاصر» بود.

برینتون سال‌ها در هاروارد یک دوره آموزشی را تدریس می‌کرد که به‌طور غیررسمی در بین دانشجویانش به نام «برانچ با برینتون» شناخته می‌شد.

برینتون برای نگارش تفسیرهای شوخ‌طبعانه، خوش‌روح و شهرت‌آمیزش، مشهور بود.[۳] او بر زبان فرانسوی مسلط بود. در طول جنگ جهانی دوم مدتی رئیس تحقیقات و تحلیل لندن در «دفتر خدمات استراتژیک» بود.[۴] او همچنین مارشال آتش برای «کلیسای جامع پل» در لندن که در برابر بلیتز با آسیب‌های جزئی مقاومت کرد. پس از جنگ، برینتون توسط ارتش ایالات متحده به سبب «کمک در آزادی فرانسه» مورد تجلیل قرار گرفت و در اواخر دهه ۱۹۴۰ رئیس انجمن یاران هاروارد شد.[۵] عضویت در آن دوره شامل مک جورج باندی و ری کلین بود که در امنیت ملی و اطلاعات کاملاً تأثیرگذار شدند.

در اوایل دهه ۱۹۶۰، برینتون استاد راهنمای رساله مورخ جوان، ویل جانستون در هاروارد بود.[۶] وی همچنین به عنوان مشاور مورخ «الیزابت آیزنشتاین»، نویسنده «مطبوعات چاپ به عنوان عامل تغییر» خدمت کرد.

در سال ۱۹۶۳ برینتون به عنوان رئیس انجمن تاریخ آمریکا انتخاب شد. او همچنین رئیس انجمن مطالعات تاریخی فرانسه بود.

در ۱۹ فوریه ۱۹۶۸، برینتون در جلسات فولبرایت در راستای جنگ ویتنام در مورد ماهیت اپوزیسیون ویتنامی شهادت داد و گفت آمریکایی‌ها با یک انقلاب همدل هستند ولی انقلابی کمونیستی نیستند و اگر هوشی مین، کمونیست نبود، «کل داستان متفاوت بود.»[۷]

برینتون نقدی بر کتاب «تراژدی و امید» اثر کارول کویگلی نوشت.

از جمله کسانی که از او الهام گرفت، ساموئل هانتینگتون است که بارها از برینتون در کتاب خود «سامان سیاسی در جوامع دستخوش دگرگونی» و رابرت استرابل جونیور در «رساله دوازده نور» نام برده‌است.[۸]

کتاب‌شناسی[ویرایش]

مقالات[ویرایش]

سخنرانی در نشست سالانه «انجمن تاریخ آمریکا» در هتل شرایتون، فیلادلفیا، پنسیلوانیا، در ۲۹ دسامبر ۱۹۶۳ ارائه شد.[۹]

کتاب‌ها[ویرایش]

کتاب‌شناسی فارسی[ویرایش]

  • از انقلاب مذهبی کرمول تا انقلاب سرخ لنین: کلارنس کرین برینتون، مترجم: محمود عنایت، تهران: هفته، ۱۳۶۲، ۲۸۸ صفحه.
  • شکل‌گیری افکار مدرن: کلارنس کرین برینتون، مترجم: الهه هاشمی حائری، تهران: علم، ۱۳۹۰، ۵۲۸ صفحه. ISBN 9789642242771
  • کالبدشکافی چهار انقلاب: کرین برینتون، مترجم: محسن ثلاثی: نو، ۱۳۶۲، ۳۴۲ صفحه. ISBN 9786226310093

پانویس[ویرایش]

  1. کنوتسن، توربیورن ال. و بیلی، جنیفر ال: [http://jpr.sagepub.com/cgi/content/abstract/26/4/421 "بر فراز تپه؟ کالبدشکافی انقلاب در پنجاه سالگی"، مجله تحقیقات صلح، جلد ۲۶، شماره ۴، نوامبر ۱۹۸۹، صص ۴۲۱-۴۳۱.
  2. </ /www.bartleby.com/65/br/Brinton.html |date=2007-02-02 }}
  3. بررسی‌های برینتون تاریخ اخلاق غربیبایگانی‌شده در ۲۰۰۷-۰۹-۲۷ توسط Wayback Machine
  4. «ارجاع به کار برینتون برای OSS». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۸ نوامبر ۲۰۲۱.
  5. [https: //web.archive.org/web/20070505065554/ http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,798565,00.html بایگانی‌شده در ۲۳ اوت ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine "آموزش: همراهان خوب"]. تایم، ۳ مه ۱۹۴۸.
  6. استکلبرگ، رودریک: «حافظه و تاریخ: خاطرات یک مورخ نازیسم»، ۲۰۱۱، ص ۸۸.
  7. به سناتورها-درس-درباره-انقلاب/برینتون در مورد انقلاب به سناتورها درس می‌دهد"[پیوند مرده] هاروارد، ۲۰ فوریه ۱۹۶۸.
  8. برای مثال، در فصل پنجم، «توسل به زور» بایگانی‌شده در ۲۰۰۹-۰۹-۲۸ توسط Wayback Machine، از کتاب آنلاین «رساله دوازده نور»
  9. ۹٫۰ ۹٫۱ "عمارت‌های بسیار"انجمن تاریخ آمریکا. از آرشیو the original.
  10. بایت، ایروینگ: بررسی «ایده‌های سیاسی رمانتیست‌های انگلیسی»، توسط کرین برینتون. فصلنامه علوم سیاسی، جلد ۴۲، شماره ۳، سپتامبر ۱۹۲۷، صص ۴۴۱–۴۴۴.doi:10.2307/2143132
  11. ۱۱٫۰۰ ۱۱٫۰۱ ۱۱٫۰۲ ۱۱٫۰۳ ۱۱٫۰۴ ۱۱٫۰۵ ۱۱٫۰۶ ۱۱٫۰۷ ۱۱٫۰۸ ۱۱٫۰۹ ۱۱٫۱۰ ۱۱٫۱۱ ۱۱٫۱۲ ۱۱٫۱۳ ۱۱٫۱۴ ۱۱٫۱۵ زندگینامه کرین برینتون: کتاب‌شناسی. انجمن تاریخ آمریکا. آرشیو اصلی. [۱].
  12. کتابها .google.com
  13. books.google.com
  14. Google Books
  15. کالبدشکافی چهار انقلاب، ترجمه محسن ثلاثی
  16. "PsycBOOKS: Book – کالبدشکافی انقلاب". APA PsychNET.
  17. از بسیاری، یک: فرایند یکپارچگی سیاسی، مسئله حکومت جهانی، کمبریج: انتشارات دانشگاه هاروارد، ۱۹۴۸.
  18. «جزئیات کتاب، ایده‌ها و انسان‌ها: داستان تفکر غربی». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۵ مارس ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۸ نوامبر ۲۰۲۱.
  19. «hup.harvard.edu». بایگانی‌شده از اصلی در ۹ نوامبر ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۸ نوامبر ۲۰۲۱.

پیوند به بیرون[ویرایش]