حمله انتحاری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز ویرایش 188.136.131.195 (بحث) به آخرین تغییری که افغان پالیسی انجام داده بود واگردانده شد
Xqbot (بحث | مشارکت‌ها)
جز r2.7.3) (ربات: تغییر uk:Терорист-смертник به uk:Смертник
خط ۶۸: خط ۶۸:
[[th:การระเบิดฆ่าตัวตาย]]
[[th:การระเบิดฆ่าตัวตาย]]
[[tr:İntihar saldırısı]]
[[tr:İntihar saldırısı]]
[[uk:Смертник]]
[[uk:Терорист-смертник]]
[[yi:זעלבסטמארד אטאקע]]
[[yi:זעלבסטמארד אטאקע]]
[[zh:自殺攻擊]]
[[zh:自殺攻擊]]

نسخهٔ ‏۲۴ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۳۳

خلبانان کامیکازه ژاپن در حین انجام عملیات انتحاری در جنگ دوم جهانی.

حمله انتحاری نوعی خودکشی عقیدتی به قصد دیگرکشی و صدمه زدن به غیر(دشمن) است. در این نوع از خودکشی فرد دست به طراحی و اجرای یک برنامه تخریبی می‌زند که طی آن خود را وسیله آسیب زدن به دشمن قرار دهد و از بین ببرد. این شکل خودکشی را می‌توان نوعی حمله منفعلانه به دشمن دانست.

حمله انتحاری از دیگر انواع خودکشی بسیار متفاوت است. اگر خودکشی را به طوری که بیشتر دیده‌ایم و می‌شناسیم، اقدامی برای گریز از پوچی یا فرار از استمرار روزمرگی و بی‌هدفی بدانیم، عامل حمله انتحاری دارای هدفی است. وی برای هدف‌اش دست به طراحی برنامه‌ای می‌زند که منجر به مرگ خودش و دیگران می‌شود. اگر مستقل از ارزش‌گذاری و برداشت‌های طرفین ماجرا به این حرکت نگاه کنیم هدف فرد پیش از این‌که بخواهد خود را از بین ببرد و یا به پوچی رسیده باشد، هدفی بزرگ‌تر است که حاضر است خود را برای آن فدا کند.

حمله انتحاری در طول تاریخ بسیار کم به وقوع پیوسته که به عنوان نمونه می‌توان از حادثه پرل هاربر نام برد. امروزه این اقدام بسیار شایع شده و بیشتر رخ می‌دهد. بزرگ‌ترین نمونه امروزی آن را می‌توان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آمریکا دانست که طی آن ۱۹ حمله‌گر انتحاری کنترل چهار فروند هواپیمای مسافربری را در اختیار گرفتند و آن‌ها را به برج‌های دو قلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک و ساختمان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) کوبیدند و جان ۲۹۷۳ نفر را گرفتند. حمله انتحاری مترو لندن، حملات انتحاری فلسطینی‌ها علیه اسرائیلی‌ها و برخی حملات نیروی مقاومت عراق ضد ارتش آمریکا را می‌توان به عنوان نمونه‌های دیگر حملات انتحاری نام برد.

حملات انتحاری را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: حمله انتحاری با هدف حمله انتحاری بی هدف. هر دو شکل حمله انتحاری در یک بستر شهری به وقوع می‌پیوندد. نوع با هدف به قصد آسیب زدن به فرد یا افرادی معین به انجام می‌رسد و ممکن است افراد دیگر حاضر در محل نیز کشته شوند یا آسیب ببینند. نوع بی هدف برای نا امن کردن فضای اجتماعی و سیاسی مورد نظر و برانگیختن ترس و وحشت عمومی طراحی می‌شود. در اقدام انتحاری، به دلیل وقوع حادثه در یک بستر شهری احتمال زیادی وجود دارد که هر فرد بی‌گناهی کشته یا زخمی شوند.

امروزه حملات انتحاری از خطرناک‌ترین اقدامات تخریبی به حساب می‌آید و موجب ترس تمامی دولت‌ها و ملت‌ها شده‌است. دلیل این ترس همگانی دشواری بی‌نظیرکنترل آن است. زیرا فردی که خود را آماده مرگ کرده‌است دیگر ترسی از چیزی به خود را نمی‌دهد و غیرقابل مهار به نظر می‌رسد.

اشکال حملات انتحاری در افغانستان

پرونده:YY.jpg
حمله انتحاری در عاشورا درشهر کابل که از خود ۴۸ کشته و۱۰۰ زخمی بجا گذاشت
  1. منفردانه: درین گونه حملات یک شخص برای از بین بردن اهداف تربیه می‌شود. کلید کنترول دردست انتحاری کننده‌است. این حملات در میان جمعیت چون مسجد , بازار خرید وفروش، محفل عروسی صورت می‌گیرد. که فقد مردم کشی است. درعقب این حمله سه نفر می‌باشد که یکی آن دریور و دوآن نفر امنیت آن است. مثلاً حادثه روز عاشورا در کابل، انفجار در نزدیکی پشتنی بانک، حملات انتحاری روز اول عید در میمنه وغیره. بعضاً در محافل عروسی با بم دستی حمله می‌کنند که نفرین تریت اعمال قرن ۲۱ شمرده می‌شود.
  2. کشتن افراد سیاسی زرنگترین انتحاریان به این مقصد تربیه می‌شوند و به بهانه و اشکال مخصوص خودرا به شخص رسانیده آنرا از بین می‌برند. پلان تدابیر چنین حملات توسط سازمان القاعده، سازمان استخباراتی انگلیس و پاکستان تهیه می‌گردد. مانند کشتن احمد شاه مسعود، جنرال داود، استاد برهان الدین ربانی وغیره
  3. داخل شدن مستقیم به قطعات نظامی و یا محلات کار دولت و موسسات خارجی: در فعالیت چنین عمل انتحاری چندین نفر تربیه می‌شوند. اولاً شخص بالای ماشین یا موترسایکل پر از مواد انفجاری خودرا به سرعت خیلی زیاد داخل ساختمان نموده انفجار می‌دهد. سپس گروپ دوم مسلح با مواد انفجاری و سلاح اتومات بالای باشندگان تعمیر حمله نموده آنچه را که در روبرو خود می‌بینند از بین می‌برند. سپس دریک محل محفوظ جای گرفته تا آخرین مرمی تیر اندازی می‌نمایند ودر اخیر خودرا انفجار می‌دهند. این گونه انتحاری خیلی زیاد است. مثلاً حمله بالای سفارت امریکا، انگلیس، محبس قندهار وغیره وغیره.
  4. توسط ریموت کنترول: این روش انتحاری در نزدیکی قطعات نظامی و دفاتر دولتی ومنازل صورت می‌گیرد. طوریکه مواد انفجاریه در بدن شخص، حیوانات، وسایل ترانسپورتی جا داده می‌شود. سپس در نزدیکی هدف توسط ریموت منفلق می‌شود. اکثرا کسانیکه درین حادثه انتحار می‌شوند بیخبر می‌باشند. درین عمل از اطفال یتیم زنان نادان افراد کم عقل ویا دیوانه سو استفاده می‌شوند. اکثراً راننده گان که که انفجار می‌شوند خبر ندارند که در ماشین آنها مواد انفجاری است. از حیوانات چون خر نیز استفاده می‌نمایند. بعضا اولاً انتحار کننده را ذریعه ماده بیهوشی نیمه بیهوش نموده آنها را بطرف هدف سوق می‌دهند. درین روش از معتادین هیروهین نیز استفاده زیاد صورت می گیرد. در اخیر اینست روش اسلامی گران.

پانویس

منبع

  • افزایش تلفات حمله انتحاری فاریاب به ۹۰ کشته و زخمی رسید. نوشته وبگاه دوچ ویله کشور آلمان

[[۱]]

  • حملات انتحاری هنوز در افغانستان قربانی می‌گیرند. کشتار کودکان توسط انتحاری نوشته بی بی سی نیوز[[۲]]
  • نیوبارک تایمز: افزایش حملات انتحاری و معتادین در افغانستان نوشته نیویارک تایم

[[۳]]