بو شیلای: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
MerlIwBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: افزودن it:Bo Xilai
YasBot (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۲۵: خط ۲۵:
{{پانویس}}
{{پانویس}}


[[رده:بو شیلای]]
[[رده:افراد زنده]]
[[رده:افراد زنده]]
[[رده:رهبران حزب کمونیست چین]]
[[رده:رهبران حزب کمونیست چین]]

نسخهٔ ‏۵ اکتبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۵:۵۷

پرونده:Voa chinese bo xilai 13Feb12 portrait.jpg

بو شیلای (به چینی:薄熙来) (به انگلیسی:Bo Xilai) زاد روز ۳ ژوئیه ۱۹۴۹ در دینگرنگ در استان شانشی چین. سیاستمدار و یکی از مقامات مهم کادر رهبری تا مارس ۲۰۱۲ که از کلیه مقامات حزبی خود برکنار شد.

وزیر بازرگانی بین سالهای ۲۰۰۷-۲۰۰۴ و از سال ۲۰۰۷ رئیس حزب کمونیست شهر و استان چونگ کینگ جایی که به خاطر مبارزه اش با مافیای محلی به شهرت رسید و بیش از ۲۰۰۰ نفر از مقامات محلی از جمله رئیس پلیس و ۶۷ پدر خوانده محلی را به زندان افکند. فعالیت سیاسی اش از مارس ۲۰۱۲ به دنیال انتشار اخباری مبنی بر دست داشتن در امور جنایی [۱]، مالی و شنود از مقامات بالای حزبی رو به افول گذاشت.[۲]

جوانی

وی فرزند بو یبوی یکی از ۸ رهبر جاوید حزب کمونیست چین بود. در جریان انقلاب فرهنگی چین مادرش خودکشی کرد و خود او به یکی از افراطی ترین و خشن ترین گروههای وابسته به ارتش سرخ پیوست. در سال ۱۹۷۷ به دانشگاه پکن رفت و در رشته تاریخ درس خواند و مدرک کارشناسی ارشدش را در سال ۱۹۸۲ را در رشته روزنامه نگاری دریافت کرد.

رشد در حزب کمونیست

از سال ۱۹۸۰ به حزب کمونیست پیوست و در سال ۱۹۹۲ شهردار شهر دالیان شد.از سال ۲۰۰۲ عضو کمیته مرکزی و از سال ۲۰۰۴ به مقام وزارت بازرگانی چین رسید.

سقوط سیاسی

با اینکه انتظار می رفت آقای بو به مقامات بالای حزبی برسد چندین رسوایی از جمله تقاضای پناهندگی معاونش از کنسولگری آمریکا سقوط سیاسی اش را باعث شد.

در آوریل ۲۰۱۱ رسوایی شنود از مقامات بالای حزبی از جمله هو جینتائو رئیس جمهور وقت چین برملا شد و این خبر باعث شد از کلیه سمتهای حزبی کنار گذاشته شود.[۳]

و در تازه ترین رسوایی همسر بو شیلای، گو کایلای متهم به قتل بازرگان بریتانیایی نیل هیوود شده است. جنازه هیوود در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۱ در هتلی در چونگ کینگ پیدا شد ابتدا مقامات محلی دلیل مرگ را زیاده روی در مصرف الکل اعلام کردند اما پس از آن دولت اعلام کرد که همسر بو شیلای در این ماجرا نقش داشته.گفته می شود که خانم گو با آقای هیوود بر سر امور مالی اختلاف نظر داشته اند و خانم گو از بیم به خطر افتادن پسرش آقای هیوود را مسموم کرده است.

اما برخی از چینی ها نسبت به زمان اعلام ای اتهامات انتقاد دارند و می گویند هدف مقامات این بوده که توجهات را از سیل مرگبار اخیر پکن منحرف کنند.[۴]

منابع