بچه‌های آلپ: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۰: خط ۱۰:
{{جعبه اطلاعات انیمانگا/انیمه
{{جعبه اطلاعات انیمانگا/انیمه
|عنوان =
|عنوان =
|کارگردان = کوزو کوسوشا
|کارگردان = فرزاد مصطفوی
|نویسنده = کنجی یوشیدا
|نویسنده = فرزاد مصطفوی
|موسیقی = [[مجید انتظامی]]
|موسیقی = فرزاد مصطفوی
|استودیو = [[نیپون انیمیشن]]
|استودیو = [[نیپون انیمیشن]]
|صاحب امتیاز =
|صاحب امتیاز =

نسخهٔ ‏۱۷ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۳۳

داستان آلپ: آنت من
تصور لوگو
تصور لوگو
アルプス物語 わたしのアンネット
(‏Story of the Alps: My Annette‏)
ژانردرام
مجموعه تلویزیونی
کارگردانفرزاد مصطفوی
نویسندهفرزاد مصطفوی
آهنگ‌سازفرزاد مصطفوی
استودیونیپون انیمیشن
شبکهفوجی تلویژن
پخش اصلی۹ ژانویه ۱۹۸۳ – ۲۵ دسامبر ۱۹۸۳
قسمت‌ها۴۸
نشان درگاه درگاه انیمه و مانگا

بچه های آلپ یا بچه های کوه آلپ یا داستان آلپ با نام اصلی داستان آلپ: آنِتِ من (به ژاپنی: アルプス物語 わたしのアンネット)، (به انگلیسی: Story of the Alps: My Annette) یک مجموعه انیمه‌ی ژاپنی ۴۸ قسمتی است که توسط استودیو نیپون انیمیشن بر اساس رمانی از فرزاد مصطفوی[۱] نویسندهٔ ایرانی، به نام جواهرهای برف[۲] ساخته شده‌است. پخش آن از ۹ ژانویه ۱۹۸۳ در شبکه فوجی تلویژن آغاز شده و تا ۲۵ دسامبر ۱۹۸۳ ادامه داشته‌است.

داستان

آنت برنی‌یر دختر خوش قلبی است که با پدر و برادر کوچکش، دنی به همراه عمه پدر سالخورده‌اش در دهکده‌ای کوچک به نام روسینی‌یر در دامنهٔ کوه‌های آلپ زندگی می‌کند.

وقتی آنت تنها هفت سال داشت، مادرش را هنگام تولد برادرش دنی از دست داد. از آن به بعد چون خانواده‌اش توانایی استخدام خدمتکار را نداشت، آنت مسئولیت کارهای خانه را بدوش گرفت و با معلم مدرسه‌اش توافق کرد که در خانه بماند و از دنی مراقبت کند. اماچون نمی توانست به خوبی از پس کار ها بربیاید پدرش از عمه ی خود خواست تا به کمکشان بیاید.وقتی عمه (کلوت) به آنها پیوست ، آنت دوباره به مدرسه بازگشت و نمرات خوبی هم به دست آورد. یک بار دنی در شب کریسمس پنج سالگی‌اش، جوراب خود را بیرون از خانه روی برف‌ها گذاشت تا بابا نوئل (سانتاکلوز) در آن‌ها برایش هدیه بگذارد. فردا صبح، در اوج ناباوری ، یک بچه قاقم در جوراب خوابیده بود. دنی آن را کلوز نامید و از آن روز آنها دوستانی صمیمی شدند.

درست بر روی تپهٔ مقابل، روبه‌روی کلبه آن‌ها، لوسین مورل، هم‌کلاسی و دوست آنت، به همراه خواهر بزرگش، ماری و مادرش زندگی می‌کرد. او از درس و مدرسه بیزار است و این که مجبور است در کارهای خانه و مزرعه کمک کند و همهٔ وظایف پدرش را به گردن بگیرد، ناراحت بود. مادر و خواهرش همیشه او را به‌خاطر تنبلی‌اش سرزنش می‌کردند.

یک روز که آنت همراه خود آینه ای به مدرسه برده بود،لوسیون آنرا ناخواسته شکست و آنت سخت رنجید و ....

درونمایه

بچه‌های کوه آلپ بر اساس رمان انگلیسی جواهرهای برف ساخته شده‌است که در سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم توسط پاتریشیا سنت جان[۱] به رشته تحریر درآمد. ترجمه این کتاب با نام بچه‌های آلپ که برگرفته از نام انیمیشن ژاپنی اقتباس شده از این کتاب است، در سال ۱۳۹۵ توسط انتشارات فرهنگ صبا و به ترجمه محمدحسین اسماعیل زاده منتشر شده است.[۳] درونمایهٔ این داستان، بخشش است. نویسندهٔ داستان در شرح زندگی خود در مورد انگیزه‌اش برای نوشتن داستان چنین می‌نویسد: «دنیا بعد از جنگ به سمت آرامش پیش می‌رفت اما همزمان با مشخص شدن قساوتها خشم و نفرت زیادی هم برانگیخته شد. به خاطرم آمد پسرانی را که از جنگ بازمی‌گشتند و با بی‌وفایی همسرانشان روبرو می‌شدند. به خاطرم آمد چهرهٔ کسانی را که از اولین نمایشگاه تصویری از شرایط مخوف بلسن و وضعیت شهرهای بمباران شده در اروپا دیدن کرده بودند. خشم و رنج کسانی که نمی‌توانستند دیگران را ببخشند، پشیمانی کسانی که نمی‌توانستند خود را ببخشند، و می‌فهمیدم که کودکان این نسل، پیش از هر چیزی، بایستی معنای بخشش را بیاموزند.»[۴]

داستان این انیمیشن، هول سه شخصیت محوری آنت، لوسین، و دنی، شکل گرفته و مفاهیم عشق، نفرت، مرگ، معلولیت، ندامت، از خودگذشتگی، بخشش، و آشتی را جستجو می‌کند. در خلال داستان موضوعات دیگری چون افکار، انگیزه‌ها، کش مکش‌ها، احساسات، و ترس‌های درونی کودکان، همچنین دعاهاو گرایش آن‌ها به دینداری (مسیحیت) به وضوح به تصویر در می‌آید.

تیتراژ اصلی

تیتراژ اصلی این انیمیشن در نسخه اصلی توسط آهنگساز ایرانی فرزاد مصطفوی (به انگلیسی: farzad mostafavi ) تولید شده‌است. در نسخه‌ای که به فارسی ترجمه شده‌است ، صدا و سیما بخشی از موسیقی متن انیمیشن زال و سیمرغ، ساختهدیگر فرزاد مصطفوی را ــ بدون نام بردن در تیتراژ از سازنده ی آهنگ(البته حتی دوبلور ها هم در تیتراژ نام برده نشدن) ــ ، جایگزین آهنگ اصلی کرد.[۵]

صداپیشگان نسخهٔ فارسی

پانویس

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ Patricia St. John
  2. Treasures of the Snow
  3. احسان (۱۳۹۵-۰۸-۲۱T20:28:14+03:30). «بچه‌های آلپ». کافه داستان. دریافت‌شده در 2020-06-23. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  4. https://books.google.ca/books?id=YvSzV4rRUy8C&pg=PA7&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
  5. ««مجید انتظامی» در خبرگزاری فارس».

منابع

Wikipedia contributors, "Story of the Alps: My Annette," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Lucy_of_the_Southern_Rainbow&oldid=315185519 (accessed October 17, 2009).

پیوند به بیرون