ایل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Parpars (بحث | مشارکت‌ها)
لینک
Parpars (بحث | مشارکت‌ها)
تکمیل محتوا
خط ۱: خط ۱:
'''ایل''' در جامعه [[عشایر]] ایران عبارت است از اتحادیه‌ای سیاسی متشکل از تیره‌ها و طوایف [[عشایر]]ی که به اتکای وابستگی‌های خویشاوندی (نسبی، سببی و آرمانی) یا در برهه زمانی خاص، بنا به مصالح و ضرورت‌های سیاسی و اجتماعی با هم متحد شده و تشکیل یک ایل را می‌دهند. معمولاً ایلات دارای سرزمین و قلمرو ایلی خاص خود بوده و تحت رهبری و مدیریت شخصی با سمت [[ایلخان]] یا ایل بیگ اداره می‌شدند.<ref>فصلنامه ذخایر انقلاب ناشر سازمان امور عشایر ایران شماره ۳ سال ۱۳۶۹</ref>
'''ایل''' در جامعه [[عشایر]] ایران عبارت است از اتحادیه‌ای سیاسی متشکل از تیره‌ها و طوایف [[عشایر]]ی که به اتکای وابستگی‌های خویشاوندی (نسبی، سببی و آرمانی) یا در برهه زمانی خاص، بنا به مصالح و ضرورت‌های سیاسی و اجتماعی با هم متحد شده و تشکیل یک ایل را می‌دهند. معمولاً ایلات دارای سرزمین و قلمرو ایلی خاص خود بوده و تحت رهبری و مدیریت شخصی با سمت [[ایلخان]] یا ایل بیگ اداره می‌شدند.<ref>فصلنامه ذخایر انقلاب ناشر سازمان امور عشایر ایران شماره ۳ سال ۱۳۶۹</ref> ایلات بزرگ ایران از جمله [[ایل قشقایی]] و [[ایل بختیاری]] و [[ایل شاهسون]] هستند.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۳ فوریهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۶:۴۱

ایل در جامعه عشایر ایران عبارت است از اتحادیه‌ای سیاسی متشکل از تیره‌ها و طوایف عشایری که به اتکای وابستگی‌های خویشاوندی (نسبی، سببی و آرمانی) یا در برهه زمانی خاص، بنا به مصالح و ضرورت‌های سیاسی و اجتماعی با هم متحد شده و تشکیل یک ایل را می‌دهند. معمولاً ایلات دارای سرزمین و قلمرو ایلی خاص خود بوده و تحت رهبری و مدیریت شخصی با سمت ایلخان یا ایل بیگ اداره می‌شدند.[۱] ایلات بزرگ ایران از جمله ایل قشقایی و ایل بختیاری و ایل شاهسون هستند.

منابع

  1. فصلنامه ذخایر انقلاب ناشر سازمان امور عشایر ایران شماره ۳ سال ۱۳۶۹