صنعت تلویزیون در ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Hamid Hassani (بحث | مشارکت‌ها)
جز جایگزینی با اشتباه‌یاب: هنک‌کنگ⟸هنگ‌کنگ
خط ۱۶: خط ۱۶:


=== بزرگترین صادرکنندگان تلویزیون به ایران ===
=== بزرگترین صادرکنندگان تلویزیون به ایران ===
در سال [[۱۳۹۴ (خورشیدی)]] ایران بازاری مناسب برای تلویزیون‌های رنگی متعلق به کشورهای [[اقتصاد کره جنوبی|جمهوری کره]]، [[اقتصاد آلمان|آلمان]]، [[امارات متحده عربی]]، [[اقتصاد چین|چین]]، [[اقتصاد دانمارک|دانمارک]]، [[اقتصاد هنگ کنگ|هنک‌کنگ]]، [[اقتصاد عراق|عراق]] و [[اقتصاد ترکیه|ترکیه]] بوده‌است.
در سال [[۱۳۹۴ (خورشیدی)]] ایران بازاری مناسب برای تلویزیون‌های رنگی متعلق به کشورهای [[اقتصاد کره جنوبی|جمهوری کره]]، [[اقتصاد آلمان|آلمان]]، [[امارات متحده عربی]]، [[اقتصاد چین|چین]]، [[اقتصاد دانمارک|دانمارک]]، [[اقتصاد هنگ کنگ|هنگ‌کنگ]]، [[اقتصاد عراق|عراق]] و [[اقتصاد ترکیه|ترکیه]] بوده‌است.


=== سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) ===
=== سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) ===
خط ۲۴: خط ۲۴:


=== فروشندگان تلویزیون به ایران ===
=== فروشندگان تلویزیون به ایران ===
بر اساس آمارها صادرات تلویزیون به ایران از طریق کشورهایی مانند کره جنوبی، آلمان، امارات، چین، دانمارک، هنک‌کنگ و ترکیه صورت می‌گیرد.
بر اساس آمارها صادرات تلویزیون به ایران از طریق کشورهایی مانند کره جنوبی، آلمان، امارات، چین، دانمارک، هنگ‌کنگ و ترکیه صورت می‌گیرد.


== تاریخ ==
== تاریخ ==

نسخهٔ ‏۱۸ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۲۳:۲۱


صنعت تولید تلویزیون در ایران دارای قدمتی بیش از پنجاه سال است (تاریخ نگارش ماه بهمن ۱۳۹۵) و ایران از سال ۱۳۴۳ (خورشیدی) درحال تولید تلویزیون است.

با وجود اینکه در چشم‌انداز توسعه صنعت لوازم‌خانگی ایران در افق سال ۱۴۰۴ دستیابی به نام تجاری معتبر در جهان با سالیانه صادرات ۳ میلیارد دلاری در صنعت لوازم‌خانگی مدنظر قرار گرفته‌است اما مروری بر آمارهای رسمی گویای آن است که در حوزه تولید انواع «تلویزیون»، ایران جایگاه چندان مناسبی نداشته و حتی تولید آن به نیمی از ظرفیت موجود هم نمی‌رسد.

ایجاد حداقل «یک» نام و نشان و تجاری در سطح بین‌الملل و افزایش صادرات از اهداف کلی افق سال ۱۴۰۴ در صنعت لوازم‌خانگی ایران است.

آمارها

بر اساس آمارهای جهانی رتبه صادرات و واردات تلویزیون ایران در سال ۲۰۱۴ اعلام شده‌است که رتبه صادرات تلویزیون ایران، در آن سال، ۶۸ بوده و به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۵ میلادی، ایران درحالیکه در حوزه واردات تلویزیون رتبه ۲۳ را به خود اختصاص داده اما در زمینه صادرات انواع تلویزیون در رتبه ۱۴۷ جهان قرار گرفته‌است، بدین معنی که ۱۴۶ کشور جهان در زمینه تولید و صادرات تلویزیون از ایران پیش‌تر هستند.

در سال ۲۰۱۵ مجموع صادرات تلویزیون در دنیا درآمدی بیش از «۵۱٫۴ میلیارد دلار» برای صادر کنندگان آن داشته‌است، که از این میان سهم صنعت کشور ایران تنها ۰٫۰۰۰۰۰۴میلیارد دلار بود.

بزرگترین صادرکنندگان تلویزیون در جهان

در حوزه صادرات انواع تلویزیون کشورهای مکزیک، چین و اسلواکی در رده‌های اول تا سوم قرار گرفته‌اند؛ و همچنین کشورهای لهستان، مالزی، مجارستان، ترکیه، کره جنوبی، آمریکا و جمهوری چک دیگر کشورهایی هستند که رتبه‌های چهارم تا دهم این جدول را به خود اختصاص می‌دهند.

بزرگترین صادرکنندگان تلویزیون به ایران

در سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) ایران بازاری مناسب برای تلویزیون‌های رنگی متعلق به کشورهای جمهوری کره، آلمان، امارات متحده عربی، چین، دانمارک، هنگ‌کنگ، عراق و ترکیه بوده‌است.

سال ۱۳۹۴ (خورشیدی)

تا پایان سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) ظرفیت تولید انواع تلویزیون در ایران بیش از سه میلیون و ۳۳۵ هزار دستگاه بود، اما در نهایت از این ظرفیت تنها یک میلیون و ۳۹۷ هزار دستگاه تولید شد، و در نتیجه بخش قابل توجهی از این ظرفیتِ موجود بلااستفاده باقی‌ماند، به قسمی که حتی ظرفیت تولید در سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) در قیاس با سال قبل‌از آن، یعنی، سال ۱۳۹۳ (خورشیدی) که تولیدات این بخش یک میلیون و ۹۲۱هزار دستگاه بود، کاهش قابل توجهی را متحمل شد. در سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) صادرات انواع تلویزیون ایرانی حدود یک صدم میلیون دلار بوده‌است. اما صادرات این اقلام در شرایطی رخ می‌دهد که اعداد و ارقام «واردات» ایران در این حوزه‌ها به مراتب بالاتر است.

به عنوان مثال طبق آمارهای ارائه شده تا پایان ۱۱ ماهه اول ۱۳۹۴ (خورشیدی) بیش از «۵۰۰ هزار دلار» تلویزیون به ایران واردات شده‌است؛ و در کنار این رقم به‌علاوه رقمی به مراتب بالاتر نیز، برای واردات انواع «نمایشگرهای تخت» دیگر صرف شده‌است و هفت میلیون دلار دیگر صرف واردات این بخش شده‌است، و البته در سال ۱۳۹۳ (خورشیدی) نیز رقمِ «۱۱ میلیون دلار» واردات تلویزیون به ایران صورت‌گرفته‌است.

فروشندگان تلویزیون به ایران

بر اساس آمارها صادرات تلویزیون به ایران از طریق کشورهایی مانند کره جنوبی، آلمان، امارات، چین، دانمارک، هنگ‌کنگ و ترکیه صورت می‌گیرد.

تاریخ

سابقه فعالیت صنعت لوازم‌خانگی در ایران به بیش از ۵۰ سال می‌رسد و در سال ۱۳۴۱ (خورشیدی) نخستین کارخانه به منظور تولید و مونتاژ رادیو و تلویزیون در ایران بنیان‌گذاری شد و مروری بر تاریخچه «صنعت صوتی و تصویری ایران» گویای آن است که در سال «۱۳۴۸ (خورشیدی)» در ایران حدود «هشت تولیدکنندهٔ داخلی» با کمکِ دارندگان دانشِ خارجی از آمریکا، اروپا و ژاپن، «تولید تلویزیون» را شروع کردند؛ و همچنین در مراحل بعدی، این تولیدکنندگان تلویزیونِ ایرانی، تولید و ساخت اولین «تلویزیون‌های رنگی» را در سال ۱۳۵۵ (خورشیدی) آغاز کردند.

استان‌های قطب تولید تلویزیون در ایران

در خرداد ۱۳۹۶ در کشور ایران، استان‌های مختلفی در حوزه تولید تلویزیون فعالیت دارند که استان تهران با اختصاص ۵۹٫۸درصد از کل تولیدات کشور ایران در جایگاه نخست قرار گرفت، و پس از آن کرمان با تولید ۲۸٫۷درصد از تولیدات کل تلویزیون ایران در جایگاه دوم ایستاد. همچنین استان‌های البرز و اصفهان به ترتیب ۶٫۳ و ۵٫۲ درصد از کل تولیدات تلویزیون کشور ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

بازار صادراتی تلویزیون‌های ایرانی

در سال‌های پیش از سال ۱۳۹۴ (خورشیدی)، کشورهای افغانستان، کره جنوبی و مولداوی از جمله خریدارانِ تلویزیون‌های ایرانی بوده‌اند، ولی بر اساس گزارش آمارها در سال ۱۳۹۴ (خورشیدی) تلویزیون‌های ایرانی به‌طور عمده در کشور عراق به فروش رسیده‌اند و صادرات تلویزیون‌های ایرانی به عراق بوده‌است.

منابع

  • ««تلویزیون» چگونه وارد ایران شد؟». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۲-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  • «همه چیز دربارهٔ تولید و صادرات تلویزیون‌های ایرانی». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۶-۱۶. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  • «مروری بر وضعیت صادرات و واردات لوازم خانگی ایران». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۶-۰۶. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  • «رتبه۱۴۷ ایران در صادرات تلویزیون به دنیا». اقتصاد آنلاین. ۲۰۱۹-۰۱-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  • «خیز ایران برای نفوذ در بازار لوازم خانگی جهان». tejaratonline.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  • «خطر تعطیلی صنعت ۵۰ ساله ساخت تلویزیون در ایران/ چه کسی از نابودی آن سود می‌برد؟». اقتصاد آنلاین. ۲۰۱۹-۰۱-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.