عسکر آقایف: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Rezabot (بحث | مشارکت‌ها)
FreshmanBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ←‏top: اصلاح فاصله مجازی + اصلاح نویسه با ویرایشگر خودکار فارسی
خط ۲۰: خط ۲۰:
'''عسکر آقایف''' در دهم نوامبر ۱۹۴۴ در دهکده قزل بیرق در شمال [[قرقیزستان]] به دنیا آمد. او کوچکترین پسر از پنج فرزند خانواده‌ای دهقان بود.
'''عسکر آقایف''' در دهم نوامبر ۱۹۴۴ در دهکده قزل بیرق در شمال [[قرقیزستان]] به دنیا آمد. او کوچکترین پسر از پنج فرزند خانواده‌ای دهقان بود.


آقایف در تاریخ ۲۷ اکتبر ۱۹۹۰ به عنوان نخستین رئیس جمهوری سوسیالیستی شوروی قرقیزستان انتخاب شد. پس از تجزیه [[اتحاد جماهیر شوروی]] نیز او به کار خود به عنوان رئیس جمهوری قرقیزستان ادامه داد. وی در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۵ در نتیجه تظاهرات و ناآرامی‌های موسوم به [[انقلاب گل لاله]] از قدرت کنار رفت.
آقایف در تاریخ ۲۷ اکتبر ۱۹۹۰ به عنوان نخستین رئیس‌جمهوری سوسیالیستی شوروی قرقیزستان انتخاب شد. پس از تجزیه [[اتحاد جماهیر شوروی]] نیز او به کار خود به عنوان رئیس‌جمهوری قرقیزستان ادامه داد. وی در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۵ در نتیجه تظاهرات و ناآرامی‌های موسوم به [[انقلاب گل لاله]] از قدرت کنار رفت.


آقایف در رشته فیزیک تحصیل کرده است و عضو [[آکادمی علوم روسیه]] و [[آکادمی علوم نیویورک]] است. وی در حال حاضر به عنوان محقق ارشد مؤسسه تحقیقات ریاضی سیستم‌های پیچیده پریگونین در [[دانشگاه دولتی مسکو]] کار می‌کند.<ref>[http://www.epjst-journal.org/index.php?option=com_article&access=standard&Itemid=129&url=/articles/epjst/abs/2012/05/epjst205020/epjst205020.html]</ref> او به همراه [[آندری کاراطایف]] و گئورگ مالینتسکی هماهنگ کننده برنامهٔ «تحلیل سیسامی و مدلسازی ریاضی دینامیک‌های جهان» در آکادمی علوم روسیه است.<ref>[http://cliodynamics.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=43]</ref>
آقایف در رشته فیزیک تحصیل کرده‌است و عضو [[آکادمی علوم روسیه]] و [[آکادمی علوم نیویورک]] است. وی در حال حاضر به عنوان محقق ارشد مؤسسه تحقیقات ریاضی سیستم‌های پیچیده پریگونین در [[دانشگاه دولتی مسکو]] کار می‌کند.<ref>[http://www.epjst-journal.org/index.php?option=com_article&access=standard&Itemid=129&url=/articles/epjst/abs/2012/05/epjst205020/epjst205020.html]</ref> او به همراه [[آندری کاراطایف]] و گئورگ مالینتسکی هماهنگ کننده برنامهٔ «تحلیل سیسامی و مدلسازی ریاضی دینامیک‌های جهان» در آکادمی علوم روسیه است.<ref>[http://cliodynamics.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=43]</ref>


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۱۳ نوامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۵:۵۴

عسکر آقایف
رئیس‌جمهور قرقیزستان
دوره مسئولیت
۲۷ اکتبر ۱۹۹۰ – ۲۴ مارس ۲۰۰۵
نخست‌وزیرNasirdin Isanov
Andrei Iordan (کفیل)
Tursunbek Chyngyshev
Almanbet Matubraimov (کفیل)
Apas Jumagulov
Kubanychbek Jumaliyev
Boris Silayev (کفیل)
Jumabek Ibraimov
Boris Silayev (کفیل)
Amangeldy Muraliyev
قربان‌بیگ باقی‌یف
Nikolai Tanayev
پس ازایجاد پست
پیش ازIshenbai Kadyrbekov (کفیل)
اطلاعات شخصی
زاده۱۰ نوامبر ۱۹۴۴ ‏(۷۹ سال)
Kyzyl-Bairak, جمهوری سوسیالیستی قرقیزستان شوروی، اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی
ملیتقرقیز
حزب سیاسیفعال سیاسی مستقل
همسر(ان)Mayram Akayeva
فرزندان۲ پسر و ۲ دختر

عسکر آقایف در دهم نوامبر ۱۹۴۴ در دهکده قزل بیرق در شمال قرقیزستان به دنیا آمد. او کوچکترین پسر از پنج فرزند خانواده‌ای دهقان بود.

آقایف در تاریخ ۲۷ اکتبر ۱۹۹۰ به عنوان نخستین رئیس‌جمهوری سوسیالیستی شوروی قرقیزستان انتخاب شد. پس از تجزیه اتحاد جماهیر شوروی نیز او به کار خود به عنوان رئیس‌جمهوری قرقیزستان ادامه داد. وی در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۵ در نتیجه تظاهرات و ناآرامی‌های موسوم به انقلاب گل لاله از قدرت کنار رفت.

آقایف در رشته فیزیک تحصیل کرده‌است و عضو آکادمی علوم روسیه و آکادمی علوم نیویورک است. وی در حال حاضر به عنوان محقق ارشد مؤسسه تحقیقات ریاضی سیستم‌های پیچیده پریگونین در دانشگاه دولتی مسکو کار می‌کند.[۱] او به همراه آندری کاراطایف و گئورگ مالینتسکی هماهنگ کننده برنامهٔ «تحلیل سیسامی و مدلسازی ریاضی دینامیک‌های جهان» در آکادمی علوم روسیه است.[۲]

منابع