کافتر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
FreshmanBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز اصلاح فاصله مجازی + اصلاح نویسه با استفاده از AWB
FreshmanBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ←‏top: اصلاح فاصله مجازی + اصلاح نویسه، replaced: وهمچنین ← و همچنین با ویرایشگر خودکار فارسی
خط ۱: خط ۱:
'''روستای کافتر''' یکی از روستاهای توابع [[شهرستان اقلید]] در شمال [[استان فارس]] و در جنوب شهرستان اقلید است<ref>{{یادکرد وب| نشانی = http://www.ensani.ir/fa/content/327152/default.aspx| عنوان = شناسایی و تحلیل قابلیت‌های اکوتوریستی دریاچه کافتر به روش SWOT| ناشر = پرتال جامع علوم انسانی}}</ref> که حدود ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد. این روستا در جنوب اقلید واقع شده و یک دریاچه نیز با نام همین روستا «دریاچه کافتر» در کنار روستا واقع شده‌است. شغل اهالی روستا کشاورزی و دامداری بوده که عمدتاً به کاشت محصولات صیفی و حبوبات همچون گندم، جو، عدس، نخود، ذرت، لوبیا وهمچنین چغندر قند می‌پردازند. اهالی روستا عموماً از طایفه کردشولی می‌باشند که در تقسیمات جمعیتی کشور در ایل خمسه تقسیم بندی میگردند.
'''روستای کافتر''' یکی از روستاهای توابع [[شهرستان اقلید]] در شمال [[استان فارس]] و در جنوب شهرستان اقلید است<ref>{{یادکرد وب| نشانی = http://www.ensani.ir/fa/content/327152/default.aspx| عنوان = شناسایی و تحلیل قابلیت‌های اکوتوریستی دریاچه کافتر به روش SWOT| ناشر = پرتال جامع علوم انسانی}}</ref> که حدود ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد. این روستا در جنوب اقلید واقع شده و یک دریاچه نیز با نام همین روستا «دریاچه کافتر» در کنار روستا واقع شده‌است. شغل اهالی روستا کشاورزی و دامداری بوده که عمدتاً به کاشت محصولات صیفی و حبوبات همچون گندم، جو، عدس، نخود، ذرت، لوبیا و همچنین چغندر قند می‌پردازند. اهالی روستا عموماً از طایفه کردشولی می‌باشند که در تقسیمات جمعیتی کشور در ایل خمسه تقسیم بندی میگردند.


== مکان‌های زیارتی و سیاحتی ==
== مکان‌های زیارتی و سیاحتی ==

نسخهٔ ‏۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۳:۱۸

روستای کافتر یکی از روستاهای توابع شهرستان اقلید در شمال استان فارس و در جنوب شهرستان اقلید است[۱] که حدود ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد. این روستا در جنوب اقلید واقع شده و یک دریاچه نیز با نام همین روستا «دریاچه کافتر» در کنار روستا واقع شده‌است. شغل اهالی روستا کشاورزی و دامداری بوده که عمدتاً به کاشت محصولات صیفی و حبوبات همچون گندم، جو، عدس، نخود، ذرت، لوبیا و همچنین چغندر قند می‌پردازند. اهالی روستا عموماً از طایفه کردشولی می‌باشند که در تقسیمات جمعیتی کشور در ایل خمسه تقسیم بندی میگردند.

مکان‌های زیارتی و سیاحتی

در فاصله ۷۹ کیلومتری شهر اقلید و در دو کیلومتری روستا، امامزاده سیدمحمد از نوادگان حضرت ابالفضل قرار دارد و در طول سال به‌ویژه در فصل تابستان پذیرای زوار از نقاط دور و نزدیک کشور است.[۲]

گنبد و بارگاه امامزاده سید محمد از نوادگان حضرت ابالفضل در کافتر در جنوب شهرستان اقلید استان فارس

بازسازی گنبد و بارگاه این امامزاده به همت سید محمدعلی موحد ابطحی انجام شده‌است.[۳][۴][۵]

از جاذبه‌های گردشگری و منحصر به فرد این منطقه می‌توان به دو چشمه آبی اشاره نمود که از زیر بقعه امامزاده می‌گذرند و باور مردم منطقه این است که با توجه به خشکسالی‌های اخیر، وجود مبارک این امامزاده در خاک آن جا باعث دوام و جریان این چشمه‌ها بوده‌است.[۶] در جوار امامزاده دومین دریاچه آب شیرین پس از دریاچه پریشان قرار دارد که زیستگاه طبیعی پرندگان مهاجر و محل پرورش ماهی‌های کپور و آمور به‌شمار می‌رود.[۷]

منابع

  1. «شناسایی و تحلیل قابلیت‌های اکوتوریستی دریاچه کافتر به روش SWOT». پرتال جامع علوم انسانی.
  2. «رونمایی از طرح جامع امامزاده «سید محمد» اقلید». خبرگزاری فارس.
  3. «زندگینامه آیت الله سید محمدباقر موحد ابطحی». پرتال جامع شهرستان اقلید.
  4. «آیت‌الله سید محمدباقر موحد ابطحی درگذشت». آفتاب.
  5. «آیت‌الله سید محمدباقر موحد ابطحی درگذشت». خبرگزاری شفقنا.
  6. «سخاوت چشمه‌های حرم مطهر امامزاده سید محمد اقلید». خبرگزاری رسا. دریافت‌شده در آذرماه 1394. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  7. «بررسی تنوع گونه‌ای پرندگان آبزی و کنارآبچر تالاب کافتر استان فارس». پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی.