مجلس اعلای اسلامی عراق: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۸: خط ۱۸:
|}
|}


'''مجلس اعلای اسلامی عراق''' که پیشتر '''مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق''' نام داشت یک حزب سیاسی [[عراق]]ی است. مجلس اعلا در سال ۱۳۶۱ با هدف سرنگونی حکومت [[صدام حسین]] توسط سیاست‌مداران و روحانیون عراقی مقیم [[ایران]] تأسیس شد و پس از سرنگونی این حکومت توسط [[ائتلاف ضد ترور]] در سال ۱۳۸۲ به عنوان مهمترین حزب در عراق پسا صدام مطرح شد، در سال‌های اخیر هرچند نفوذ آن به تدریج کاهش یافته اما هنوز بزرگترین حزب در [[مجلس نمایندگان عراق]] است و کنترل وزارتخانه‌های حساسی را در اختیار دارد. مجلس اعلا سازمان‌های خیریه، مدارس و کتابخانه‌هایی را نیز در کشور اداره می‌کند.
'''مجلس اعلای اسلامی عراق''' که پیشتر '''مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق''' نام داشت یک حزب سیاسی [[عراق]]ی است. مجلس اعلا در سال ۱۳۶۱ با هدف سرنگونی حکومت [[صدام حسین]] توسط سیاست‌مداران و روحانیون عراقی مقیم [[ایران]] تأسیس شد و پس از سرنگونی این حکومت توسط [[ائتلاف ضد ترور]] در سال ۱۳۸۲ به عنوان مهمترین حزب در عراق پسا صدام مطرح شد، در سال‌های اخیر هرچند نفوذ آن به تدریج کاهش یافته اما هنوز بزرگترین حزب در [[مجلس نمایندگان عراق]] است و کنترل وزارتخانه‌های حساسی را در اختیار دارد. مجلس اعلا سازمان‌های خیریه، مدارس و کتابخانه‌هایی را نیز در کشور اداره می‌کند.<ref>[http://topics.nytimes.com/topics/reference/timestopics/organizations/s/supreme_iraqi_islamic_council/index.html Supreme Iraqi Islamic Council] نیوورک تایمز</ref>


خانواده حکیم نقش محوری در تأسیس مجلس اعلا ایفا کرده‌اند. هرچند در اوایل تأسیس این سازمان ریاست آن برعهده [[سید محمود هاشمی]] بود اما پس از ۳۰ ماه [[محمدباقر حکیم]] ریاست آن را برعهده گرفت و پس از ترور او در سال ۱۳۸۲ [[عبدالعزیز حکیم]] برادرش به ریاست این مجلس رسید. با مرگ وی در سال ۱۳۸۸ ریاست مجلس اعلا به [[عمار حکیم]] واگذار شده است.
خانواده حکیم نقش محوری در تأسیس مجلس اعلا ایفا کرده‌اند. هرچند در اوایل تأسیس این سازمان ریاست آن برعهده [[سید محمود هاشمی]] بود اما پس از ۳۰ ماه [[محمدباقر حکیم]] ریاست آن را برعهده گرفت<ref>[http://www.hamshahrionline.ir/HAMNEWS/1382/820126/world/intep.htm نگاهی به تاریخچه، سوابق و گرایش مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق] صفاءالدین ترابیان، روزنامه همشهری، ۲۶ فروردين ۱۳۸۲ </ref> و پس از ترور او در سال ۱۳۸۲ [[عبدالعزیز حکیم]] برادرش به ریاست این مجلس رسید. با مرگ وی در سال ۱۳۸۸ ریاست مجلس اعلا به [[عمار حکیم]] واگذار شده است.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۶ سپتامبر ۲۰۰۹، ساعت ۲۱:۴۵

المجلس الأعلى الإسلامي العراقي
مجلس اعلای اسلامی عراق
پرونده:Sciri logo.jpg
رهبر عمار حکیم
تاسیس ۱۹۸۲
ایدئولوژی سیاسی اسلام‌گرایی
دین اسلام (شیعه)
ملیت عراقی
وب‌گاه www.almejlis.org

مجلس اعلای اسلامی عراق که پیشتر مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق نام داشت یک حزب سیاسی عراقی است. مجلس اعلا در سال ۱۳۶۱ با هدف سرنگونی حکومت صدام حسین توسط سیاست‌مداران و روحانیون عراقی مقیم ایران تأسیس شد و پس از سرنگونی این حکومت توسط ائتلاف ضد ترور در سال ۱۳۸۲ به عنوان مهمترین حزب در عراق پسا صدام مطرح شد، در سال‌های اخیر هرچند نفوذ آن به تدریج کاهش یافته اما هنوز بزرگترین حزب در مجلس نمایندگان عراق است و کنترل وزارتخانه‌های حساسی را در اختیار دارد. مجلس اعلا سازمان‌های خیریه، مدارس و کتابخانه‌هایی را نیز در کشور اداره می‌کند.[۱]

خانواده حکیم نقش محوری در تأسیس مجلس اعلا ایفا کرده‌اند. هرچند در اوایل تأسیس این سازمان ریاست آن برعهده سید محمود هاشمی بود اما پس از ۳۰ ماه محمدباقر حکیم ریاست آن را برعهده گرفت[۲] و پس از ترور او در سال ۱۳۸۲ عبدالعزیز حکیم برادرش به ریاست این مجلس رسید. با مرگ وی در سال ۱۳۸۸ ریاست مجلس اعلا به عمار حکیم واگذار شده است.

منابع

  1. Supreme Iraqi Islamic Council نیوورک تایمز
  2. نگاهی به تاریخچه، سوابق و گرایش مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق صفاءالدین ترابیان، روزنامه همشهری، ۲۶ فروردين ۱۳۸۲