سوژه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز Wikimostafa صفحهٔ سوبژه را به سوژه که تغییرمسیر بود منتقل کرد: ابتدا در صفحه بحث مطرح کنید؛ این واژه معمولاً در برابر ابژه به کار می‌رود
Sujet
خط ۱: خط ۱:
'''سوبژه''' {{انگلیسی|Subject}}، در [[فلسفه]]، موجودی دارای [[آگاهی ذاتی]] و یا [[تشخص]] منحصر به فرد است که [[ابژه|اُبژِه]] را مشاهده می‌کند. سوبژه مشاهده کننده و ابژه مشاهده شونده است. این مفهوم اهمیت بسیاری در [[فلسفه قاره‌ای]] دارد. در جایی که سوبژه یک اصطلاح مرکزی برای بحث درباره استقلال و ماهیت بشر است. رجوع به سوبژه به عنوان تنها تکیه‌گاه درک ذهنی برای حذف شکّیات در فلسفه اوّلین بار توسط [[دکارت]] مطرح شد و بعدها سوبژه جایگاه تثبیت‌شده‌ای در مباحث فلسفه و [[روان‌شناسی]] پیدا کرد.
'''سوژه''' {{فرانسوی|Sujet}}، در [[فلسفه]]، موجودی دارای [[آگاهی ذاتی]] و یا [[تشخص]] منحصر به فرد است که [[ابژه|اُبژِه]] را مشاهده می‌کند. سوبژه مشاهده کننده و ابژه مشاهده شونده است. این مفهوم اهمیت بسیاری در [[فلسفه قاره‌ای]] دارد. در جایی که سوبژه یک اصطلاح مرکزی برای بحث درباره استقلال و ماهیت بشر است. رجوع به سوبژه به عنوان تنها تکیه‌گاه درک ذهنی برای حذف شکّیات در فلسفه اوّلین بار توسط [[دکارت]] مطرح شد و بعدها سوبژه جایگاه تثبیت‌شده‌ای در مباحث فلسفه و [[روان‌شناسی]] پیدا کرد.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۰۷:۲۲

سوژه (به فرانسوی: Sujet)، در فلسفه، موجودی دارای آگاهی ذاتی و یا تشخص منحصر به فرد است که اُبژِه را مشاهده می‌کند. سوبژه مشاهده کننده و ابژه مشاهده شونده است. این مفهوم اهمیت بسیاری در فلسفه قاره‌ای دارد. در جایی که سوبژه یک اصطلاح مرکزی برای بحث درباره استقلال و ماهیت بشر است. رجوع به سوبژه به عنوان تنها تکیه‌گاه درک ذهنی برای حذف شکّیات در فلسفه اوّلین بار توسط دکارت مطرح شد و بعدها سوبژه جایگاه تثبیت‌شده‌ای در مباحث فلسفه و روان‌شناسی پیدا کرد.

منابع

  • دکتر کریم مجتهدی، دکارت و فلسفه او، انتشارات امیرکبیر، ۱۳۸۵، تهران.