راه حل نهایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''راه حل نهایی''' {{آلمانی|Die Endlösung}} برنامهٔ [[آلمان نازی]] برای [[کشتار جمعی]] سیستماتیک [[یهودیان اروپایی]] در طول [[جنگ جهانی دوم]] بود که موجب به وقوع پیوستن [[هولوکاست]] شد.
'''راه حل نهایی''' {{آلمانی|Die Endlösung}} برنامهٔ [[آلمان نازی]] برای [[کشتار جمعی]] سیستماتیک [[یهودیان اروپایی]] در طول [[جنگ جهانی دوم]] بود که موجب به وقوع پیوستن [[هولوکاست]] شد. هلوکاست دروغه تمام.
[[هاینریش هیملر]] طراح اصلی آن بود و [[آدولف هیتلر]] آن را راه حل نهایی [[مسئله یهود]] {{آلمانی|die Endlösung der Judenfrage}} نامید.
[[هاینریش هیملر]] طراح اصلی آن بود و [[آدولف هیتلر]] آن را راه حل نهایی [[مسئله یهود]] {{آلمانی|die Endlösung der Judenfrage}} نامید.



نسخهٔ ‏۸ ژوئن ۲۰۱۸، ساعت ۲۱:۰۸

راه حل نهایی (به آلمانی: Die Endlösung) برنامهٔ آلمان نازی برای کشتار جمعی سیستماتیک یهودیان اروپایی در طول جنگ جهانی دوم بود که موجب به وقوع پیوستن هولوکاست شد. هلوکاست دروغه تمام. هاینریش هیملر طراح اصلی آن بود و آدولف هیتلر آن را راه حل نهایی مسئله یهود (به آلمانی: die Endlösung der Judenfrage) نامید.

طراحی و تصمیم‌گیری در مورد این مسئله در سال ۱۹۴۲ در کنفرانس وانزی در عمارتی در نزدیکی برلین اتفاق افتاد و در نهایت منجر به هولوکاست و کشته شدن دو سوم یهودیان اروپا و نود درصد یهودیان لهستان شد.

به گفتهٔ تاریخ نویسان تصمیم‌گیری در مورد مسألهٔ راه حل نهایی به یکباره اتفاق نیوفتاد و نتیجهٔ پیشرفت تدریجی و مداوم بحث‌ها و مطالعات پیرامون «کشتن تمام یهودیان باقی مانده در دست آلمان نازی» در ۲۵ ماه اول شروع جنگ جهانی دوم بوده است. در سال ۱۹۴۰ پس از سقوط فرانسه آدولف آیشمان پیشنهاد نقل مکان و تبعید یهودیان را به فرانسه به عنوان مستعمره آلمان عنوان کرد. اما این پیشنهاد به دلیل هزینه بالای تدارکات لغو شد. به گفتهٔ رائول هیلبرگ، یک سال بعد واحدهای کشتار سیار و پس از آن قطارهای مرگ که یهودیان را به کمپ‌های مجهز به سیستم اجرای راه حل نهایی انتقال می‌داد شروع به کار کردند.

منابع