شهریار پرهیزگار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Rezabot (بحث | مشارکت‌ها)
Rezaasadi13 (بحث | مشارکت‌ها)
افزودن مطلب
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۳۰: خط ۳۰:
| نهاد =
| نهاد =
| نماینده =
| نماینده =
| شناخته‌شده برای = قرائت ''قرآن کریم''
| شناخته‌شده برای = قرائت ''قرآن کریم''
|رشته = ″مهندسی کامپیوتر″
| نقش‌های برجسته =
| نقش‌های برجسته =
| سبک =
| سبک =

نسخهٔ ‏۱۰ اکتبر ۲۰۱۷، ساعت ۱۶:۲۲

شهریار پرهیزکار
شهریار پرهیزگار
پرونده:Parhizgar Shahriar.jpg
استاد شهریار پرهیزگار - قاری قرآن
زادهٔ۲۵ مرداد ۱۳۴۳
تهران ایران ایران
دیگر نام‌هاعلی پرهیزگار
نژادایران
شناخته‌شده برایقرائت قرآن کریم

شهریار پرهیزگار، (زادهٔ ۲۵ مرداد ۱۳۴۳ در تهران) از قاریان شیعه و حافظان ایرانی است. اشتیاق او به آموختن قرآن و جو مذهبی خانواده، یکی از عوامل اصلی در گرایش قرآنی او بوده‌است.[۱]

میل به قرآن در کودکی

او می‌گوید:

میل و اشتیاق درونی به شنیدن نغمات روحانی اعم از دعا و قرآن که به ویژه توسط مادرم در برخی مواقع به شکلی محزون تلاوت می‌شد مرا ترغیب می‌کرد. یکی از تفریحات کودکی من این بود که گوشه‌ای می‌نشستم و برای خودم مسابقه‌ای قرآنی ترتیب می‌دادم و خودم را قاری تجسم می‌نمودم و احساس می‌کردم که از من برای اجرای برنامه دعوت شده و من باید در شروع مسابقه بخوانم، بعد هم با یک لحن و وضعیت خاصی شروع می‌کردم به خواندن و خانواده که این را دیدند بیشتر توجه‌شان جلب شد و مرا به جلسات قرآنی راهنمایی کردند.

شهریار پرهیزگار در سال ۱۳۵۴ که ۹ سال بیشتر نداشت با شنیدن چند تلاوت زیبا از مسابقات جهانی در مالزی که از طریق تلویزیون پخش می‌شد مجذوب تلاوت قرآن شد. بخصوص تلاوت محمد تقی مروت که رتبه نخست آن سال را کسب کردند بر او اثری ویژه گذاشت و زندگی آینده‌اش را در مسیر قرآن رقم زد. آقای شهریار پرهیزگار، روخوانی و روانخوانی و مباحث اجمالی در زمینه تجوید مقدماتی را در محضر استاد ادیب و تجوید و صوت و لحن قرآن کریم را همزمان در جلسات محمد تقی مروت آغاز کرد و سپس با راهنمایی استاد، در جلسات درس استاد مولایی حضور یافت و بدین ترتیب حفظ قرآن را آغاز کرد.

وی اولین بار به صورت رسمی در مسابقات قرآنی که در سال ۱۳۵۶ در مسجد لاله‌زار و در مقابله با رژیم پهلوی برگزار شد به تلاوت پرداخت و در این مراسم که بسیار با شکوه برگزار شد آیاتی از سوره مبارکه یوسف را به زیبایی تلاوت کرد.[۲]

تحصیلات و ازدواج

او پس از دریافت دیپلم، در دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته نرم‌افزار کامپیوتر تحصیل خود را آغاز کرد و مدرک کارشناسی را دریافت نمود و در سال ۱۳۶۹ ازدواج کرد که ثمره این ازدواج دو فرزند به نام‌های فاطمه و مهدیه‌است.

مسابقات

پرونده:استاد پرهیزگار در مسابقات قرآن کریم.jpg
استاد پرهیزگار در مسابقات قرآن کریم

شهریار پرهیزگار قرآن را در طول سه سال در جلسات حفظ استاد مولایی از حفظ کرد و در بسیاری از مسابقات داخلی و خارجی، رتبه‌های ممتاز کسب کرده‌است.

او در سال ۱۳۶۲ در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در حفظ ۱۵ جزء رتبه نخست را کسب کرد؛ همچنین در سال ۱۳۶۴ در حفظ ۲۰ جزء رتبه دوم را در کشور عربستان بدست آورد.

شهریار پرهیزگار در سال ۱۳۶۶ هم در رشتهٔ حفظ کل قرآن در مسابقات بین‌المللی ایران شرکت کرد و رتبه نخست را در این مسابقات از آن خود ساخت. او در سال ۷۱ نیز به رتبه نخست مسابقات کشور عربستان در رشته حفظ کل دست یافت.

شهریار پرهیزگار، شرکت در مسابقات قرآنی را به‌صورت رسمی در سال ۱۳۵۶ در مسجد لاله‌زار آغاز کرد.

اذان

اذانی با صدای شهریار پرهیزگار در آرشیو صدا و سیما موجود است که بر خلاف نوع اذانهای دیگر، استودیویی نیست؛ بلکه در اصل، پیش از اقامۀ یکی از نمازهای جمعه در دانشگاه تهران در سالهای اول دهۀ ۶۰ گفته شده است. مرحوم مرتضایی‌فر (مجری مراسم نماز جمعه) در همان مراسم، یادآور شد که شهریار پرهیزگار پس از موفقیت در حفظ نصف و سپس دوسوم قرآن کریم، هم‌اکنون در حال حفظ کل قرآن کریم است.

در نگاه دیگران

  • محسن قرائتی در مورد ترتیل وی گفته است: «اگر من بهترین تفسیر را بکنم، نمره‌ام ۱۵ است اما اگر کنار شما بخوانید می‌شود ۲۰».[۳]

ترتیل صوتی کل قرآن

دانلود ترتیل (صوتی) کل قرآن کریم با صدای شهریار پرهیزگار

در 6 بخش به صورت فایل فشرده :

پانویس

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «گذری بر 5 دهه زندگی شهریار پرهیزکار/ ماجرای نخستین دیدار با رهبر معظم انقلاب/ نظر قرائتی درباره ترتیل استاد». خبرگزاری فارس. ۱۲ خرداد ۱۳۹۵.
  2. «بزرگداشت استاد «شهریار پرهیزکار» برگزار می‌شود+معرفی». خبرگزاری فارس. ۱۲ خرداد ۱۳۹۵.
  3. «بزرگداشت «شهریار پرهیزگار» برگزار می‌شود». خبرگزاری مهر. ۱۲ خرداد ۱۳۹۵.

منابع

پیوند به بیرون