محمدجلیل عندلیبی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Nomber One Artist (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایشگر دیداری ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز ویرایش Nomber One Artist (بحث) به آخرین تغییری که 151.235.127.102 انجام داده بود واگردانده شد
خط ۱: خط ۱:
محمدجلیل عندلیبی سالم{{جعبه اطلاعات هنرمند موسیقی
{{جعبه اطلاعات هنرمند موسیقی
| نام = محمدجلیل عندلیبی
| نام = محمدجلیل عندلیبی
| تصویر =
| تصویر =
خط ۳۶: خط ۳۶:


== زندگی‌نامه ==
== زندگی‌نامه ==
'''محمدجلیل عندلیبی سالم'''(زاده [[۱۳۳۳]] [[سنندج]]) آهنگساز و نوازنده سنتور اهل ایران است. وی در محلهٔ چهار باغ سنندج متولد شد؛ در خانواده ای پرورش یافت که هم از طرف مادری، یعنی داییش که خوانندهٔ رادیو بود به نام حکمت نوبری و هم از طرف پدری، ایرج عندلیبی که از خواننده‌های خوش صدا و مشهور رادیو و تلویزیون بود، کمک و راهنمایی شد. به همین جهت در ۱۲ سالگی به مدت ۳ سال خواننده فرهنگ و هنر سنندج به سرپرستی حسن کامگار گردید از ۱۵ سالگی نوازندگی سنتور را شروع نمود. وی قبل از رفتن به تهران و شروع تحصیلات آکادمیک، در دبیرستان هدایت ارکستری تشکیل داد که در جشن‌ها شرکت می‌کردند. در سال ۱۳۵۲ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و پیش اساتید بنام همچون نور علی خان برومند، دکتر داریوش صفوت، احمد پژمان، علیرضا مشایخی، هرمز و شاهین فرهت – دکتر تقی مسعودیه و دکتر برکشلی آموزش یافت. عندلیبی به سال ۱۳۵۴ در دانشکدهٔ هنرهای زیبا علاوه بر ساز تخصصی سنتور و ساز الزامی پیانو، ساز دوم فاگوت را زیر نظر استاد پرژرف بلغاری فرا گرفت که باعث گردید عملاً به طور آکادمیک موسیقی کلاسیک غربی را تجربه نماید. در سال ۱۳۵۵ به دعوت دکتر داریوش صفوت وارد تنها مرکز حرفه ای موسیقی سنتی یعنی مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی ایران گردید و ضمن تدریس سنتور، گروه مشتاق یا مولانا را تشکیل داد. ضمناً گروه مولانا ادامهٔ همان ارکستر فوق برنامه دانشگاه تهران بود. وی با خوانندگان بنام ایران مانند [[حمیرا]]، [[شهرام ناظری]] و [[علی‌رضا افتخاری]] همکاری داشته است.
'''محمدجلیل عندلیبی''' (زاده [[۱۳۳۳]] [[سنندج]]) آهنگساز و نوازنده سنتور اهل ایران است. وی در محلهٔ چهار باغ سنندج متولد شد؛ در خانواده ای پرورش یافت که هم از طرف مادری، یعنی داییش که خوانندهٔ رادیو بود به نام حکمت نوبری و هم از طرف پدری، ایرج عندلیبی که از خواننده‌های خوش صدا و مشهور رادیو و تلویزیون بود، کمک و راهنمایی شد. به همین جهت در ۱۲ سالگی به مدت ۳ سال خواننده فرهنگ و هنر سنندج به سرپرستی حسن کامگار گردید از ۱۵ سالگی نوازندگی سنتور را شروع نمود. وی قبل از رفتن به تهران و شروع تحصیلات آکادمیک، در دبیرستان هدایت ارکستری تشکیل داد که در جشن‌ها شرکت می‌کردند. در سال ۱۳۵۲ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و پیش اساتید بنام همچون نور علی خان برومند، دکتر داریوش صفوت، احمد پژمان، علیرضا مشایخی، هرمز و شاهین فرهت – دکتر تقی مسعودیه و دکتر برکشلی آموزش یافت. عندلیبی به سال ۱۳۵۴ در دانشکدهٔ هنرهای زیبا علاوه بر ساز تخصصی سنتور و ساز الزامی پیانو، ساز دوم فاگوت را زیر نظر استاد پرژرف بلغاری فرا گرفت که باعث گردید عملاً به طور آکادمیک موسیقی کلاسیک غربی را تجربه نماید. در سال ۱۳۵۵ به دعوت دکتر داریوش صفوت وارد تنها مرکز حرفه ای موسیقی سنتی یعنی مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی ایران گردید و ضمن تدریس سنتور، گروه مشتاق یا مولانا را تشکیل داد. ضمناً گروه مولانا ادامهٔ همان ارکستر فوق برنامه دانشگاه تهران بود. وی با خوانندگان بنام ایران مانند [[حمیرا]]، [[شهرام ناظری]] و [[علی‌رضا افتخاری]] همکاری داشته است.
کنسرت‌های زیادی در سرتاسر دنیا با گروه مولانا به سرپرستی و آهنگسازی خویش اجرا نموده؛ و به معرفی و شناسایی موسیقی سنتی در تمام دنیا مبادرت ورزید. وی دارای دو فرزند به نام‌های '''سالار''' و '''سانوا''' است. همسر سابق وی، مینو افتاده نیز نوازنده سرشناس ویلن وکمانچه است.
کنسرت‌های زیادی در سرتاسر دنیا با گروه مولانا به سرپرستی و آهنگسازی خویش اجرا نموده؛ و به معرفی و شناسایی موسیقی سنتی در تمام دنیا مبادرت ورزید. وی دارای دو فرزند به نام‌های '''سالار''' و '''سانوا''' است. همسر سابق وی، مینو افتاده نیز نوازنده سرشناس ویلن وکمانچه است.



نسخهٔ ‏۱۲ سپتامبر ۲۰۱۷، ساعت ۲۰:۵۰

محمدجلیل عندلیبی
زاده۱۳۳۳ خورشیدی
سنندج
ساز(ها)سنتور، فاگوت

زندگی‌نامه

محمدجلیل عندلیبی (زاده ۱۳۳۳ سنندج) آهنگساز و نوازنده سنتور اهل ایران است. وی در محلهٔ چهار باغ سنندج متولد شد؛ در خانواده ای پرورش یافت که هم از طرف مادری، یعنی داییش که خوانندهٔ رادیو بود به نام حکمت نوبری و هم از طرف پدری، ایرج عندلیبی که از خواننده‌های خوش صدا و مشهور رادیو و تلویزیون بود، کمک و راهنمایی شد. به همین جهت در ۱۲ سالگی به مدت ۳ سال خواننده فرهنگ و هنر سنندج به سرپرستی حسن کامگار گردید از ۱۵ سالگی نوازندگی سنتور را شروع نمود. وی قبل از رفتن به تهران و شروع تحصیلات آکادمیک، در دبیرستان هدایت ارکستری تشکیل داد که در جشن‌ها شرکت می‌کردند. در سال ۱۳۵۲ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و پیش اساتید بنام همچون نور علی خان برومند، دکتر داریوش صفوت، احمد پژمان، علیرضا مشایخی، هرمز و شاهین فرهت – دکتر تقی مسعودیه و دکتر برکشلی آموزش یافت. عندلیبی به سال ۱۳۵۴ در دانشکدهٔ هنرهای زیبا علاوه بر ساز تخصصی سنتور و ساز الزامی پیانو، ساز دوم فاگوت را زیر نظر استاد پرژرف بلغاری فرا گرفت که باعث گردید عملاً به طور آکادمیک موسیقی کلاسیک غربی را تجربه نماید. در سال ۱۳۵۵ به دعوت دکتر داریوش صفوت وارد تنها مرکز حرفه ای موسیقی سنتی یعنی مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی ایران گردید و ضمن تدریس سنتور، گروه مشتاق یا مولانا را تشکیل داد. ضمناً گروه مولانا ادامهٔ همان ارکستر فوق برنامه دانشگاه تهران بود. وی با خوانندگان بنام ایران مانند حمیرا، شهرام ناظری و علی‌رضا افتخاری همکاری داشته است. کنسرت‌های زیادی در سرتاسر دنیا با گروه مولانا به سرپرستی و آهنگسازی خویش اجرا نموده؛ و به معرفی و شناسایی موسیقی سنتی در تمام دنیا مبادرت ورزید. وی دارای دو فرزند به نام‌های سالار و سانوا است. همسر سابق وی، مینو افتاده نیز نوازنده سرشناس ویلن وکمانچه است.

تاکنون حدود ۳۰ آلبوم به نام‌های شعر و عرفان، بی قرار، کیش مهر (شهرام ناظری) سروستان و بیاد یاران، مولانا با صدای زنده یاد رضوی سروستانی، شکوفه‌های جاویدان و گل افشان با صدای شاپور رحیمی، قسم با صدای کامیا بهزاد، جاده ابریشم، غریبستان، امان از جدایی، خداحافظ و تازه به تازه و اخیراً آلبوم گرفتار برای علیرضا افتخاری را ساخته. آثار کردی و عرفای هی گل را در سال ۱۳۶۵ با صدای بهروز توکلی، و از دست عشق عزیز شاهرخی، دوری حسینی شریفی، صدای تازه با صدای سالار عندلیبی، و در زمینه موسیقی عرفانی کردستان با قدسیان ۱-۲-۳، پیام عزیزی و حسام لرنژاد و با قدسیان ۴ با صدای جمیل خالدی. تُنگ شکر با صدای احمد کامیار و آلبوم جدید وی در زمینهٔ موسیقی اصیل که حاوی تجربیات جدید آهنگسازی به نام «صدای بی صدایی» با صدای خوانندهٔ جوان رسول شریفی که وارد بازار موسیقی گردید. وی برای حمیرا تعدادی آهنگ ساخت که در دو آلبوم به نام‌های عشق وعرفان و سرنوشت منتشر شد که مورد توجه اهالی موسیقی ومردم قرار گرفت. در سال ۱۳۵۶ عندلیبی برای اولین بار ساز عرفانی دف را به مجموعهٔ ارکستر ایرانی اضافه نموده که خوشبختانه تلفیق آن با ارکستر ایرانی تحرک و سرزنده‌گی خاصی به موسیقی ایران داده است. برادرش محمد جمشید عندلیبی سالم مدعی دستگیری وی در دبی به جرم حمل مواد مخدر را توطئه ای طرح شده از سوی محمد جلیل میداند ولی محمد جلیل میگوید که اینها توهمات ناشی از مصرف شیشه برادرم میباشد که ۱۴ سال است ،به این بلای خانمانسوز آلوده گردیده است.

در زمینهٔ فرهنگی آثاری در زمینهٔ آموزش سنتور و دف به نام‌های:

(از نوازندگی تا آهنگسازی)، کتاب آموزشی دف که بر اساس ذکرهای خانقاه کردستان می‌باشد که برای اولین بار از دو حامل برای نت‌نویسی و همچنین کلید جدیدی مخصوص ساز دف استفاده نموده که به زودی انتشار می‌یابد.

ضمناً گردآوری و آوانویسی تمام آهنگ‌های تکایای کردستان را آماده نموده که مربوط به رسالهٔ پایانی دانشگاه هنرهای زیبای وی است.

آثار

آثار فارسی

ردیف نام ترانه و آلبوم(ها) خواننده توضیحات
۱ آلبوم عشق و عرفان، آلبوم سرنوشت حمیرا
۲ بنمای رخ، کیش مهر، بی قرار، آتش در نیستان شهرام ناظری
۳ کنسرت ۱۳۵۶ رضوی سروستانی
۴ سکوت ایرج بسطامی
۵ ناله وطن پریسا
۶ ای میهن محمدرضا شجریان
۷ شکوفه‌های جاویدان شاهپور رحیمی
۸ غریبستان، امان از جدایی، خداحافظ، جاده ابریشم، کنسرت لندن، گرفتار علی‌رضا افتخاری
۹ قسم کامیا بهزاد

آثار کردی

ردیف نام ترانه خواننده توضیحات
۱ هی گل بهروز توکلی
۲ از دست عشق عزیز شاهرخ
۳ دوری حسین شریفی
۴ کیژی کورد عباس کمندی

همچنین فرزند وی سالار عندلیبی خواننده آثار دیگری از وی

کتابشناسی (در حال انتشار)

  • ۱- زود شناخت ریتم برای سازهای کوبی دف…
  • ۲- کتاب آموزش سنتور
  • ۳- اوا نویسی آثار عرفانی کردستان
  • ۴- مجموعه آثار متکوب انتشار یافته

منابع

  • زندگی نامه محمدجلیل عندلیبی - تالار گفتگوی پاسخگر
  • [۱]